夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期我已簽紙離婚,下星期就佢要上律師樓簽名。我地一齊左20年,有兩個小朋友,5歲同1歲。其實好難過,但又一齊得好辛苦。原因係佢太自私了,只顧自己,基本上就唔理屋企。太多太多野,基本上比無限機會佢佢都唔會珍惜,口講會變但行動態度照舊。我只係覺得害左兩個小朋友,因為佢哋咁細個。但呢個人就只會理自己,有錢自己駛,仲要兩年間唔夠駛既地步去借錢借到欠40萬,無言…..而呢筆錢係係我陀細B時不停滾上去,最近發現左,一直問佢都答唔到用左去邊。基本上有1x萬係因為讀書借錢,咁我可以理解,但點能夠唔夠錢用到要還唔起讀書借既錢仲要再借多廿幾萬呢?

男爵府

Yammi531 發表於 21-8-18 20:09
上星期我已簽紙離婚,下星期就佢要上律師樓簽名。我地一齊左20年,有兩個小朋友,5歲同1歲。其實好難過,但 ...

即管講出嚟,會舒服啲

男爵府

人生有幾多個20年

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

上星期我已簽紙離婚,下星期就佢要上律師樓簽名。我地一齊左20年,有兩個小朋友,5歲同1歲。其實好難過,但 ...

可能有好大部份係利息
識人初時只借一萬幾千
過左幾年已幾萬了

不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

回覆 Yammi531 的帖子

介唔介意講下小朋友鍾唔鍾意佢。小朋友會唔會希望爸爸媽媽一直都同佢一齊住?

大宅

crystal媽咪 發表於 21-8-18 22:20
可能有好大部份係利息
識人初時只借一萬幾千
過左幾年已幾萬了

借開錢嘅人喺唔會改
除非佢記錄差到財仔唔借俾佢

我前任c6就喺甘
後生廿歲初時有第一張信用卡時佢借銀行6-7萬

到最近聽到佢欠財仔行大耳窿120萬,周圍搵人幫手,要用10年還債。朋友暗示俾我聽呢個渣男終於有因果

珍珠宮

20年要分開一定好辛苦

大宅

廿年唔係好應該清楚對方係個咩人咩?細嗰個仲係一歲就離婚,即係都仲有性生活喎,唔係好理解

複式洋房

就係因為唔係第一次有欠款,之前都幫過佢,佢話會改,但而家又係咁,仲要數目唔係一萬幾千…..我都唔敢講會唔會仲有一啲係未見光既數。你地講得啱,借開錢既人真係會不停借。但我最唔開心係已有小朋友都仍然可以咁不負責任亂駛錢,問佢用咗去邊完全解釋唔到

littlefunpig    發表於 21-9-8 14:21

複式洋房

回覆 rilakk 的帖子

小朋友未識,亦都唔知將來唔會同佢爸爸一齊住。但大個個係鐘意爸爸,因為成日一齊玩

男爵府

借錢同黃賭毒一樣,好難介。有一次,就有第二次。

分開咗,做父母都可以好好湊大小朋友,定期見吓佢哋爸爸,多視像,減低對小朋友嘅影響。

樓主加油。

珍珠宮

我明白你的感受,我前夫也是,唔知咩REASON可以借甘多錢用,但唔係洗係屋企,屋企的生活費什至傢電都係我比的.到離婚時,未到簽字,佢都要用一啲單去借錢,到申請離婚先見到佢欠成4X多萬...到而家離婚7年了,佢STILL 欠錢...哈哈..

複式洋房

就係咁先奇怪,如果屋企所有駛費都係男方比曬我都可以理解有機會唔夠駛,咁我地可商量下一步。但完全唔係,有時甚至乎我付出會多過佢。之前都有前科但係少數,但唔止一次了。到小朋友出左世我以為都定落黎啦,點知係我陀第二個時又係咁,我最近知道左有咁大筆數咪同佢傾點解會咁,佢既答案係完全理解唔到,所以我都冇辦法唔死心….

複式洋房

我有辦法可以開解到你

因為字太長 喺信息嗰度畀你睇

大宅

回覆樓主:

呢d人太恐怖 太黑暗 離婚係明智之舉

伯爵府

佢借錢讀書,咁都應該收入不錯吧!我個人認為,想升職所以比$讀書進修,咁讀完咪升職加薪之後還貸款lor!為何仲會越借越多?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

借咁多,d錢去哂邊。

別墅

我c6都係,成日唔知d錢去左邊,但佢未到借錢的地步,佢借唔到,如果借到可能都會幾十萬。
唸離婚唸左好耐,我唔需要個老公,但小朋友可能唔想無爸爸,所以一路拖。
好攰,好心灰意冷。

複式洋房

我都問左好多次啲錢駛左去邊但佢既答案係唔合理既。我都想知點解要咁,問題係真係唔只一次。

複式洋房

我而家見到朋友一家大細去玩既相,我真係好唔開心點解我屋企攪成咁,我啲仔女點解唔可以好似人地咁一家人去玩

首頁

尾頁

跳至