婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發現有朱古力瘤一年了,有食中藥治,但反而仲大左,本身2cm, 依加差不多5cm, 唔想食西藥同做微創。請問大家有冇好的中醫介紹,可減細朱古力瘤,求助

大宅

qaws8612 發表於 21-8-18 13:20
發現有朱古力瘤一年了,有食中藥治,但反而仲大左,本身2cm, 依加差不多5cm, 唔想食西藥同做微創。請問 ...

我之前有朋友都係咁,好慘,佢係原本2cm半年大到4cm,之後即刻唔敢再試中藥,佢原本睇嗰個係同事介紹,同事無事但佢有,所以真係人夾人,當時佢醫生話5-6cm就要考慮做手術,因為怕驚壓住其他器官或者再大會爆,所以佢之後唔敢再試再博

伯爵府

我都想知資料,希望有jm介紹

大宅

BK Milk勳章

qaws8612 發表於 21-8-18 13:20
發現有朱古力瘤一年了,有食中藥治,但反而仲大左,本身2cm, 依加差不多5cm, 唔想食西藥同做微創。請問 ...

Please check PM

複式洋房

回覆 cacamon 的帖子

真係唔知點好,你朋友做完微創後點呀?

複式洋房

我曾經都係你咁諗唔食西藥, 拖左一年, 試左3個中醫, 個瘤大左, 我覺得中醫真係人夾人, 但當時唔敢再拖再試, 因為醫生講再大就一定要做手術

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

迪麗雅 發表於 21-11-10 23:23
但係會唔會有咩副作用先?呢個我最驚
我食左咁耐又唔覺有咩副作用,反而連之前黎m會有既腰酸m痛都冇左,呢樣最明顯,舒服左好多

複式洋房

GeraldineA 發表於 21-11-12 22:00
食左會唔會影響M期?會唔會勁流血架?
初初唔係m到都會有少少m黎,所以要用一排m巾/護墊,不過過左適應期就正常返來m先有血

首頁

尾頁

跳至