自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

我都係上網識既~~~icq識~~~上網傾左冇幾耐就出黎見~~~第一日仲整左個蛋糕比我食~~~仲睇左兩套戲~~~就拖下手咁~~~咁岩有幾日假~~~幾日都約出黎~~~其實一齊左唔係好耐就結婚~~~咁就差唔多14年啦~~~

珍珠宮

回覆樓主:

在讀書時係睇yes,交咗筆友,回憶當時都覺得大家都好純真,每個星期都好期待對方的信。持續了3,4年吧,但從未見過面。

不過後來對方出社會工作之後,有日就好似人間消失咗,連打電話都無人聽,就這樣的沒了。

現在很想知道他到底發生了什麼事,音訊全無。

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

mln 發表於 21-5-6 21:51
在讀書時係睇yes,交咗筆友,回憶當時都覺得大家都好純真,每個星期都好期待對方的信。持續了3,4年吧,但 ...

最後嗰幾頁,好鐘意睇人地點介紹自己

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

lovelybaby2015 發表於 21-5-6 21:04

話說上網識咗呢個公務員男仔,仲好细心,我以前屋企好遠,如果我唔返hall丶返屋企,佢會送到我樓下。大 ...
好精彩

男爵府

我好大膽
ICQ 約過2個男仔,當時大家都係1X歲。
之後就係大學玩yahoo 有緣人,識到2男係在職人士,唔差的,正當職業,外國讀書後回港工作。但因同時識左而家c6, 就冇再玩網上交友了。

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

fmf903 發表於 21-5-7 01:02
我好大膽
ICQ 約過2個男仔,當時大家都係1X歲。
之後就係大學玩yahoo 有緣人,識到2男係在職人士,唔差的, ...

當年大學生都幾多人玩有緣人
你係咪200x年

男爵府

回覆樓主:

我曾經chat room 識過下,有個系壞人,話自己同老婆無感情,希望同其他女性傾下計。有一個就一起網上chat ,再電話傾左2個月,好開心,好心動。她知我有男友,也繼續傾,互相email 相片,睇過吾糸我喜歡果type,太粗獷。我都未死心,要見佢真人,見完真糸無feel,帶些抗拒,.他有繼續揾我,我就冷冷回應下,熱情無晒。他咪醒水不再揾我了。我覺得自己幾衰,以後不敢網上識人,太大落差,又有衰人。能遇到的便是緣份,我就沒有了。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Icq識,到而家仲有聯絡

H君:第一次見面佢請我睇黎明演唱會,之後間中有約出嚟食飯、佢好鍾意傾電話,成日打俾我傾1-2小時

佢唔係我杯茶,我唔知佢鍾意咗我幾年,直至我結婚,通知佢嚟飲,見佢咁失望嘅表情先知佢……不過佢早兩年都結咗婚,生咗仔了,躉佢開心

R君:消防員,第一次見面都係食飯,跟住佢駕電單車送我返屋企,佢送咗個大公仔俾我,我塞咗落背囊度,點知中途爆開拉鏈,喺公路跌晒d嘢,好彩貴重物品剛剛跟身,只係個鎖匙包啲鎖匙爛晒,到現在我哋都係好朋友,佢現在依然單身

K君:初初俾佢張似吳彥祖嘅相吸引,出到嚟串串地,但算高大靚仔,唯一做咗男朋友,不過屋企人唔鍾意佢,覺得佢唔可靠,佢而家都結咗婚有1仔1女,家庭幸福,有add facebook friend

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

capricornbb 發表於 21-5-7 01:09
Icq識,到而家仲有聯絡

H君:第一次見面佢請我睇黎明演唱會,之後間中有約出嚟食飯、佢好鍾意傾電話,成日 ...

係呀,會有add fb, 唔會聯絡,但知大家近況,見到大家結婚生仔開心事都會互相like下恭喜下

capricornbb    發表於 21-5-7 01:21

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

ksviola 發表於 21-5-7 01:08
你係咪200x年

200x應該唔玩icq 唔玩yahoo喇

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

IHateSummer 發表於 21-5-7 01:31
200x應該唔玩icq 唔玩yahoo喇

二千年初係用呢啲丫~
msn就開始多人用

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

ksviola 發表於 21-5-7 01:36
二千年初係用呢啲丫~
msn就開始多人用

我以為你話200x出世
我90後 都只係接觸過icq好短時間 msn就多
記得得閒冇野做就係咁震人

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

IHateSummer 發表於 21-5-7 01:57
我以為你話200x出世
我90後 都只係接觸過icq好短時間 msn就多
記得得閒冇野做就係咁震人

以前咪就係咁,傾傾下就會出現搭錯線
跟住又要搵番邊個位get錯,但以前無cap圖,都唔記得點解決

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

harrypotter0118 發表於 21-5-7 01:32
真人真事 識左十幾年既朋友,佢老公係交友app識,仲要係網友既哥哥

世界好細架咋,我講果個網上識嘅男朋友K君,有次同佢屋企人去佢表妹家造節食飯,點知表妹嘅男友係我讀書時嘅師兄

男爵府

ksviola 發表於 21-5-7 01:08
你係咪200x年

哈哈

子爵府

柔伊 發表於 21-5-6 15:28
識人打機打到嫁左去台灣

年輕時我成日去台灣伺服器打ONLINE GAME,真係同台灣人網戀,國語進步神速。
但當然因為分隔兩地,未開花已凋謝,無疾而終了。

大宅

imlcc 發表於 21-5-6 20:37
以前讀大學時用Unix入面talk呢個function搵世界各地嘅人傾計,有幾個都幾啱傾,有次有個男仔問我攞屋企地址 ...

有咩好驚?明信片姐

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

水晶宮

imlcc 發表於 21-5-6 20:37
以前讀大學時用Unix入面talk呢個function搵世界各地嘅人傾計,有幾個都幾啱傾,有次有個男仔問我攞屋企地址 ...

我同你同年代, Unix talk, irc, 仲有bbs.

果陣好pure, 其實想傾下計,識下唔同院校, 各地朋友。
有d外國識,暑假嚟香港玩, 都有搵我帶佢地睇香港地道野
另外, 有個ex就係師兄喺talk到識,佢同我朋友傾開先,之後一齊傾, 喺computer center相認

果陣玩bbs, irc識好多差唔多年紀出嚟食飯唱k. 有個仲keep住到依家都係朋友

首頁

尾頁

跳至