自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

虎豹別墅無左

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

熱狗巴士

子爵府

回覆 raylife 的帖子

而家仲係大坑架,前排仲可以免費入場

子爵府

回覆 kitbebe 的帖子

係喎,以前d 巴士冇冷氣,差d 吾記得啦!

公爵府

親子王國15週年勳章

小傑媽媽 發表於 21-5-10 19:18
其實我冇去過荔園,當年冇人帶我去
我住得近,去到唔想去!佢執果時無乜感觉,但现在回想卻充满回憶!

已刪除用户

已刪除用户

侯爵府

每日笑一笑 發表於 21-5-10 19:22
回覆 kitbebe 的帖子

係喎,以前d 巴士冇冷氣,差d 吾記得啦!

我都唸起呢個呀,細個搭巴士返學,夏天時,一起身痴住要凳仲要滿晒汗。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

小傑媽媽 發表於 21-5-10 19:17
你仲記得咁多細節
我每個Sunday都迫入supermarket去掃貨。
個個都買好多, 張單呎幾2呎長, 一個讀價錢,另一個打價錢, 咁多野, 無錯架。 佢因為股市冧至執, 好可惜。
毛公仔睇中隻黑貓, 等到Sunday 8折至買。攞到返屋企隻公仔年初一唔半好攞出來。 隻貓而家仲係柜度。

平時有人行架, 但唔買嘅, 等星期日至迫入來。

侯爵府

好媽媽勳章

小菜豆 發表於 21-5-10 15:06
歡樂天地在megabox又重開喇,
可能是c6童年回憶, 連續幾個周六都要帶仔去,
仲有獨有的跑馬仔

竟然?我又係細個成日去,搵日放假帶阿女去吓先

小菜豆    發表於 21-5-10 23:03

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

每日笑一笑 發表於 21-5-10 19:09
回覆 薯圈 的帖子

周星馳 雖然都有好多人識,但國內同事話,由於佢d 戲係講廣東話,試過同一個香港人一齊 ...

唔止大陸人睇唔明,我個竹升妹夫一齊睇,我同我個妹笑到流眼淚,佢戇居居望住我哋。

每日笑一笑    發表於 21-5-11 11:13

已刪除用户

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

小傑媽媽 發表於 21-5-10 20:10
我只記得嗰時成日去睇文具,因為太貴,所以得個睇字,但我生平第一個Helli Kitty銀包卻係係大大買架 :waha ...
星星期日8折呀, 記得有次媽媽係大大買冷織冷衫, 唔夠, 打落北角有貨, 因門口有112 巴士站去到城巿中心分店, 亦有8折。

翡翠宮

畀面勳章

每日笑一笑 發表於 21-5-10 19:09
回覆 薯圈 的帖子

周星馳 雖然都有好多人識,但國內同事話,由於佢d 戲係講廣東話,試過同一個香港人一齊 ...

笑話從來都有地域性脵文化鴻溝,等如國內人話《讓子彈飛》好笑,但我肯定不會有香港人明白有什麼好笑,我看美國的占基利也不會覺得好好笑

每日笑一笑    發表於 21-5-11 11:13
日日是好日

琥珀宮

每日笑一笑 發表於 21-5-10 13:40
今日同國內同事講起,香港人有好多集體回憶,吾係香港人係吾明白,例如UA ,Neway 冇左,我會有d 失落,另 ...

每個年代都唔同。

我嘅係粵語片、荔園、工展會,歡樂今宵,好老餅

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

和記電訊既經典故事性廣告!以前一有佢地既廣告,必定企定定係度睇!

每日笑一笑    發表於 21-5-11 11:14

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

細個時,新年大人會帶我地去荔園玩!童年回憶!

琥珀宮

lily-of-valley 發表於 21-5-10 19:13
太子大大公司, 每星期日, 全部八折, 超級巿場九折, 要打交咁迫入去掃貨。
...

竟然有超級市場

我只記得大大好巴閉,星期日同父母去,左右前後大人好迫,想轉身走人。大大後面有台灣物產公司,執咗好耐。

首頁
12345...8

尾頁

跳至