美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前幾個月剛Join左佢20次plan,入面有2樣野,成$2萬蚊
20次清潔頭皮/梅花針(做其中一樣)
20次敷中藥Mask
跟住我做左先得果第6-7次啲顧問已經開始想要我洗錢join佢第2樣野,話次次檢查我頭皮仲好油,多污垢,呢幾次上去都搵不同人黎sell我Join果plan,我個人已經覺得好反感有啲唔係咁想再去,
講真我要返工,返足全日點會唔出油我有寸佢,佢就話因為我頭皮油脂相對旺盛,
因為我而家一直做緊「清潔頭皮+中藥Mask」,其實我清潔左咁耐,應該要開始做梅花針,梅花針幫手生髮。
但啲顧問一直話我頭皮唔健康落針會無咩用,咁我心諗係咪你公司啲product唔ok,咁當初就唔好叫我join成20次咁多。

男爵府

覺得呢間公司真係同一般出面美容院無
分別
最驚係我買左呢個,一陣又sell我其他,又話呢個唔夠好,
我呢20次用左成$2萬蚊,講真個數目唔係小囉,因為我可能生活壓力,條界好疏,想去生返多啲髮出黎,揀左幾間諗住呢間中醫會好啲,不過有時多廣告唔一定好
我朋友叫我去消委會投訴佢,我都唔知點好?
而家都要硬住頭皮去做

禁止訪問

象牙宮

nalinacc 發表於 21-12-9 20:23
覺得呢間公司真係同一般出面美容院無
分別
最驚係我買左呢個,一陣又sell我其他,又話呢個唔夠好,

條界好疏,
想增發量,固執不可改變界,那只能加DD假發插入。/ 
或改變條界, 左改成右或 中間介。
揀左幾間諗住呢間中醫會好啲,go go go

員工告你無效, 还投入資金下去? 

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 21-12-10 11:02
條界好疏,
想增發量,固執不可改變界,那只能加DD假發插入。/ 
或改變條界, 左改成右或 中間 ...

所以我咪無再俾囉

果$2萬蚊係一早join course時一次過俾晒架

我而家轉下其他界啦
希望唔好咁疏啦

男爵府

seafdooo 發表於 21-12-10 10:54
最驚係冇效又hard sell

係啊

可能叫我俾錢join完呢個

下次可能又再話其他咩plan又好

男爵府

回覆樓主:

最慘我做左咁多次清潔,清潔又點會生到髮
講真要做清潔頭皮,我洗咩要洗$2皮野去呢間德X做?
出面髮型屋做都得啦
而家要做梅花針都種種理由話唔俾我做
要做既話一係要join佢介紹個plan,
一係就扣多啲格數

有時入去整頭果陣都好想Relax下,但整頭果個又係不停講野,最近呢幾次又係不停sell果plan.
即係入去間舖前,個顧問sell一大輪
入到房同你整頭果個又係會不停講呢個plan點點點

侯爵府

2024年龍年勳章

呢間嘢去過一次已經足夠…
真係sell 到不得了…
中醫又sell ,頭髮又sell , 減肥又sell ….仲要係買咗療程仲要繼續sell …

佢之前中醫診所有某分店新開,我個同事去咗睇中醫,之後有個頭皮分析送返,係咁講到我同事個頭皮唔好,又係勁sell 佢…

我依家單次去睇其他中醫…次次都做針灸同梅花針都唔駛一千蚊…

樓主,快啲做晒啲療程算啦…

男爵府

Moppyhaha 發表於 21-12-10 15:42
中醫又sell ,頭髮又sell , 減肥又sell ….仲要係買咗療程仲 ...

知道~
你是同路中人
我同我老公話搵左呢間感覺似伏左,
對啊!我同佢講左我點都唔會俾錢再join
我覺得佢點都唔俾我再做梅花針
如果要落針做,你就一定要聽佢講一大輪去話你你頭皮唔健康,落針落黎都無用
我老公話一係淨做清潔囉,唔針咪唔針。
感覺針黎都無咩用
同埋佢次次同我整完甩更多頭髮
跟住仲搵個唔知邊度黎既中醫,開左啲中藥俾我飲,仲有俾左啲咩健康產品我,一盒盒的
食完啲月經失調(唔知有無影響)黎足成個月,而家已經停左食
我仲有成十幾次啊
所以如果想真係幫到自己,一係植髮
一係搵醫生睇下同真正既註冊中醫

侯爵府

2024年龍年勳章

我想知佢用咩藉口推同你做梅花針呀?
佢個啲中醫冇一個做得長㗎…

男爵府

Moppyhaha 發表於 21-12-10 16:11

佢之前第一次同我照頭皮
就話我多頭皮,呢樣我都見到
跟住到佢同我清潔左幾次,的確有乾淨左
之後就去到第6次左右話幫我再照頭皮,就話見到我頭皮多油脂,叫我Join佢另一隻頭皮護理,我估加加埋埋可能都要一皮,
跟住一係叫我扣2格,清潔+梅花針,一齊做,我點都唔肯咁樣扣,扣得咁快咪即係我快啲做完再sell我

侯爵府

2024年龍年勳章

唔俾再做梅花針,淨做清潔開中藥,健康產品..咁洗鬼買咗療程咩?
記得唔好俾錢再join.

男爵府

Moppyhaha 發表於 21-12-10 16:11

不小心重複左內容、請繼續向下望

侯爵府

2024年龍年勳章

前排見到佢D廣告已經想嘔..

都未遇過中醫咁hard sell

男爵府

Moppyhaha 發表於 21-12-10 16:16
唔俾再做梅花針,淨做清潔開中藥,健康產品..咁洗鬼買咗療程咩?
記得唔好俾錢再join.
...

真啊
做清潔出面salon都有得做

男爵府

Moppyhaha 發表於 21-12-10 16:23
前排見到佢D廣告已經想嘔..

都未遇過中醫咁hard sell

唔似由心出發去幫人
同埋佢啲療程又唔平
開頭sell你join course果陣咩都好
又話唔會Hard sell,又話清潔同梅花針唔會一齊做
而家完全唔同
Sell你唔到連水都唔斟俾你飲

男爵府

Moppyhaha 發表於 21-12-10 15:42
中醫又sell ,頭髮又sell , 減肥又sell ….仲要係買咗療程仲 ...

其實佢果啲咩送頭皮檢查,又話送多次中藥敷Mask,一定會叫你嘔錢出黎俾個清潔頭皮架
佢唔會咁易俾你走,
其實去到跟本都唔會有得免費試做佢療程
照頭皮可能都會有既
但要Free做佢啲療程是無可能
一定會sell你join course

男爵府

回覆樓主:

我估第一次sell我個consultant一係俾人炒左一係俾人調走
果次佢搵另一個顧問sell我join另一個療程時,係第2個人,唔係第一個個顧問,我問咁點解你地當初唔介紹我做呢隻?而家先做左幾次就要我做第2隻
跟住果個顧問話之前個顧問相對較新。
我話:下,你搵個新做既人黎sell我
跟住即刻改口話佢又唔係話好新。。
都返左幾年啦。。
而呢個話佢係呢間公司都返左好長時間喇喎
講真我先唔會信佢
佢地想sell人俾錢
咩藉口都講得出

男爵府

我打咁大篇野
都明白大家對頭髮既外觀,健康係好注重
但一定要搵個真正幫到你既人
因為呢啲生髮公司我都搵左好耐
我個人都怕人Hardsell,有用有效既,我都會去試下,但係呢間野對佢印象已經係唔好,無咩信心。
Hardsell都爆炸,又煩,不停係咁講,重複完又重複,同出面啲黑店美容院一樣至於生髮方面。。算啦,暫時未見到有。。
今次真係拎成$2萬去俾人洗乾淨頭
當然大家有自己選擇權,我唔會阻止大家,可能有啲人會好享受俾人sell。
經過咁樣,我做晒療程都唔會想再繼續。
而家什至上去做療程我都感到有壓力。
希望我快啲做完

侯爵府

2024年龍年勳章

真係入去都有壓力…我明白..
佢哋真係為sell 而sell..唔係為你好個種..
唔知以為自己去咗美容院
佢哋成日換人㗎…
不過我係幾年前伏過…

首頁

尾頁

跳至