家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 littlefunpig 的帖子

我系上網搵嘅 大x 快應錢 佢要我去大x 銀行分間簽名
應該唔會系財仔 ?
大新系財仔 ?
好驚

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

死啦 ~ 唔系cold call 系我上各銀行網搵嘅卡數貸款
大x 呢間係快應錢
上佢銀行填咗表之後第二日有職員打電話俾我
然後過咗聖誕節三日假期之後 再覆我批核
要去分間 簽約同比支票

因為我係用嚟找信用卡
所以佢話會分開幾張唔同銀碼嘅支票俾我入落各自嘅信用卡

死啦以上情況你哋覺得我會唔會借咗不知名財仔

複式洋房

然後一邊傾嘅時候佢都有SMS返俾我貸款嘅數目
信息如下

大x銀行:多謝閣下選用本行之私人貸款服務,現提供閣下私人貸款還款分析表及有關私人貸款及相關推廣之條款及細則以作參考,請瀏覽 https://dahsing.com/eBank/Pl/eb.wl?CSP=546053371423http://www.dahsing.com/tc/pdf/loan/sms/cmi_TnC_211001.pdf 。受條款及細則約束。EN查詢/UN取消28288111

子爵府

虎到金來勳章

小白兔xx 發表於 21-12-28 12:28
回覆 princessgw 的帖子

我問咗律師事務所我嘅入息同我欠債嘅金額未能夠做到債務重組佢話要欠債13倍先可以 ...

你有做工, 有糧單, 借稅貸, apr 平好多

你上網 / bk search 下, 以下係銀行send比我既 sms, 我無借過, 但睇落平過你係大x 20%apr

特選客戶於31/1/2022或之前申請優先批核稅務貸款尊享每月平息低至0.071%(實際年利率低至1.58%)及HK$0手續費優惠,貸款額高達月薪8倍或HK$2,000,000(以較低者為準),最快可於30分鐘獲悉初步批核結果。而家就打電話嚟私人貸款特快批核專線申請。受條款及細則約束。借定唔借?還得到先好借!

複式洋房

回覆 princessgw 的帖子

請問已你嘅睇法你覺得我有冇可能借咗啲不知名嘅中介或者其他財仔 ?
我係自己去各個銀行度睇返卡數借貸
然後分別去咗三間唔同嘅銀行申請咗貸款
中x銀行 我去用佢銀行出糧
我月入23K , 佢話只批我16萬 還 26萬
咁我諗住借咗16萬我都搞唔掂啲卡數

所以我選擇大x 借貸 ~
但呢間銀行知道我係用嚟還信用卡

琥珀宮

小白兔xx 發表於 21-12-28 18:33
回覆 木土土 的帖子

死啦 ~ 唔系cold call 系我上各銀行網搵嘅卡數貸款

在銀行網上搵,咁你呢d唔係不知名財仔

大x係快應錢,預你借多備用,有手續費及利息較貴

唔唸清楚決定前,不要去大x約簽

我search 見到呢個,你可以試吓。你自己再搵下。其實d新虛擬銀行 virtual bank,可能有更好offer promo

大宅

小白兔xx 發表於 21-12-28 12:25
回覆 甜甜人妻 的帖子

借貸系甘plan A planB ? 佢今早打來話批左30

定d唔使驚!

佢要你公司電話,應該係驚你假電話追唔到數,所以要confirm.

正常你準時還錢唔會打俾你。

大宅

小白兔xx 發表於 21-12-28 18:36

然後一邊傾嘅時候佢都有SMS返俾我貸款嘅數目

每間銀行都有唔同嘅借錢plan , 清咭數/稅貸⋯⋯你可以問下稅貸,正常稅貸如肯借,比較平息

複式洋房

回覆 甜甜人妻 的帖子

多謝你呀 今日全日驚到口都震埋無胃口
佢批左我。叫我明天可以去分行簽約開支票

如果我正常還錢 會唔會比人淋紅油 恐嚇嗰啲㗎 ?
我未試過借貸

琥珀宮

小白兔xx 發表於 21-12-28 20:17
回覆 甜甜人妻 的帖子

已提醒你唔好借多過卡數,你仲打算去拎票?

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 甜甜人妻 的帖子

定少少,正常有還款唔會淋紅油。

首先你要搵正規銀行,跟住要問清楚實際年利率及手續費,比較完先決定。切記只借夠還先得,唔好借多做後備,後備嘅錢利息都唔少。

定落來後靜心列出自己每月必需開支,然後每月一出糧就留必需開支,將剩嘅錢轉去另一個戶口唔好動用,直至儲夠半年開支嘅後備金。

你仲後生,慢慢就捱過來,為左個女,加油!

大宅

回覆 甜甜人妻 的帖子

你借19萬好啦,唔好借多呀

你真係可以打多2間問稅貸,佢地一check都會知你有欠債,如果仲肯借俾你,你慳左好多錢架

肯面對,早一日踏出第一步,就早一日還哂

你準時還錢人地唔會揾你架

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

改左借19萬了

複式洋房

回覆 小肥§澄 的帖子

多謝你呀 過得到今次呢關我一定會洗心革面做人為左個女

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

木土土 發表於 21-12-27 10:34
咪係,咁借法,真係比人睇死佢呢世都還唔到啦。
竟然越借越多,目標根本唔係清減債務
...

睇到我都眼凸, 點解會咁借錢

疫情停咪搵兼職,我識有人做雙字化妝品,轉去做包裝,填一日得一日

子爵府

小白兔xx 發表於 21-12-28 18:28

我系上網搵嘅 大x 快應錢 佢要我去大x 銀行分間簽名

唔好借啲要俾息嘅貸款,盡量用啲免息,或者基本上借錢銀行要去俾返錢你嘅貸款了。

1.用東亞結餘轉戶,有信用卡免息期大概50日。轉10萬,好似仲有350蚊回贈,免息免手續費(見附圖)
2.有渣打戶口同埋信用咭,網上有人話可以經FPS每個月轉10萬, Payment Due Date 還清就免息免手續費。(詳情我唔係太清楚,你可以去渣打問下)
3. Mox bank 張信用咭好似可以交其他卡數,好似係到期前還清都係免息。(詳情我都係唔清楚,你可以去銀行問下)。

複式洋房

回覆 TamaCat 的帖子

mo x 而家嘅信用卡都唔批 琴日收到佢寄來嗰張黑色儲蓄卡😅😅😅

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

虎到金來勳章

小白兔xx 發表於 21-12-29 00:45
回覆 木土土 的帖子

改左借19萬了

試借稅貸, 利息低好多。
$23000 *12 個月, 夠你找$19萬卡數

首頁

尾頁

跳至