自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Sakuraohno 發表於 22-1-13 15:40
我仲驚,我接觸過藥房老闆,排隊配藥排左半個鐘,依家真係驚餐飽,仲要檢六次
...

哎呀又會咁嘅!無事既快啲做曬檢測先!唔好自己嚇自己!

子爵府

Kennedyjason 發表於 22-1-13 15:48
真係好大壓力,由檢測完左到現在,等待的心情真係難以筆墨形容.

你仲有幾多次呀!我仲有4次要做呀

伯爵府

Kennedyjason 發表於 22-1-13 10:07
回覆 叮妹 的帖子

我前3日企左8個鐘,真係似返工,企到腳跛.某D專業人士話其實檢測1次已夠,之後檢測唔洗等報 ...

嘩,八個鐘,你點食飯同去廁所?

男爵府

2024年龍年勳章

周浩鼎個fb有update各站人數。昨日我10點幾去紅橋新和里,最多人都係排40分鐘已ok,
比起友愛兆麟果面少幾倍時間。
朋友話我知青田都少人。
但我自已今日出開街都去左荃灣撩。

水晶宮

回覆樓主:

之前bk有些人成日話市民唔合作唔會去做檢測,好難做全民檢測,其實見到屯門人咁排法真是好合作,都話只要有罰則,市民幾唔願意都會合作

男爵府

2024年龍年勳章

ernbe 發表於 22-1-13 12:52
官員:增屯門檢測地點有困難 酌情處理違反強檢令
食物及衞生局副秘書長蔡傑銘表示,增加屯門檢測地點有困 ...
有咩困難呢其實?湖山社區中心可以開,
屯門公園咁大地方,整小小地方黎做檢測唔得咩?
根本就無心做

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

今天好多站都少左好多人。唔洗點排
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

「全港社區抗疫連線」今日(14日)會透過義工,向屯門區有需要的居民和長者派發快速測試套裝,建議他們自行作檢測,希望可以有效地及早識別感染者。當局提醒市民以快速測試套裝進行的檢測並不能替代政府強制檢測的要求,市民如有任何身體不適(即使症狀非常輕微),應盡快向醫生求診,按照醫護人員的指示接受檢測。

珍珠宮

政府網上公佈屯門檢測站輪候狀況

屯門區檢測點 - 輪候狀況
https://booking.communitytest.gov.hk/_data/pdf/2022-01-14-j-tmmts.pdf

https://www.communitytest.gov.hk/zh-HK/

首頁

尾頁

跳至