自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Redmi Note9 Pro 6GB+128 $1,499
Redmi Note 10S 6GB+128 $1,699
以上2部機好似差唔多, 選那部好?
C9仔, 都係日常收下Whatsapps, 上網買下野, 出去買野都用電子支付多!
本身用張2G太空卡, 所以唔想用5G機.

翡翠宮

回覆樓主:

是否5G無所謂,都支援234G架

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

有冇NFC功能㗎?

男爵府

Yeelim 發表於 21-10-5 14:25
Redmi Note9 Pro 6GB+128 $1,499

今日都幫家人睇緊note 10s,
有sales 推薦note9 pro, 好彩冇聽佢講

https://m.price.com.hk/product.php?p=452276&ct=review

睇下用家評價

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

買左10S 有 nfc 功能 ,我攞來 check 八達通餘額,銀行增值都可以,開左個八達通銀包,但無用過網上買野。影相有微距,但我覺得唔靚,本身諗住影花先買,無驚喜,總括影相無紅米 note 7 咁好色彩。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

還有10S 係國際版,大陸無得賣,變左手機套/鋼化膜 比較難買,我只見幾個賣家有。出機已預貼左玻璃膜,有跟機背殼。 跟機的 gif 有啲幾可爱。

公爵府

POCOM3 6GB+128 $1,499?

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

回覆樓主:

咁note 9 pro 係唔錯既. 但衰在拍不到八達通. 咁有新款可以拍八達通緊係買新款.

我而家用緊note 9 pro 年多. 係幾好用
note10s 個mon 細D. 比我會買note 10 pro. 雖貴D

伯爵府

ballonbb 發表於 21-10-6 02:53
咁note 9 pro 係唔錯既. 但衰在拍不到八達通. 咁有新款可以拍八達通緊係買新款.

我而家用緊note 9 pro 年 ...

我用緊紅米note 9 pro喎! 有NFC功能, 拍到八達通. 我呢今年二月買的, 但唔知點解個電話聽筒short short地, 冇聲, 有來電, 只可喇叭先可聽到對方說話.

子爵府

蘑菇 發表於 21-10-6 07:50
我用緊紅米note 9 pro喎! 有NFC功能, 拍到八達通. 我呢今年二月買的, 但唔知點解個電話聽筒short short地 ...

我部係有NFC公能. 但唔知點解用八達通apps 讀唔到八達通卡.我見網上都有人拍唔到. 係咪你部後來生產改良左.

公爵府

2024年龍年勳章

我兩公婆都仲用緊Note8 Pro, 好夠用!

公爵府

2024年龍年勳章

mosin 發表於 21-10-5 14:57
有冇NFC功能㗎?

Note8 Pro 已經有

大宅

回覆樓主:

上週日都買左部紅米比剛升中一阿仔,原本都想買10s但沒貨,最終買10,阿仔用左幾日都話唔錯

公爵府

蘑菇 發表於 21-10-6 07:50
我用緊紅米note 9 pro喎! 有NFC功能, 拍到八達通. 我呢今年二月買的, 但唔知點解個電話聽筒short short地 ...

你依個問題我早三個月前有,我關機再開機又冇野,我懷疑可能背後有野撞左

之前新出note 9 pro淘寶係好難有mon貼同殼,半年前好少少
我由紅米note 1 開始用,每兩年換一次機

珍珠宮

S_family 發表於 21-10-6 08:37
你依個問題我早三個月前有,我關機再開機又冇野,我懷疑可能背後有野撞左

之前新出note 9 pro淘寶係好難 ...

因為an 機 cpu 慢不耐用,等到你天光

所以一定要揀cpu 快的

珍珠宮

Yeelim 發表於 21-10-5 23:25
POCOM3 6GB+128 $1,499?

pocom cpu 快好多

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

babytt2 發表於 21-10-6 08:53
pocom cpu 快好多

但係冇NFC功能

大宅

S_family 發表於 21-10-6 08:37

之前新出note 9 pro淘寶係好難 ...
原來仲有人都係咁
咁睇嚟係設計問題
我仲以為係我拎去沖涼玩入咗水
不過都係有時壞一兩日 好快又冇返事
我平時隨身帶住耳機有時壞咗都唔覺

象牙宮

同是6GB+128 選華為。相靚D。

我用紅米+華為。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至