自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

yy13 發表於 21-9-2 00:36
會食
不過都想問多啲資料
一定要juice 的話,wellcome 有隻白樽cold pressed 的,cherry就冇. berry 唔錯,考慮一下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hhmum 發表於 21-9-1 12:36
佢係有尿酸試過坊間好多配方,但都係久唔久就發作.因為佢唔鐘意飲水,叫佢飲杯水仲慘過行刑斟杯水比佢可以 ...

原來男人真係好憎飲水,c6 又係咁
我都係學你咁話佢,叫佢飲杯水慘過乜,唔知以為我係杯水度落左毒藥
上次做手術,醫生有叫佢飲多d 水,佢同醫生講 佢飲好多湯同咖啡,醫生話係2回事,同埋唔好飲咁多咖啡(呢個歪理,佢成日係屋企…大大聲理直氣壯咁同我講)

伯爵府

虎到金來勳章

selinako^^ 發表於 21-9-2 07:42
原來男人真係好憎飲水,c6 又係咁
我都係學你咁話佢,叫佢飲杯水慘過乜,唔知以為我係杯水度落左毒藥
上次 ...

有一次佢痛到EE牙牙咁聲覺又訓唔到行又行唔到,我咪叫佢囉飲多啲水有幾難整到自己咁辛苦為乜果次之後一星期到啦有飲多左水,但之後咪又唔多飲嘥氣!
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cbeyond 發表於 21-9-1 12:12
同普通車厘子汁有無分
應該係呢一隻喎

我62同老公之前都係飲Tart cherry,不過係大超巿買,唔知有冇糖,飲幾支後好返唔痛就冇再飲

珍珠宮

2024年龍年勳章

https://youtu.be/bnTYEbVjrFM

檸檬汁

大宅

或者去I-herbs買車厘子丸supplement,我知道對降尿酸指數有效,但唔知對痛風有冇效

珊瑚宮

Marimekko 發表於 21-9-4 08:57
或者去I-herbs買車厘子丸supplement,我知道對降尿酸指數有效,但唔知對痛風有冇效
...

中文名應該係酸車厘子, 同車厘子有分別

大宅

cbeyond 發表於 21-9-4 13:32
中文名應該係酸車厘子, 同車厘子有分別

Cherry Extract

珊瑚宮

Marimekko 發表於 21-9-4 13:44

上面寫左tart cherry

大宅

Marimekko 發表於 21-9-4 13:44

哦,我係指朋友喺 I-herbs 買隻叫Cherry extract 嘅supplement,佢話佢keep住食咗半年, 尿酸指數降低左, 但因為佢只係尿酸高,冇痛風症狀,所以唔知對痛風有冇效,只知道食咗尿酸係降咗

珊瑚宮

回覆樓主:

有講車厘子 vs 酸車厘子分別

https://kknews.cc/zh-hk/health/xvev5ro.amp

珊瑚宮

回覆樓主:

之前有JM講百佳都有 tart cherry. Juice買, 可以網上睇吓邊間分店有。
剛經過買左支, $82.50,唔貴。

子爵府

cbeyond 發表於 21-9-4 14:10
之前有JM講百佳都有 tart cherry. Juice買, 可以網上睇吓邊間分店有。
剛經過買左支, $82.50,唔貴。
...

請問呢支每日應該飮幾多?
另外之前你介紹iherb 嗰支
每日飲29.5ml 係咪就夠(溝咗約450ml 水)?
Thx
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

blackberry 發表於 21-9-2 10:18
我62同老公之前都係飲Tart cherry,不過係大超巿買,唔知有冇糖,飲幾支後好返唔痛就冇再飲
...

請問你老爺同老公之前係每日飲幾多?
Thx
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yy13 發表於 21-10-7 17:12
請問你老爺同老公之前係每日飲幾多?
Thx

都幾耐之前, 唔太記得, 約1至2杯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cbeyond 發表於 21-9-1 12:12
同普通車厘子汁有無分
應該係呢一隻喎
邊度可買到?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

芹菜對尿酸高有幫助。

珊瑚宮

yy13 發表於 21-10-7 17:11
請問呢支每日應該飮幾多?
另外之前你介紹iherb 嗰支
每日飲29.5ml 係咪就夠(溝咗約450ml 水)?

最後家人唔肯飲, 我當果汁飲埋就算

子爵府

blackberry 發表於 21-10-7 17:27
都幾耐之前, 唔太記得, 約1至2杯

唔該晒你

子爵府

cbeyond 發表於 21-10-7 18:32
最後家人唔肯飲, 我當果汁飲埋就算

唔該晒你

首頁

尾頁

跳至