潮流時尚

跳至

首頁
34567...13

尾頁

伯爵府

katie_f588 發表於 21-8-11 13:43
可唔可以分享下你覺得有咩係伏呀

買完至知唔啱自己咪覺得伏,唔啱我未必唔啱你吖
好似 oran sandal, destin loafer 呢類,已經買大啲去就但都要忍住痛一排
就算好多 H 袋我都覺得伏,完全係 user unfriendly 開關超麻煩,但係依然乖乖俾錢去買
買埋買埋唔少嘢都係就咁擺喺度完盒未用過
有時係因為網上多人搶又去買
所以一年一個 QB 算要自己買得精d
如 JM 所說:要理性消費

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 Rattie 的帖子

對,呢個咪就係H嘅奇妙之處囉

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

各位,事隔兩個幾月,小薯我周不時都有落去買下野,終於係上個月中同埋亞囡一齊去攞對白色sneaker嘅時候,見到個柜有背囊比亞囡試吓,不過唔係好啱,呢日感覺好特別,早兩日不停追問我幾時到,到諗住埋單比錢(鞋)時,佢又叫我等等,我心諗仲等乜呀,原來佢攞左個橙盒出嚟仲鬼鬼鼠鼠甘叫我入房,天呀,從未諗過嘅事情終於發生!係大象灰金扣Halzan25!!!待續

子爵府

可惜我想要嘅係金金,我即刻reject,sa 叫我睇吓先啦,我話5好啦,膠膜都未拆,呢個spec一定大把人爭住要,佢依然繼續不停比我睇小紅書人地嘅大象灰袋點靚點好,我話真係唔好意思,我一心諗住只想要金金,佢話5知仲要等幾耐架要啦甘靚你望下先啦好難得,我都預左買H佛系架啦,最後sa 好似有啲失望,我都狂say sorry, 我都怕佢嫌棄我嫌我麻煩,好彩,一個月後嘅今日終於有好事發生

子爵府

小吉媽媽 發表於 21-10-30 15:51
可惜我想要嘅係金金,我即刻reject,sa 叫我睇吓先啦,我話5好啦,膠膜都未拆,呢個spec一定大把人爭住要, ...

勁啊!堅持到真好

子爵府

boolove2013 發表於 21-10-30 16:00
勁啊!堅持到真好

弊後最後都係堅持唔到呢

子爵府

小吉媽媽 發表於 21-10-30 16:05
弊後最後都係堅持唔到呢

咁一個月後有咩驚喜先?

男爵府

小吉媽媽 發表於 21-10-30 15:46
各位,事隔兩個幾月,小薯我周不時都有落去買下野,終於係上個月中同埋亞囡一齊去攞對白色sneaker嘅時候, ...

依個靚spec好少人拒絕到,難怪sa會意外

子爵府

sll1234 發表於 21-10-30 16:33
依個靚spec好少人拒絕到,難怪sa會意外

我係咪好傻

子爵府

boolove2013 發表於 21-10-30 16:31
咁一個月後有咩驚喜先?

居然輸咗比隻牛油果,初頭都有猶豫,係咪要繼續堅持?要再等幾耐?係咪5夠人爭?最後見到真身終於明白呢度JM所講H永遠有更好的,原來,細袋5用四大金剛色都可以好靚題外話,問左sa 話暫時無加價,通常都係每年嘅一月先會有調整

男爵府

小吉媽媽 發表於 21-10-30 16:34
我係咪好傻

唔會啊,最重要自己鐘意 牛油果綠都好靚,仲少有d,恭喜你啊

伯爵府

小吉媽媽 發表於 21-10-30 16:42
居然輸咗比隻牛油果,初頭都有猶豫,係咪要繼續堅持?要再等幾耐?係咪5夠人爭?最後見到真身終於明白呢度 ...

本身等金金的你,對住同類色系的大象灰金扣都可以抵抗得到,JM你好型呀!
細袋用鮮色靚呀,最緊要你襯到衫。大size袋用鮮色的話,就應該未必人人都carry到。

伯爵府

小吉媽媽 發表於 21-8-10 11:28
就係因為想壯下個膽先出POST同大家分享下自己初入坑做小薯嘅點滴,希望各位體諒窮人都想買H嘅心路歷程,真 ...

學之前會長話齋,窮人先至要去H專門店買,而無錢去代購喥用炒價買。

子爵府

sll1234 發表於 21-10-30 17:06
唔會啊,最重要自己鐘意 牛油果綠都好靚,仲少有d,恭喜你啊
...

多謝晒,顏色真係好個人,同埋我就係貪佢比較少有,越睇越鍾意呢

子爵府

ChristyHayden 發表於 21-10-30 17:47
本身等金金的你,對住同類色系的大象灰金扣都可以抵抗得到,JM你好型呀!
細袋用鮮色靚呀,最緊要 ...

你唔好笑我啦,我係傻就真,好彩佢又唔係好sharp嗰隻綠色,所以一拼上身就敗了

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

小吉媽媽 發表於 21-10-30 16:42
居然輸咗比隻牛油果,初頭都有猶豫,係咪要繼續堅持?要再等幾耐?係咪5夠人爭?最後見到真身終於明白呢度 ...

金金等下一個袋,下下一個袋,再下下下一個袋都會有。牛油果過左季仲捉到已經好厲害啦。

無須比較,按自己的節奏買。
work hard PLAY hard

子爵府

jenniferK 發表於 21-10-30 22:32
金金等下一個袋,下下一個袋,再下下下一個袋都會有。牛油果過左季仲捉到已經好厲害啦。

無須比較,按自 ...

多謝鼓勵,無錯,緣份嘅嘢係你就係你,無得強求,何況中毒太深,唯有同sa 好好磨合,繼續小薯食樹皮

男爵府

ChristyHayden 發表於 21-10-30 17:52
學之前會長話齋,窮人先至要去H專門店買,而無錢去代購喥用炒價買。
...

呢句咁深咁有錢人係點買?

男爵府

有人講過大象灰其實先最難襯衫,咩色都唔襯,諗諗吓都係,單睇大象灰係靚色,襯衫唔一定好襯,所以唔駛為錯過金剛色而懷疑自己選擇

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

bbcheung53 發表於 21-10-31 10:42
有人講過大象灰其實先最難襯衫,咩色都唔襯,諗諗吓都係,單睇大象灰係靚色,襯衫唔一定好襯,所以唔駛為錯 ...

粉色系,黑,白,杏和大象灰系的衫都得。又唔係難得咁緊要。

首頁
34567...13

尾頁

跳至