自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

同管理處講下 狗主人會處理卦,同一層俾幾戶投訴,就有條件唔俾佢係果間屋養狗狗

男爵府

laiyee6121 發表於 21-6-1 19:36
會唔會咁啱又係我隔鄰個單位呢?係䴡港城

吾係呀

男爵府

michellelaam128 發表於 21-6-1 20:26
同管理處講下 狗主人會處理卦,同一層俾幾戶投訴,就有條件唔俾佢係果間屋養狗狗 ...

我驚投訴佢哋會打隻狗,因為個男戶主好中意咆哮,好似有暴力狂甘(都係佢公婆有時鬧交,我地隔左幅都聽到晒,睇個樣斯斯文文,但完全比佢呃左

男爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 21-6-1 13:47
會唔會佢地唔想隻狗趁佢地瞓覺咬爛屋企啲野,走嚟晚晚11點困住隻狗吖?冇理由會無啦啦係咁吠,仲要每晚準時 ...

可能係,我未養過狗,都吾係太知狗的特性

男爵府

KTKTKT5 發表於 21-6-1 16:31
其實狗仔係好聰明嘅動物, 我細個養狗仔, 最初初佢吠得勁, 我哋將佢戴狗囗罩, 戴左十五分鐘就除, 狗仔就明白 ...

佢隻狗真係好醒,聽到我地開門就吠

子爵府

回覆樓主:

我隔離隻狗又係成日吠,佢係日頭吠,吠足幾個鐘都唔停,平日唔見佢落街,日日留屋企,有一日落街見到狗狗去街沖涼,唔知佢係咪認得我嘅味,係街度撲過黎搖晒尾,後來一齊搭lift先知隔離屋狗狗,就係咁,我同主人講狗狗唔知咩事,日頭日日吠足幾個鐘,唔知係咪驚或者唔舒服,日日吠佢都辛苦,當然用善意語氣講,主人聽完後先知狗狗成日吠,依家狗狗有時都吠,我會開門同狗狗講乖乖唔好吠,然後就會停

首頁

尾頁

跳至