自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Nicole-hui88 發表於 21-6-9 23:15
好明顯就係想轉移視線,撩你嗌交,認真便輸了

睇完電視,陪佢玩下咋

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

kayen 發表於 21-6-9 23:27
睇完電視,陪佢玩下咋

咁啱既,我都係

男爵府

Nicole-hui88 發表於 21-6-9 23:24
係呀,我居心就係勸佢唔洗理你,為咗你咁既無聊人激親自己就無謂啦
...

係 無聊先願意覆你地呢d咁激進既人
有時都當笑話睇算
但又唔想你地自己激到自己有病

又真無聊想多了

男爵府

kayen 發表於 21-6-9 23:23
屈人嘈交,又人生攻擊別人樣衰,自己講乜都扮唔知,可能係明xD家長,把口咁賤

...

你見唔見到我覆你吵架前 先睇清人地回覆
好明顯個陣你已撩交吵緊

你冷靜d 不要激出病來
壓力大就訓教抖下啦

男爵府

ggiee 發表於 21-6-9 23:28
係 無聊先願意覆你地呢d咁激進既人
有時都當笑話睇算
但又唔想你地自己激到自己有病

叻啦叻啦,原來明我家長真係聞名不如見面

子爵府

Nicole-hui88 發表於 21-6-9 22:52

你肯定你一世都好正常?人哋有亞氏保加佢自己想㗎?咁 ...

佢講得出呢句睇怕都唔係正常人啦

侯爵府

嘩,物以類聚,人以群分!
明白了,明我 一族,非同凡響⋯⋯
明我一族價值觀,如下⋯
小朋友曳,老師發脾氣,帶頭欺凌情有可原⋯⋯
如果唔係因為個小朋友曳,老師就唔會發脾氣啦,更加唔會上東張西望,俾人知道哂!都係個小朋友錯!

強姦犯一族價值觀,如下......
個女人咁就就手,令到人有性衝動,強姦佢天經地義⋯⋯

唔係因為呢個世界有女人,就唔會去強姦人啦!都係女人嘅錯!

民房

Ryanbb2015 發表於 21-6-9 23:08
回覆 kuromi123 的帖子

閣下與其係度懷疑別人的用心

你都識講要容忍人意見啦,記得唔好講一套做一套呀,唔好有人發表唔岩你聽既意見,你就係咁追坐人黎講

侯爵府

2024年龍年勳章

WHPH 發表於 21-6-9 22:43
回覆 Ol0314 的帖子

我一直都同你想法相似。但我也不是明我家長,我小朋友亦已經是中學生了。我覺得普通家 ...
我唔認同,作為媽媽,要為孩子取回公道,
有媽媽行動,孩子才知道更清楚對錯。
回想年少時我被教畜欺負,
媽媽沒有為我取回公道,
一直認為自己家貧就是錯,
就應該被老師同學歧視,
價值觀錯誤。

侯爵府

2024年龍年勳章

kuromi123 發表於 21-6-9 22:37
可能又係佢自編自導自演
妳都唔係好人

侯爵府

2024年龍年勳章

Ol0314 發表於 21-6-9 21:46
其實亞氏唔識與人溝通
好容易令其他人 尤其小朋友感到不知所措
至少隻教畜不應該誤人子弟。
佢係大人大不了無咗份工,
而家佢殘害緊一群弱小幼苗的價值觀。

子爵府

回覆樓主:

希望教育局可以還亮亮一個公道,深入調查,睇吓老師/學校行為操守有無問題,資源/人手/訓練係咪不足,點樣防止呢類事件再發生

P.S估唔到tvb嘅老套劇情會活生生上演,有媽媽會為自身利益,不分是非,助紂為虐

別墅

stagea 發表於 21-6-9 23:15
啱啱發現過左40 版,真係有突破性發展,終於有幾個正常家長,指出老師真係好有問題 ,非常支持 : ...

其實覺得老師有問題嘅留言佔大多數,唔好俾幾個active 回覆嘅帶錯風向。

有證有據錄到老師處理方法有問題又唔討論,淨係針對住d無相無record 所謂嘅用筆襲擊人etc. 保護學校聲譽唔使咁嘅,而家搞到學校個名差之餘,入面班家長睇嚟都好難相處

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

newbieC9 發表於 21-6-10 07:54
其實覺得老師有問題嘅留言佔大多數,唔好俾幾個active 回覆嘅帶錯風向。

有證有據錄到老師處理方法有問題 ...

問左好耐都無人答到架嘞,一味講段錄音(偷錄)斬頭截尾,好明顯佢地避而不談

唔洗擔心,有其父母必有其子女,小時候已經被父母縱容去齊齊欺凌他人,長大後變成一個怎樣的人,父母她們自己承受番既

別墅

stagea 發表於 21-6-10 08:07
問左好耐都無人答到架嘞,一味講段錄音(偷錄)斬頭截尾,好明顯佢地避而不談 :holdyrmout ...

睇新聞又見到4個學生欺凌1個SEN同學,可能佢哋都係缺乏來自老師/家長嘅正確教導。

希望教育局正視問題,唔好等輿論過咗又草草了事。

男爵府

newbieC9 發表於 21-6-10 07:54

有證有據錄到老師處理方法有問題 ...

佢哋啲人為咗保住學校同自己小朋友名聲,是非不分,本末倒置,係咁言語攻擊亮亮同家長,話人哋遲早有報應,呢班家長真係恐怖

睇得出呢間學校只重視成績,但校風差

男爵府

好多人想轉移視線, 成日話段錄音cut頭cut尾, 其實係任何情況下, 老師都唔應該講呢D說話啦去傷害同攻擊小朋友,下話? 個老師簡直不知所謂!!! 『同情』老師果D, 如果係你地自己小朋友被老師咁樣對待都冇問題? 他朝君體也相同, 到時唔好喊生喊死, 咁高汁既老師係家長『做』出黎!

如果我女同亮亮同班, 知道老師係用咁既手法煽動全班去欺凌一個小朋友, 我會好驚佢教壞我個女! 完全不能接受老師呢個行為!! 但竟然有咁多家長盲撐老師 就係為左保住學校名聲, 是非不分! 價值觀錯晒!! 我讚成亮亮媽媽揚件事出黎, 呢個『老師』真係完全唔配做老師, 唔好再誤人子弟!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

本帖已演變成不理性謾罵及人身攻擊,再無討論價值,現關上此文。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至