美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

在官網睇見到有好幾款, 請問大家有無邊款用過覺得好用可以推介比我呀?

複式洋房

我都想試呢個牌子好耐!!

大宅

你想要咩效果?

伯爵府

JimmyJam 發表於 21-12-6 11:13
你想要咩效果?

主要保濕, 緊緻. 宜家用緊Lamer moisturing cream, soft cream, 差不多用晒!想試吓Valmont既cream, Valmont只用過renewing pack.

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

邊度買最好?

公爵府

回覆樓主:

我40+ 混合乾肌,之前用緊 hr黑白繃帶、fresh 古源 soft cream、l'occitane 蠟菊面霜 。最近用 Valmont,效果暫時未睇到,但可以講下 texture

厚度由薄至厚:
24 hr cream<with a cream<v line<v shape< Regenera 1

用呢幾隻都有個感覺係搽上面後有一層膜咁,Regenera 1 而家冬天用我都覺得好厚,搽完塊面好似皮膚被封住咁,人中位會出汗珠(太焗?),用咗幾日就爆瘡,而家當頸霜用 。

夜晚用 v shape,比較易推,但用完好似有一層油喺臉,按摩後改善不大,混合肌嘅我好唔慣

日頭用 V line,呢隻質感OK,似番平時用嘅面霜

with a cream 質感好水潤,如果濕度好低佢就唔夠力,不過用完再上妝真係好貼

24 hr 春夏用會比較適合

子爵府

mymarigold 發表於 21-12-22 10:13
我40+ 混合乾肌,之前用緊 hr黑白繃帶、fresh 古源 soft cream、l'occitane 蠟菊面霜 。最近用 Valmont,效 ...

你好勁,咁會買金裝試吓嗎?如果你買,想等你分享

子爵府

eso502 發表於 21-12-6 16:03
如果冇限budget又係mature skin既話真心可以試下佢地金裝面霜,抗衰老好勁!真係要用過先知佢同普通面霜既 ...

我都心郁郁想試金裝,主要想搞額頭紋,飽滿有光澤

公爵府

wai@wai 發表於 21-12-22 13:42
你好勁,咁會買金裝試吓嗎?如果你買,想等你分享

唔會喇,我覺得 Valmont 唔係好夾我皮膚,可能乾肌會鍾意,我混合肌不了....

子爵府

mymarigold 發表於 21-12-22 14:17
唔會喇,我覺得 Valmont 唔係好夾我皮膚,可能乾肌會鍾意,我混合肌不了....
...

原來係咁,我都係混合,但額頭面頰又乾,額頭有紋,最近用完renewing cream就燒著左,想試cream,仲未諗定邊款

大宅

我40+ 混合乾肌,之前用緊 hr黑白繃帶、fresh 古源 soft cream、l'occitane 蠟菊面霜 。最近用 Valmont,效 ...

v shape同v line都唔係保濕用,我而家用緊A cream都夠潤

公爵府

wai@wai 發表於 21-12-22 14:20
原來係咁,我都係混合,但額頭面頰又乾,額頭有紋,最近用完renewing cream就燒著左,想試cream,仲未諗定 ...

好難形容嗰種感覺,用上面係覺得好油潤,但好似只停留喺表面,底層又唔夠滋潤......我朝早用 V line cream 晚用 V Shape cream, 面上出咗啲粒粒好似毛孔閉塞咁....
我之前用 Fresh 古源 soft cream 皮膚keep 住好穩定,第二朝洗面摸落去都好滑,而家朝早洗面覺得鞋鞋地,可能唔夾我~

公爵府

JimmyJam 發表於 21-12-22 15:17
v shape同v line都唔係保濕用,我而家用緊A cream都夠潤

係呀,V line 撫紋緊緻, V shape 提升飽滿, 都係我想要嘅抗衰老效果,但如果用嘅 texture 令我感覺麻麻,咁我都冇乜動力用落去

公爵府

回覆樓主:

呢個好抵,有興趣嘅 jm可以上 valmont Facebook 睇~

子爵府

mymarigold 發表於 21-12-22 15:18
好難形容嗰種感覺,用上面係覺得好油潤,但好似只停留喺表面,底層又唔夠滋潤......我朝早用 V line cream ...

我買renewing mask,佢地有俾v line我試用,我用左幾次,覺得佢難推d,皮膚好似唔水潤咁,古源我都用過一樽、但無諗過回購,對我來講好似又油左d,而且無咩特別效果

公爵府

wai@wai 發表於 21-12-22 21:09
我買renewing mask,佢地有俾v line我試用,我用左幾次,覺得佢難推d,皮膚好似唔水潤咁,古源我都用過一樽 ...

都係㗎,所以有時要睇嗰隻品牌夾唔夾自己,好似我用 La mer treatment lotion 無感一樣
希望大家都可以搵到啱自己皮膚嘅心水護膚品

子爵府

mymarigold 發表於 21-12-22 21:31

都係㗎,所以有時要睇嗰隻品牌夾唔夾自己,好似我用 La ...

係呀,真係要自己試過先知,又想有效果,又要揸落自己舒服夾到皮膚,真係唔容易,女人錢真易嫌

大宅

回覆樓主:

睇下「Valmont Prime Renewing Pack法爾曼幸福面膜 200ml (emoji)(emoji)」,係#Carousell上面HK$550果度:https://carousell.app.link/wOv9q96Khmb

係咪假?

侯爵府

估唔到你都用咁多valmont, 講得好詳細~

我長期用valmont, cream只用a cream(平得嚟保濕), vline同hydra3. 最鐘意hydra3 夠保濕又唔會好似a cream咁有層膜咁,但真心貴,但得保濕效果嚟講,cdp值好低。

年紀大就傾向用緊緻products, v shape(serum, eye cream, cream都試過)我完全唔ok佢個質地太笠,金裝cream 同eye cream搽咗無搽咁,係支油同mask啱用啲,vline算叫做不過不失,所以而家都係用vline多。

首頁

尾頁

跳至