0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

Bb滿月去健康院,仲有黃,所以要轉介去醫院驗血,驗肝功能同甲狀腺素,今日收到醫院電話通知甲狀腺素偏高,要2星期後再抽多次血,話再驗真d,有機會上次抽血唔夠,我問肝功能係咪冇問題,姑娘話冇見到有呢個report,好擔心,想知如果肝功能有事係咪都會一齊講埋,唔會又再分開打電話?甲狀腺素高會唔會慢慢好返,唔洗食藥?

別墅

Shan0602 發表於 21-10-9 20:16
Bb滿月去健康院,仲有黃,所以要轉介去醫院驗血,驗肝功能同甲狀腺素,今日收到醫院電話通知甲狀腺素偏高, ...

我bb輕磅出世,出世時抽腳板血時都驗到甲狀腺有問題 出院後過幾日要兒童醫院再抽血,果時講座就話如果真係有問題就要食藥,愈早食愈好
最終我都冇收到電話話有問題

複式洋房

Shan0602 發表於 21-10-9 20:16
Bb滿月去健康院,仲有黃,所以要轉介去醫院驗血,驗肝功能同甲狀腺素,今日收到醫院電話通知甲狀腺素偏高, ...

請問Bb全身黃定面黃?,

洋房

waiyee3518 發表於 21-10-10 14:26
請問Bb全身黃定面黃?,

面黃同眼白有d黃

複式洋房

ngai0808 發表於 21-10-10 09:34
我bb輕磅出世,出世時抽腳板血時都驗到甲狀腺有問題 出院後過幾日要兒童醫院再抽血,果時講座就話如果真係 ...

我今日都岩岩收到個電話,話BB先天性甲狀腺功能低,話要轉介去兒科,咁岩又黃,入左院照燈,宜家好擔心啊B(emoji)(emoji)

別墅

kaman_0120 發表於 21-11-8 20:45
我今日都岩岩收到個電話,話BB先天性甲狀腺功能低,話要轉介去兒科,咁岩又黃,入左院照燈,宜家好擔心啊B ...

到時去到 要再抽血,同埋要等兩星期通知,呢段時間好漫長,bb 冇事嘅

洋房

我今日都岩岩收到個電話,話BB先天性甲狀腺功能低,話要轉介去兒科,咁岩又黃,入左院照燈,宜家好擔心啊B ...

你bb幾大?我bb已經抽左3次血,個tsh都係偏高(emoji)(emoji)而家要做檢查,好擔心

大宅

請問同路媽媽有無谷可以交流下,我bb琴日都得知仲左甲低,好擔心

大宅

我都想入group呀 我bb 又係黃唔退 甲狀腺素高

首頁

尾頁

跳至