自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

屋企D圓櫈太舊,昨日去買一張試下,覺得好坐,於是今早買完餸再去買2張,刚老公回來見到其中一張嘅腳內彎,就話一早叫我等埋佢先買。個一刻個心好唔開心,出錢出力唔欣賞,仲要埋怨。一心諗住佢要返工,忙,又話整親腰骨,我能力做到咪自己做囉,点知因為怕人地唔認数冇得換,就發左我脾氣先,ok!我自己處理,唔煩你!
呻完!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

"其中一張嘅腳內彎"

即係對張櫈無意見,只係對"其中一張嘅腳內彎"而有意見啫,咁就簡單,咪攞返呢張隻腳有內彎既去換返張正常架LU。

有問題既,無理由唔可以換架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 my005 的帖子

我聽日會拎去换架啦!只係有D唔開心姐

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pakyumama 發表於 21-9-8 20:23

唔使唔開心啦﹗

問題解決左就好,當你先生隨口講啫,你咪同佢講:得喇,你至醒喇,下次咩都你買喇。

咁仲好,唔使煩。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

pakyumama 發表於 21-9-8 20:23

.

珍珠宮

pakyumama 發表於 21-9-8 19:38
屋企D圓櫈太舊,昨日去買一張試下,覺得好坐,於是今早買完餸再去買2張,刚老公回來見到其中一張嘅腳內彎, ...

我覺得好少事,比換咪換左佢,唔比換咪買過,對方甘都埋怨就好難相處
如果發生係我屋企,因為我99%網購,c6唔會話換,直接叫我掉左佢買過啦,無得換既過佢會幫我拎落垃圾站掉
通常我就會話:我通知人地黎收番會退錢,之後再落一張新單,因為一定有得退既

水晶宮

屋企D圓櫈太舊,昨日去買一張試下,覺得好坐,於是今早買完餸再去買2張,刚老公回來見到其中一張嘅腳內彎, ...

下次由佢做啦

瑪瑙宮

咁你做咩唔等埋佢先

珍珠宮

男人係理性,女人係感性,所以唔好嬲。

pakyumama    發表於 21-9-8 22:49

伯爵府

其實少事,但係我明白樓主覺得委屈。樓主有咁嘅感受亦都無錯。但係真係少事一樁,呻完聽日換完張櫈就雨過天晴啦

不過記住睇清楚有無瑕疵如果唔係又比人炳多wok

伯爵府

虎到金來勳章

佢得把口架咋, 講就天下無敵, 真係到做就推三推四我D櫈用左8年啦, 想掉又唔俾, 換又唔幫手, 無奈

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 薯圈 的帖子

佢係怕煩既人, 覺得我無望清楚係我既問題但如果同樣事情發生係佢身上, 佢就會發火,自言自語鬧人,但唔會去更換, 因為怕人唔換

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 PIGPIG朱 的帖子

我掉舊既都係自己拖去垃圾站, 佢唔願郁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

其實買幾張櫈好小事,唔好期望對方感恩或欣賞,尤其係你想換唔係佢想。冇期望冇失望。

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 mommyli 的帖子

多謝你明白我我覺得出錢出力都無問題, 做多D唔緊要
但人緊有出錯時候, 我買時已發現有一張櫈面有花, 即換左
誰知隻腳會彎, 真係預計唔到甘多.
我都好想唔做唔錯, 但現實好難咩都唔理

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 tantanmama 的帖子

從無期望得到什麼, 不求有功, 但求無過
"無期望就無失望" 呢句係我一向既座右銘
否則激死左好耐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你回佢話見你整親腰骨呀嘛!其實好少事 BTW, 你C6 都好顧家

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

有D人係覺得自己最叻
人地吾掂
亦都老馮左
少左感恩
自己努力左就算
吾好介意有冇人欣賞

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 YY1101 的帖子

100%中POINT不過無獎
我成日都叫佢去荒島生活, 見唔到人, 咪唔駛樣樣都唔順眼囉

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 Gorgor0612 的帖子

講真, 佢1個人搵, 1家人洗, 算好好啦, 起碼我唔駛追家用,慳慳地夠用我知足架.

首頁

尾頁

跳至