自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

jj7723 發表於 21-7-19 13:32
前年有日朝早返工,出咗地鐵轉左上斜,再行接駁商業大廈既冷氣天橋,個條斜路只有1.5-1.8米濶,如果並排行 ...

返工超多人,超多陽氣都見到? 嘩! 咁你會唔會係黑仔王

負能量成日圍住你喎

珍珠宮

SullytheMonster 發表於 21-7-19 12:22
件事發生喺好多年前,當時我仲係小學生,同嫲嫲住喺H字型公屋。

有日我落咗樓下買木顏色筆,買完返上屋企 ...

你啊麻一般, 幾點晨運

珍珠宮

呢個POST好. 多謝大家嘅分享.
支持.....
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

強帖留名,放工慢慢睇

男爵府

sjnl43 發表於 21-7-19 14:00
返工超多人,超多陽氣都見到? 嘩! 咁你會唔會係黑仔王

負能量成日圍住你喎

黑仔時期過咗啦,果年大病,洗咗幾十萬做手術,之後係間NGO做,果度人來人往,朝早10點幾都見到野,辭職唔做。黑仔陸續黎,另一樣病,係冇可能發生係我身上既病,好彩十分十分輕微。之後企定定等過馬路,無人推,都可以仆x拗柴傷晒流血。煮咗幾十年飯未試過切親手,又可以切到流血不至,唔想迷信,但都頂唔住要搵人幫。

大宅

天貓 發表於 21-7-19 12:37
呢個故仔係我親身經歷嘅,但真係有啲恐怖……而且發生係日頭….

話說有一日我同阿妹去行創業商場,我一路 ...

咁究竟你過馬路拖住邊個

子爵府

回覆樓主:

正,悶悶地有呢D post

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

水晶宮

回覆樓主:

最經典同最嚇人的是某jm當我係半夜睇bk,樓主問d好正常的野,佢突然答左d好有聲音同畫面的野,當塲我覺得唔駛開冷氣都涼浸浸。

個jm答半夜有人按鐘,佢起身,從防盜眼望出去,見到有1個細路。佢冇出聲都冇開門,然後從門口嗰細路講左1句說話,我知你係門後!

當塲覺得涼冰冰

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

想講我囡大概4,5歲,我返工,有家傭姐姐湊囡,姐姐一直好小心,我亦放心因亞囡绝對係好乖,响街會拖緊唔放手嗰種! 但有一日姐姐帶囡囡去買嘢,經過條無咩車過嘅公園馬路! 亞囡突然甩開姐姐手叫媽咪衝左出馬路!姐姐即刻追出抱起,好在無車無事! 嚇得姐姐喊哂!之後問返囡,佢話聽到媽媽(我)叫佢,佢見到我响對面所以衝過去!!

翡翠宮

SullytheMonster 發表於 21-7-19 12:23
入咗屋放底啲嘢後,我就問阿嫲頭先做咩咁問,佢話佢開門時有個紅色衫、同我差唔多高嘅女仔喺我身後經過,但 ...

Lm
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

回覆樓主:

我大約十幾歲時,同家姐出街食完飯返屋企,一行入大堂見到要搭個架lift閂緊,即刻去㩒掣開返門,開返門後我同家姐入左lift啦,我問返佢岩岩閂緊門個陣見唔見有個阿婆係lift入面,佢都見到,但當時lift門只係閂一閂就開返,部lift冇上過去,所以我地見到果個阿婆係….

仲有單係細個時同成班朋友唔識死,夜媽媽走上山探險,朋友當中有兩兄弟,個阿哥無啦啦撞邪咁,把聲變晒,講野又聽唔明佢講咩,後黎大家返屋企先,第日佢哥仲自殺走左…..

raro    發表於 21-7-29 14:36

男爵府

LM

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

spikenard 發表於 21-7-19 15:30
最經典同最嚇人的是某jm當我係半夜睇bk,樓主問d好正常的野,佢突然答左d好有聲音同畫面的野,當塲我覺得唔 ...

嘩! 至驚係呢D咁互動嘅鬼故! 唔係淨係嚇下你!!例如:“ 唔洗嗌啦!無人會聽到” ”你想唔想知我係邊個?“

男爵府

留毛

複式洋房

SullytheMonster 發表於 21-7-19 12:22
件事發生喺好多年前,當時我仲係小學生,同嫲嫲住喺H字型公屋。

有日我落咗樓下買木顏色筆,買完返上屋企 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我住每間屋都遇到,其中一間係我未嫁時住,果時搬入去,只覺得間屋好暗,經常性覺得好攰,其中一晚,瞓覺無耐突然望到天花上,有1隻紅衣女鬼,大字形咁降落嚟,於是我用被蓋頭,點知佢穿過張被望住我,我立即唸喃嘸阿彌陀佛,唸左幾次,隻女鬼就清失左

男爵府

Haz-mama 發表於 21-7-19 15:56
我住每間屋都遇到,其中一間係我未嫁時住,果時搬入去,只覺得間屋好暗,經常性覺得好攰,其中一晚,瞓覺無 ...

嘩,拍鬼戲咁,好驚嚇!

珍珠宮

豬米米 發表於 21-7-19 15:23
咁究竟你過馬路拖住邊個

我見個似阿妹嘅人過馬路,想追住佢,自己係冇印象之下甩咗真阿妹隻手,根本冇拖住人過馬路,自己衝左過去差啲比架高過我好多好多嘅大貨車撞,如果撞到,一定死硬

男爵府

我奶奶以前有個印尼姐姐係老爺走咗先黎做既,佢講廣東話好好,有日同我老公講見到主人房有個伯伯行過,佢形容係我老爺生前既衣著及身型。其實都唔知信唔信佢,但佢講大話又無著數既,因為我老公又唔係佢老細。

首頁
12345...13

尾頁

跳至