自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大宅

厚多士 發表於 22-1-6 16:04
回覆 floralw 的帖子

想問吓打衰咗會點?

聽說好似蟲仔咁突起,一粒粒結節

大宅

qq6a 發表於 21-12-27 21:06
我最近做左hifu 600線 1980元,真心抵同有效 我主要收雙下巴減虎紋同額紋,但hifu真心痛 :igi ...

可以pm我嗎

珍珠宮

厚多士 發表於 21-12-27 13:13
近呢個月發現虎紋位深咗好多,好似忽然老咗幾年咁。我一向冇乜去美容院,都係自己敷吓mask, 一向皮膚都幾好 ...

查retinol

珍珠宮

可以試下面部瑜伽,唔知你有冇睇小紅書,入面有好多片教人做,我都有跟住做左一排+擦retinol, 睇到明顯firm左

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 厚多士 的帖子

同齡人,你有冇做眼袋手術?我考慮左成年,仲未去做😂

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 lalalumlum 的帖子

甘皮膚有冇緊點?提拉效果ok?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

打針唔好搞

伯爵府

唔知點解自從戴咗口罩,明顯虎紋就走咗出嚟,唔通戴口罩綁住塊面令到虎紋加深?

男爵府

厚多士 發表於 21-12-27 15:29
回覆 sweet__heart 的帖子

不過我女話,你宜家成日带住口罩,咁打完咪嘥咗又好似有啲道理
佢又講得岩既

大宅

最緊要作息定時,養生

大宅

回覆樓主:

深咗浅唔返

珍珠宮

2023年兔年勳章

Fishqqma 發表於 22-4-14 10:49
打針唔好搞

X2

男爵府

qq6a 發表於 21-12-27 21:06
我最近做左hifu 600線 1980元,真心抵同有效 我主要收雙下巴減虎紋同額紋,但hifu真心痛 :igi ...

邊度做?

象牙宮

老翻太太 發表於 22-4-14 10:19
查retinol

retinol 抗衰。促進肌膚修復和再生的功效

我未用過。

法令紋並非紋。多肌肉 

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

evergreenj 發表於 22-4-14 10:53
唔知點解自從戴咗口罩,明顯虎紋就走咗出嚟,唔通戴口罩綁住塊面令到虎紋加深?
...

我又是,以前都無,早排洗完面照鏡,嚇死自己

象牙宮

【穴位工法】注射,倒底是如何靠注射來拉提的呢?

https://www.youtube.com/watch?v=jY4HryS_wlI
優活麗醫美
補得太淺容易下垂,臉變大,造成不自然的塑膠感,想要填補漂亮,自然,打的位置最是關鍵。 其次才是填補材質的選擇: 玻尿酸,舒顏萃,洢蓮絲,或膠原蛋白。

「穴位逆齡修復術」屬於複合式的注射治療,最適合的對象是40歲以上,有臉部凹陷、皺紋、嘴邊肉鬆垮等老化現象的熟齡女性,醫師會依個案臉部需修復的情形,給予玻尿酸、聚左旋乳酸、Radiesse等針劑(約1~2個月後)即可出現顯著效果,一般可維持一年半以上。

和一般「填充式」微整療程最大的差異是,「穴位逆齡修復術」鼓勵患者身體越健康、效果越好,在注射治療後可以多運動、泡三溫暖,以增加身體代謝、循環,同時加強穴位的修復功能(一般接受填充式注射的患者不宜多動,以免藥效被代謝掉)。

而由於針劑均是打在穴位點上,痛感度低且無恢復期,患者可立即上班,治療後也無需按摩,對於怕痛或追求「自然變化」的患者來說,「穴位逆齡修復術」是一項好選擇,目前臨床已施行三年多,效果非常好,病患滿意度也極高。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 22-4-14 13:33
retinol 抗衰。促進肌膚修復和再生的功效

用obagi, 0.5% 堅得
我主要用來查頸紋,真係淡左

大宅

老翻太太 發表於 22-4-14 13:58

用obagi, 0.5% 堅得

請問是否這個? 邊度有得買?

Retinol 0.5 Retexturizing Cream 28g維A醇塑顏煥肌面霜
[url=]介紹[/url]

緩釋維A醇:包裹在海綿狀高分子微球中的維A醇,能逐漸釋放逐步滲透,從而減少對肌膚的刺激洋甘菊、綠茶和白茶提取物:具有抗氧化特性的草本成份,有助舒緩皮膚

適合晚間使用。取出一泵分量,均勻塗抹於臉部,輕柔按摩至吸收

-設計配方時考慮敏感肌膚所需

Retinol 0.5 Retexturizing Cream 28g維A醇塑顏煥肌面霜
    濃度維A醇配方,有效改善膚色、膚質及減少肌膚瑕疵,肌膚回復健康光采建議零售價 HK$580

• [url=]產品介紹[/url]
    • [url=]主要成份[/url]
    • [url=]使用方法[/url]
    • [url=]其他資訊[/url]

針對肌膚問題 :晚間肌膚更新配方,逐漸撫平細紋和皺紋、改善暗啞及膚色不均特點:此配方含有皮膚科醫生最喜愛成份 – 維A醇 (Retinol) ,並配合微海綿包裹技術,逐漸釋放其含量以減少對肌膚的刺激。

緩釋維A醇:包裹在海綿狀高分子微球中的維A醇,能逐漸釋放逐步滲透,從而減少對肌膚的刺激洋甘菊、綠茶和白茶提取物:具有抗氧化特性的草本成份,有助舒緩皮膚

適合晚間使用。取出一泵分量,均勻塗抹於臉部,輕柔按摩至吸收

-設計配方時考慮敏感肌膚所需-不會引起粉刺及低敏配方-科學驗證配方. 經過皮膚科醫生測試-純素及零殘忍理念 (Vegan and cruelty-free)

產品不含以下成分:

甲醛/甲醛供体Formaldehyde/formaldehyde-donors鄰苯二甲酸酯 Phthalates棕櫚酸視黃酯Retinyl Palmitate月桂基﹝聚氧乙烯﹞醚硫酸鈉SLES二氯苯氧氯酚/三氯卡班Triclosan/Triclocarban

-不會引起粉刺及低敏配方-科學驗證配方. 經過皮膚科醫生測試-純素及零殘忍理念 (Vegan and cruelty-free)

產品不含以下成分:

甲醛/甲醛供体Formaldehyde/formaldehyde-donors鄰苯二甲酸酯 Phthalates棕櫚酸視黃酯Retinyl Palmitate月桂基﹝聚氧乙烯﹞醚硫酸鈉SLES二氯苯氧氯酚/三氯卡班Triclosan/Triclocarban

大宅

打嘢入身體真係唔敢
平時都係做最普通嘅facial

首頁

尾頁

跳至