自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我兩個十幾歲都有公仔放床邊,以前都攬住瞓,有幾個公仔係佢地BB時代親友送,幾個月大已經有,後來佢地攬住瞓,慢慢越來越多,晚晚「寵幸」唔同公仔,不過都係最舊果幾個最得寵,而家係有一張枱放床邊,全部公仔放喺上面,有時拎一隻放枕頭邊瞓,我又唔覺有問題,性別年齡同攬唔攬公仔冇關係,要安全感啫。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

rose-mag 發表於 21-11-29 09:29
我兩個十幾歲都有公仔放床邊,以前都攬住瞓,有幾個公仔係佢地BB時代親友送,幾個月大已經有,後來佢地攬住 ...

細仔有樣學樣,每晚寵幸不同毛公仔,有時顽皮收埋二哥隻啤啤熊,等二哥發哂茅係咁揾。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

goodsnooky 發表於 21-11-29 10:13
細仔有樣學樣,每晚寵幸不同毛公仔,有時顽皮收埋二哥隻啤啤熊,等二哥發哂茅係咁揾。
...

我果兩個唔會,有一次個女唔見咗佢最鍾果隻嘅毛女仔,佢日日搵日日喊,寫信俾個公仔,叫佢返屋企,話自已係bad mother, 整唔見自已個女,佢搵公仔搵到去婆婆屋企,驚住會唔會拎咗去婆婆度留低咗,佢以前試過帶個女仔出街,跌咗好彩執番,果次我女喊咗個幾星期後接受咗會搵唔返個公仔,講起又喊,想起又喊,好彩後來有日執嘢時搵番,原來攝咗喺一疊衫入面。見到妹妹喊,哥哥陪佢難過,所以佢地係唔會收埋大家嘅公仔。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

如果從小到大攬住瞓,又好難戒既,大個仔有女朋友就會戒架啦

公爵府

2024年龍年勳章

goodsnooky 發表於 21-11-28 05:16
十三歲半了,仲每晚攬一隻啤啤熊瞓覺,有冇搞錯?佢話很多同學都係咁,係真唔係呀?
...

我仔都中三,但要攬住張bb被,張被佢一歲時我買俾佢,都冚唔哂佢個人

goodsnooky    發表於 21-12-2 18:40

侯爵府

goodsnooky 發表於 21-11-29 02:58
二仔係一個長情嘅人,我反而仲擔心。

感性啫,唔係壞事

伯爵府

goodsnooky 發表於 21-11-28 05:16
十三歲半了,仲每晚攬一隻啤啤熊瞓覺,有冇搞錯?佢話很多同學都係咁,係真唔係呀?
...

無問題。唔需要同全世界幫佢賣廣告話佢要攬公仔瞓。有啲嘢係安全感。瞓覺係好私人嘅時間。如果隻公仔係由細到大都係你比佢嘅,咁你更加無得出聲。又要比個"朋友" 佢,又要take it away。點解咁都要有無搞錯同控制?

伯爵府

littlesister 發表於 21-11-29 10:43
如果從小到大攬住瞓,又好難戒既,大個仔有女朋友就會戒架啦

未必的。我老公都有隻梅菜公仔由佢喺bb床已經跟住佢大。我同佢拍拖開頭我根本唔知有佢嘅存在。到我哋穩定佢先話比我知。跟住就晚晚同返佢隻公仔瞓。係好大反差,但係我自己都有咁嘅公仔。夜晚瞓教搵返佢真係瞓得好啲架。所以有女友時可能只會收埋

goodsnooky    發表於 21-12-2 18:42

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我仔攬住條鯊魚毛公仔瞓架

首頁

尾頁

跳至