自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

呢啲情況,當然約自己媽咪食飯

男爵府

rainlamrainlam 發表於 21-5-9 08:25
擺明啦!
呢d節日你地自己一家人過咪得 關我小朋友咩事!

你話要同你自己阿媽食

翡翠宮

畀面勳章

前99,前男家,理得佢地開唔開心,佢地一樣冇理你是否開心。如果係我,根本唔會再見。
睇到話要孝順前99, 真係笑左出黎,係都孝順自己媽媽,帶仔女同外婆慶祝啦。
日日是好日

侯爵府

回覆樓主:

好奇怪有兩代母親時、注意力永遠只在老一輩

翡翠宮

回覆樓主:

我覺得樓主真係好好,竟然仲可以每月帶小朋友同前6299食飯,仲要成10年咁耐 人生有幾多個10年呢...係時候放下過去,走自己既路...如果係我,母親節一定唔會同前夫d人過,亦都唔會 care佢地講咩... 由得佢地一家人自己hyper 夠

大宅

我有個女性朋友,佢離婚十幾年, 當年係C6有小3 , 佢無論咩節慶都帶個小朋友返前99家, 我問佢點解, 佢話62, 99次次見親有2封大利是俾個孫, 點解唔返 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

話明前99唔驶理啦,前男家親友佢哋想講乜咪講飽佢囉,關你义事,樓主可以唔聽唔理,自己開心就夠。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

rainlamrainlam 發表於 21-5-9 08:18
本身同男家關係一般,又單親,吾明點解一定要反去同佢地食飯,吾反去又俾人講,我問心做吾到當99係自己呀媽 ...

其實你唔去人哋可能仲開心,你可以選擇自己唔去,一餐啫,俾小朋友感受下親人、嫲嫲樂囉!

男爵府

回覆樓主:

已是 X 99 關係又一般你可以選擇! !如for 孫仔呢 ……建議 提早一個星期,C6帶同孩子和奶奶飲茶以示尊重及身教!

侯爵府

畀面勳章

湘 發表於 21-5-9 09:10
我只係一個媽媽,但係我覺得令老人家開心係應該嘅, 孝順 嘅示範
母親節要俾自己仔女去孝順前99?!當日吾帶吾通就代表吾考順?是咩道理?咁我每個月都帶佢地反去幾次見面同食飯呢d又叫咩?!仲要我就佢地提早一曰慶祝?!傻既咩!我諗無人會咁笨!
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

琥珀宮

rainlamrainlam 發表於 21-5-9 08:18
本身同男家關係一般,又單親,吾明點解一定要反去同佢地食飯,吾反去又俾人講,我問心做吾到當99係自己呀媽 ...

原來離咗婚,咁你呢個諗法無問題!
單親,母親節正日,子女一定係同媽媽自己過。若不是正日,可以比前夫帶子女出席男家聚會,若男家好想孫出席,可以不在正日做節。

伯爵府

前奶奶?no la!

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

過氣99,如果硬食要去食飯,我會黑面黑衫黑褲囉,佢個仔已經害左你婚姻,連1日母親節都要搶左,俾我睇住佢開心切蛋糕我會即爆哭,1拍2散
想認識多啲屯門友

子爵府

rainlamrainlam 發表於 21-5-9 10:48
母親節要俾自己仔女去孝順前99?!當日吾帶吾通就代表吾考順?是咩道理?咁我每個月都帶佢地反去 ...

係囉,委屈自己去孝順前99係咩玩法
正日緊係仔女同你慶祝啦,孝順等佢個仔去做。要教仔女孝順嫲嫲,我會提早帶仔女同佢慶祝,但唔會正日囉!
都唔使比咩藉口,都唔使理人點講,你平時成日上去,已經好大方得體!

侯爵府

畀面勳章

Lilyforest 發表於 21-5-9 08:50
如果同前夫家關係一般,離咗婚應當已無瓜割,俾着我只會同自己屋企人慶祝。
單親都可以有温馨嘅母親節啊, ...
謝謝
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

離左婚仲要返去?啋佢都傻

珍珠宮

前99就唔需要理佢地啦!除非感情好就另計

母親節有年我帶埋小朋友同99同自己媽媽一齊去食飯慶祝,其實都ok既,大家開心下囉!老公俾錢就得啦!

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

大時大節,老人家都想兒孫滿堂,我會體諒佢, 老公帶小朋友返去食飯,自己不出席, 自己行街買衫落得輕鬆。
你覺得唔舒服,咁咪爭取到底囉,冇嘢㗎

子爵府

回覆樓主:

點解你咁好人仲會理佢地既,母親節呀,唔係嫲嫲節囉,彩佢都傻

侯爵府

畀面勳章

湘 發表於 21-5-9 11:28
大時大節,老人家都想兒孫滿堂,我會體諒佢, 老公帶小朋友返去食飯,自己不出席, 自己行街買衫落得輕鬆。 ...
個賤人自己都吾出席,話有野做wor, 自己個仔都吾重視呢d節日,我呢d過氣新抱就更加之吾會應酬佢地啦!

首頁
23456...7

尾頁

跳至