自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

goodsnooky 發表於 21-12-11 04:55
我反對咗,但個仔唔願意聽,話佢仲高過個女仔,我話拍拖唔係淨係講高度,佢個腦諗乜?
我喺呢一刻真係好想g ...

有得反對嘅咩?

珍珠宮

macdullbaby 發表於 21-12-11 07:00
唯有教仔仔為保障/保護自己和個女仔,為雙方好,要set rules:
1. 不要到大家家中,只可以出入公眾場所。避 ...

佢話唔會去佢屋企,佢亦唔可以黎我屋企,不過到呢一刻佢都講唔出佢鐘意個女仔啲乜,佢話係個女仔date 佢,話佢cute和識得玩音樂,我話呢啲太表面化了,佢今日成日黑面,細仔都話避之則吉。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實你幾個仔,知唔知你日日事無大小地,將佢哋日常上網講?又唔係第一次拍拖,之前得,今次因為大3年唔得,但又唔係好認識個女仔,準則在那?父嚴為首?

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

cherrieloy 發表於 21-12-11 08:10
有得反對嘅咩?

有,佢唔鐘意都好,喺呢個家庭可以表達個人觀點和意見。

公爵府

goodsnooky 發表於 21-12-11 06:37
如果佢同13歲拍拖,我會覺得ok,宜個女仔大佢3年,佢有乜用心?

嘩,妳都好陰謀論,13同16,居然諗到別有用心?!妳哋係名門望族/顯赫世家?對方係配不上?
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

MM2H 發表於 21-12-11 08:18
其實你幾個仔,知唔知你日日事無大小地,將佢哋日常上網講?又唔係第一次拍拖,之前得,今次因為大3年唔得 ...

準則係起碼佢要知道點解鐘意想同佢拍拖嗰個,年紀要相近比較ok.

大宅

goodsnooky 發表於 21-12-11 06:37
如果佢同13歲拍拖,我會覺得ok,宜個女仔大佢3年,佢有乜用心?

我接受唔到,sorry

仔17歲仍未拍拖,如佢話拍都覺得佢太早

珍珠宮

回覆樓主:

教佢, 記得戴袋, 唔好多個孫 條女食硬你個仔架啦

水晶宮

goodsnooky 發表於 21-12-11 08:18
有,佢唔鐘意都好,喺呢個家庭可以表達個人觀點和意見。

我意思係,你反對啫,佢會唔會陽奉陰違,乜都呃住你?

珍珠宮

Mrs.Chan 發表於 21-12-11 08:20
嘩,妳都好陰謀論,13同16,居然諗到別有用心?!妳哋係名門望族/顯赫世家?對方係配不上?
...

唔係陰謀論,我亦唔係名門望族,不過佢哋學校試過有人17歲有咗BB,BB爸爸祇有14歲,我唔想呢啲事發生喺我屋企。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

goodsnooky 發表於 21-12-11 04:55
我反對咗,但個仔唔願意聽,話佢仲高過個女仔,我話拍拖唔係淨係講高度,佢個腦諗乜?
我喺呢一刻真係好想g ...

唔關事個女仔年齡
係個男仔本身太細個

因為佢地應該唔係我以前年代純拍拖,我估會上床(犯法)

Adrio77    發表於 21-12-11 08:43
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

goodsnooky 發表於 21-12-11 08:22
準則係起碼佢要知道點解鐘意想同佢拍拖嗰個,年紀要相近比較ok.

你嘅單方準則,定係同仔有一齊討論後大家同意?好明顯你仔唔同意,單憑3年差異去定斷對方有意圖,一言堂

珍珠宮

MM2H 發表於 21-12-11 08:26
你嘅單方準則,定係同仔有一齊討論後大家同意?好明顯你仔唔同意,單憑3年差異去定斷對方有意圖,一言堂
...

換轉嗰個係你個仔,你唔會反對?

翡翠宮

goodsnooky 發表於 21-12-11 08:26
唔係陰謀論,我亦唔係名門望族,不過佢哋學校試過有人17歲有咗BB,BB爸爸祇有14歲,我唔想呢啲事發生喺我 ...

雙方都14,一樣可以有bb,世界好大,理解生理原因亦會知,之前拍拖同齡可以,但大3年就唔得,同會唔會有bb係兩回事

翡翠宮

goodsnooky 發表於 21-12-11 08:29
換轉嗰個係你個仔,你唔會反對?

13歲,我會反對,但唔係同班得,大3年唔得,係劃一,亦會自細已同佢溝通利弊,讓佢明白而唔係發生時以嚴壓制

珍珠宮

畀面勳章

換轉系我都會反對。而家我大仔16歲,若然有個19歲的女仔話同佢拍拖,我會好擔心,可以阻止就阻止,唔阻到都要接受,但會教育佢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

goodsnooky 發表於 21-12-11 08:17
佢話唔會去佢屋企,佢亦唔可以黎我屋企,不過到呢一刻佢都講唔出佢鐘意個女仔啲乜,佢話係個女仔date 佢, ...

唉…唔識講,人哋仔女實講無問題,唔好有b同影響學業就得。但到自己果個就會講最好唔好啦!
尋日睇tiktok. 其中係話啲仔係屋企打緊機或做其它嘢,然後啲女除曬衫過去。。。。有個仔係廳睇緊電視……個女仔行緊出嚟,咁啱男仔個媽又行出嚟,個媽係勁嬲即除鞋掟個女仔。
我唔識點形容,外國真係好玩……?但個啊媽勁嬲。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

既然你覺得13歲拍拖冇問題, 咁大3年我覺得ok喎
如果個女仔係讀書果種, 可能會影響到你仔一齊努力
但如果個女仔唔勤力, 咁我就會反對

公爵府

goodsnooky 發表於 21-12-11 08:26
唔係陰謀論,我亦唔係名門望族,不過佢哋學校試過有人17歲有咗BB,BB爸爸祇有14歲,我唔想呢啲事發生喺我 ...

叫個女仔嚟妳屋企見下妳,
應該好快分手
恭賀新禧,迎春接福!

首頁
12345...7

尾頁

跳至