想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

2021勳章

發表於 前天 10:16 |顯示全部帖子
有冇相同情況既jm,大家係喺香港重新做過ivf?無了期咁等台灣通關先去放胎?定係放棄喇?

我兩年幾前38歲喺王家瑋度抽卵,之後半年放左3次,幸運地成功生左大寶。而家仲有7個胚胎喺台灣。

自己想生二寶,老公就一般般。
自己又去唔到台灣,啲胚胎又運唔到過嚟香港。
已經有大寶,又唔知係咪咁值得再花十幾廿萬喺香港重做ivf去強求二寶...
而且而家快41歲,啲卵子肯定比之前老化左,就算重做都唔係容易....
唉,兩頭唔到岸,都唔知點好....

有冇同路人傾下?

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

發表於 前天 10:25 |顯示全部帖子
等台灣通關先去放胎;不會再花十幾廿萬喺香港重做ivf去強求二寶...

別墅

發表於 前天 14:45 |顯示全部帖子
唔建議啦,運番香港又唔同lab技術又唔一樣醫生又唔一樣,好難估成功率有幾多,成本又高

洋房

發表於 前天 15:52 |顯示全部帖子
咁樣我寧願自己飛去做隔離, 之後放胎, 再返黎香港, 都抵過喺香港重做。
而且台灣做IVF D胚胎好多時唔俾運走, 所以又唔洗諗,
依加41歲先重新造胚胎, 都應該預做幾次先惦。

大宅

2021勳章

發表於 前天 16:46 |顯示全部帖子
我會寧願留返個十幾廿萬俾大個小朋友, 除非你本身有好多錢, 咁就另計

大宅

發表於 昨天 13:38 |顯示全部帖子
可以運胚胎過黎,加埋香港醫生放胎費,total費用可能都要6~8萬左右,要問清楚診所可唔可以幫忙運胎
愛群有呢個服務,我唔知王家瑋診所有冇做,另外香港都有診所接收胚胎,仁安李教授,寶德都有做

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊