自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Michelle24 發表於 21-7-11 00:39
我親戚(中學生)搵左個私補,話取消課堂要八天或之前通知,而且要同一個星期補課,否則要照交錢(有醫生紙都 ...

我囡個姐姐 經常突然改時間 突然改日子
但我囡都係咁,所以我無理佢哋自己夾
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

回覆樓主:

搵過第二個補,擺明搵笨

男爵府

我親戚(中學生)搵左個私補,話取消課堂要八天或之前通知,而且要同一個星期補課,否則要照交錢(有醫生紙都 ...

早8日通知?唔好搵佢啦,
臨時病左點算?

大宅

我學生 K1,因為剪頭髮要調時間,好在佢下一手調時間要假日補,咁佢可以晏。但我唔再幫佢補了,假日唔剪星期五剪攪我鐘,有無尊重我?我爆鐘㗎。學生唔係因白事要調時間,我邊有非假日抽出唻。假日我都唔想開工啦。

男爵府

夜晚十一點
搞笑咩

男爵府

咁似我以前個私補既 有時係佢臨時有㫭黎唔到就得,我就唔得,不過我都忍左一段時間,搵到第二個先換

大宅

如係急事早2,3個鐘講都OK,有時係姐姐有事臨時黎吾到,講聲就ok。冇試過要醫生紙

珍珠宮

cc1209 發表於 21-7-11 19:00
我學生 K1,因為剪頭髮要調時間,好在佢下一手調時間要假日補,咁佢可以晏。但我唔再幫佢補了,假日唔剪星期 ...

現在K1 都有補習?

我老了。

大宅

回覆 ngokwan 的帖子

點止補一樣,幾樣呀。我補習玩住補。佢哋會好受。我哋做幼兒教育的係遊戲中學習。所以孩子無壓力。

男爵府

C.Humphrey 發表於 21-7-11 12:17
梗係最後一堂補埋先講,你親戚唔再俾錢都照上門咩?block埋佢電話唔好再理佢。
...
個私補有少少情緒化,我親戚驚佢照上門,又或者唔上門,但要佢照俾錢(因為唔夠八日)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係行規
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

無聽過咁喎,我仔以前啲補習姐姐有時嚟之前一兩個鐘先話嚟唔到,咁都無辦法㗎,我諗你家人應該唔好再用呢個補習老師了。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 Michelle24 的帖子

私補多數即堂比,(我就同老師月結計)。。。都無補習比咩錢?又唔係補習社。。。我會即刻叫佢唔使黎補。。。

水晶宮

回覆樓主:

我係即日比錢,絕對唔會比哂一個月錢,咁我仔私補哥哥姐姐都好好,反而我仔成日改時間,樓主我可以介紹大學生聯網比你親戚幾好,有咩意見同中介公司反映!

男爵府

wendyaupooh 發表於 21-7-11 23:35
回覆 Michelle24 的帖子

私補多數即堂比,(我就同老師月結計)。。。都無補習比咩錢?又唔係補習社。。。 ...
我口才唔好
佢話佢一早安排好一個星期嘅課堂,預留左個時間俾我親戚,原本可以幫其他人補,所以一定要上同俾錢
(但佢只係從佢嘅角度出發,想賺多啲錢。我親戚之前病,又早一日同佢講,佢都要人照俾錢睇錄影,令我覺得呢個人有問題同自私,我仲覺得佢好古惑,當我親戚乜都唔識)
但我唔知點教我親戚,諗住學樓上話齋,上埋最後一堂唔補,但佢知我親戚地址、電話、名同學校,唔知佢會唔會做啲咩。

我細個有幫人補習,真係有補先收錢,因為咁先有提供服務。佢想玩錄影都當係,但一對一貴錄影咁多,都唔合理。

男爵府

Fion710 發表於 21-7-11 23:47
我係即日比錢,絕對唔會比哂一個月錢,咁我仔私補哥哥姐姐都好好,反而我仔成日改時間,樓主我可以介紹大學 ...
個名係大學生聯網?咁幾好
以前用過啲中介好衰,介紹左個私補,只係抽佣,其他野乜都唔理

大宅

個老師好等錢用?無彈性到咁,佢返過工未?唔好要了,佢似乎精神有問題。

男爵府

cc1209 發表於 21-7-12 02:24
個老師好等錢用?無彈性到咁,佢返過工未?唔好要了,佢似乎精神有問題。 ...

佢係好鍾意錢
因為如果啲學生早一日先通知唔上,又唔俾錢,咪賺少好多
係啲學生唔識野先俾佢呃,佢上堂時仲會話啲學校老師教得差
事實上,佢唔係教得好,只係鍾意踩低人,抬高自己我親戚問多兩句就唔耐煩
但啲學生無乜閱歷,先會俾得把嘅人呃

我親戚係乖學生嚟,所以我驚佢俾個私補大到

首頁

尾頁

跳至