自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

胡鴻鈞依家唔係TVB親生仔啦,佢TVB滿約後無再續約,轉簽邵氏合約!

珍珠宮

airhei 發表於 21-12-11 16:26
如果比親生仔有咩意思,胡緊本二線料
佢今年唔係親生仔!咪再唔知頭唔知尾唱衰人!

二線料又好,一線料都好,今年勁歌最男,除咗張敬軒之外,最夠班就係佢!

珍珠宮

依家成個樂壇,得張敬軒一線料!其他/她完全都係二線料,大多都係無料扮代表!

胡至少有實力,有知名度,都擁有一大班fans!夠晒班拎現今 "樂壇" 既男歌手獎!

珍珠宮

至愛朱古力 發表於 21-12-11 16:48
邵氏未又係同TVB有關聯!

的確係有關聯,所以一樣可以拍劇,但就以頭部計,同會拍下邵氏電影咁囉,早前演唱會前佢就拍咗部邵氏電影!

不過改簽邵氏合約,就唔算係TVB親生仔!

珍珠宮

我幾年前係V台睇過MAMA頒獎禮!果次係我第一次睇V台,亦係唯一1次睇V台!

MAMA不嬲只有V台獨家轉播,大家咩關係可想而知!

珍珠宮

MeLKaka 發表於 21-12-11 21:31
幾年前TVB /J2 都有獨家轉播過喎.....
係咩?我無係TVB睇過!亦無留意TVB有無轉播過。幾年前因為啲人話有黎明去頒獎,99台直播。咁我先好奇轉台去睇下唧!之後都無理佢啦!

珍珠宮

stagea 發表於 21-12-11 21:33
TVB 曾經有獨家播過
我無留意,我果次係網上有人話黎明被邀去做頒獎嘉賓,99台會直播,所以好奇轉去99台睇下!

珍珠宮

Mami_08 發表於 21-12-11 21:36
之前周潤發都去過頒獎
其實我果次轉去99台睇,都係八卦唧,果次99台應該係直播!

珍珠宮

stagea 發表於 21-12-11 21:37
TVB 個次,已經好多年前了。
其實好多TVB節目我都無咩留意,所以未必知得晒!

不過果次八卦轉去99台睇MAMA,感覺個頒獎禮好陰陰沉沉,完全唔好睇,所以睇咗一陣就無睇!

珍珠宮

903今年對星夢不薄啦!新官上任傾返來的。胡鴻鈞首 "今天不營業" 都得到專業推介冠軍,真係破天荒既第一次囉!首歌好HIT咩?

以前星夢歌手任何歌曲都絕跡903,除咗許牙醫私底下同903 DJ 關係友好之外。

所以,呢啲獎項完全係俾面派對,多鬼餘!

珍珠宮

stagea 發表於 21-12-11 21:44
咁你今晚睇哥哥定東華?
Mama唔好睇,第1次聽人咁講
今年無BTS,IU之前幾日已有Yo ...

我無追開韓星,同時我話唔好睇既意思係,個畫面同氣氛陰陰沉沅!

我今晚開住東華,但無認真睇!大多都係上網睇下野!聽頭聽尾咁囉!

珍珠宮

坤哥巨聲後,星夢肥何唔肯簽佢,又無其他公司簽佢,佢有好多年都無人要!幾年後星娛樂簽咗佢,仲夾埋903捧紅佢,又夾硬幫佢開紅館。可惜太夾硬,所以上得快又跌得快!依家佢滿約後又離開捧紅佢既星娛樂!

903除咗反TVB之外,更加反星夢,之前擺到明杯葛星夢歌手!

珍珠宮

12塊鏡的確有班 "FANS" 幫佢地增人氣,網上流量亦好高,唔理咩原因都好,呢個係不爭事實!

但佢地並唔係全港都識及認同的歌手或藝人!佢地唔算係入屋既明星,佢地有份做既任何電視節目都係得4,5點收視!佢地無法幫V台增加收視率,呢個都係事實!

首頁

尾頁

跳至