自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

家家公主 發表於 21-6-28 09:10
我試過去食野
坐對面個哥哥仔食完想帶返口罩
一拉斷繩 佢個樣即時O咀眼定定
所以個袋一定放多一個口罩

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

家家公主 發表於 21-6-28 09:10
我試過去食野
坐對面個哥哥仔食完想帶返口罩
一拉斷繩 佢個樣即時O咀眼定定
我帶定三款口罩出街

1. 係自己帶開
2. 無袋口罩, 俾屋企人, 真係出到街無時用既
3. 獨立包裝, 俾其他人好有需要時用

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

瑪瑙宮

miriam 發表於 21-6-28 08:57
搭地鐵時見到有位女士無戴口罩, 咁岩我有帶預備俾其他人用既口罩係身, 即刻搵出黎, 交俾個位女士

佢見到我 ...

佢有冇消毒只手先戴

珍珠宮

你好好呀。
我都試過趕出門唔記得,傻傻下入電梯開門那一刻見入面位太太戴住先醒起。我呆一呆,講唔好意思,要返家,唔入啦。佢話唔洗,趕時間返工嘛,拎咗個獨立包裝的口罩比我。果刻真係覺得人間有愛。自此我手袋都會放定幾個獨立包裝口罩。人幫我,我幫人。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

tkop 發表於 21-6-28 09:17
佢有冇消毒只手先戴
睇唔到, 我俾完佢就落車了

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

白毛毛 發表於 21-6-28 09:18
你好好呀。
我都試過趕出門唔記得,傻傻下入電梯開門那一刻見入面位太太戴住先醒起。我呆一呆,講唔好意思 ...
由開始戴口罩我已經袋定獨立包裝係身, 點都唔知會唔會遇到無戴口罩既人, 俾佢, 要唔要都好, 自己起碼做左丫

chyush    發表於 21-6-28 09:44

珍珠宮

我手袋都袋多一個

樓主真係好人!

象牙宮

做過好多次厚多士,
係港鐵迎而行見人無戴口罩,
會做動作提佢,
佢地無口罩係身,都會比口罩,
多數都趕住出門口係唔記戴,
自己試過落大堂保安姐姐提醒呀!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

樓主好人。
我手袋都長期有多幾個口罩預備不時之需
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

王國長老

bbc2018 發表於 21-6-28 09:20
我手袋都袋多一個

樓主真係好人!
我唔好人的

王國長老

mercurycc 發表於 21-6-28 09:21
做過好多次厚多士,
係港鐵迎而行見人無戴口罩,
會做動作提佢,
我係衰人厚多士, 都驚個女士唔要架

王國長老

mcdullyiu 發表於 21-6-28 09:22
樓主好人。
我手袋都長期有多幾個口罩預備不時之需
帶多好過帶少, 見到有人需要, 幫下真係無所謂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 miriam 的帖子

係,有時真係, 我都試過,不過未到地鐵站, 手袋一定袋住幾個, 真係會失暈的
◕順其自然啦~♥ ◕

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我都試過出到門過左幾條街先知冇戴
因為聞到啲舖頭野食好香
拿拿林返屋企戴返 遲晒大到
之後我常備幾個後備口罩出街

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

就算我有戴口罩, 但有時換左手袋忘記帶後備口罩我都有點心慌慌, 試過喺街上口罩條帶斷左的經驗

翡翠宮

牛年勳章

好人好事
網上有啲人郁啲就影相,可能係唔記得戴,有多就送一個俾佢

瑪瑙宮

miriam 發表於 21-6-28 09:22
我唔好人的

好人有好报

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

miriam 發表於 21-6-28 09:24
帶多好過帶少, 見到有人需要, 幫下真係無所謂

我仲帶多2個膠袋,有時下雨坐巴士隔離位無雨傘袋好輪盡, 我都會比一個她裝住把縮骨遮, 好過整濕條褲。

波子    發表於 21-6-28 09:30
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

王國長老

kekka 發表於 21-6-28 09:25
回覆 miriam 的帖子

係,有時真係, 我都試過,不過未到地鐵站, 手袋一定袋住幾個, 真係會失暈的 ...
我失暈過幾次, 真係好明, 唔係唔想戴囉

首頁
12345...9

尾頁

跳至