婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

我真係好炆,老公個大家姐個兩個仔,一個十六歲一個十二歲 個細仔極無禮貌 見人永遠唔叫人同佢講嘢又唔睬人.
大嗰個16歲仲成日乜嘢都問問問一條問題問十幾20次又問人哋點解唔鍾意佢

個大家姐係幾好人 對我哋幾好
不過早幾年特登買屋搬去我哋隔離街逢星期六日成日走過來
我星期六曰想休息吓清靜都唔得
我自己本身兩個仔已經好煩仲要
多兩個嚟我真係好頭痛我真係好頭痛
我好唔想佢兩個仔成日走過來 好討厭
我老公知我唔鍾意佢哋但係又唔知點樣拒絕佢哋話要過嚟。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

而家疫情仲走過來?大條道理趕佢走啦....
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

洋房

kwhkwh 發表於 21-6-14 00:22
而家疫情仲走過來?大條道理趕佢走啦....

之前一年冇來過。跟著呢個月個個星期六曰走過來 由朝坐到晚 好黑人憎

侯爵府

bigfatyo 發表於 21-6-14 00:54
之前一年冇來過。跟著呢個月個個星期六曰走過來 由朝坐到晚 好黑人憎
佢地冇節目到淪落在你家嗎?
星期六日-->即孖DAY? 5係咁癲下化?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你屋企有冇老人家? 有就難d 推,無就直接講想放假,唔方便探訪。

洋房

我愛Corina 發表於 21-6-14 02:20
你屋企有冇老人家? 有就難d 推,無就直接講想放假,唔方便探訪。

就係我個奶奶一味叫佢地來玩來食飯(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 我老公話我自私 唔比人黎

男爵府

bigfatyo 發表於 21-6-14 10:49
就係我個奶奶一味叫佢地來玩來食飯(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 我老公話我自私 唔比人黎
...

咁你地都要自己一家親子活動或者喺屋企抖下架,唔係個個星期都招呼人架嘛,要平衡下。如果傾過唔得,自己約姊妹出去行下街

伯爵府

bigfatyo 發表於 21-6-14 00:54

叫你99搬去佢度住

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bigfatyo 發表於 21-6-13 23:42
我真係好炆,老公個大家姐個兩個仔,一個十六歲一個十二歲 個細仔極無禮貌 見人永遠唔叫人同佢講嘢又唔睬人. ...

揾1/2星期出去,等佢地冇得黎
之後話有節目,推
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

...

直接拒絕。人大左就明白唔需要呢個世界每個人都鍾意我。我唔自私為自己開心仲有邊個會理我開唔開心?

侯爵府

...
招呼既野, 叫你99做番, 冇野下化? 佢開口容咩易, 你做煩到傻?!

大宅

...

提早搞掂晒個仔d 野
亦同老公講
我係自私唔想幫人湊仔
你大方你自己湊啦

你自己一個出街又好 返娘家又好,或者約朋友
總知唔好係屋企幫人湊仔

男爵府

都12同16,當佢半個大人啦 湊乜鬼
無禮貌我唔會entertain佢地囉
主角係奶奶,佢地去探老人家嘛
自己小朋友搵節目出街抖下氣啦

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你自己連續4個周末帶埋兩個仔返娘家. 你老公話你, 就話你學姑9啫. 不過, 大前提係你娘家要冇阿嫂/弟婦同住.

洋房

yaubb2014 發表於 21-6-14 12:55
叫你99搬去佢度住

最麻煩係佢地住隔離街 成鬼日過來 麻Q煩煩

洋房

honeybid2 發表於 21-6-14 16:37
直接拒絕。人大左就明白唔需要呢個世界每個人都鍾意我。我唔自私為自己開心仲有邊個會理我開唔開心?
...

講得非常好 (emoji)(emoji)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我兩個姑奶,佢地加埋3個仔女,我得閒會同佢地玩下,唔想應酬時,我會出街or 係房…樓主果d 都十幾歲,真係唔洗理佢地,當佢地透明都得。

侯爵府

回覆樓主:

掉轉你地去佢屋企,感覺良好留耐d,否則半個鐘就bye bye

大宅

都係個句, 間屋係邊個?
如果係99, 就無法, 你唔可以阻止99叫自己個女同孫上來

大宅

回覆樓主:

樓主你係唔係同奶奶住?如果係,姑奶係返外家,咁無得講喎

首頁

尾頁

跳至