自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

daijuju 發表於 22-2-4 00:22
好明顯啦。擺明唔認同中央政策,都開到聲話唔跟人哋,健康碼又唔跟,全民檢又唔跟,機組閉環又唔跟,通關 ...

你說得太好了 心聲

大宅

MMVV 發表於 22-2-3 22:56
妳地所在所為,整死成個香港各行各業,因住天有有報應呀!

真心講收緊晚市 各行各業關門都爆成咁

即係措施無用啦 同埋 基本上各國都爆緊

人地每日都是如此生活

未打針就話啫,打左針都有人中, 咁措施同打針都係無用, 不如比番條路人地行下啦, 有好多家庭 兩公婆都冇工開,仲要領樓同養仔女老人家

珍珠宮

daijuju 發表於 22-2-4 00:34
希望啦,中央是時候清理一下了。香港政府內部,教育界,醫療界,社福界,司法界等,早就腐敗不堪了。
...

大宅

MMVV 發表於 22-2-3 22:56
妳地所在所為,整死成個香港各行各業,因住天有有報應呀!

大把香港人自己都唔自律可以點?攪成咁,當權者當然最大責任,但香港人自己心何嘗唔係?你睇下拜神,睇下facebook d聚會post。。。。

利申,絕對唔喺幫林鄭,衹喺今日返工見到商場勁多人 根本無人會驚咁

侯爵府

好明顯啦。擺明唔認同中央政策,都開到聲話唔跟人哋,健康碼又唔跟,全民檢又唔跟,機組閉環又唔跟,通關 ...

講得好

子爵府

Amycheung2013 發表於 22-2-4 00:41
大把香港人自己都唔自律可以點?攪成咁,當權者當然最大責任,但香港人自己心何嘗唔係?你睇下拜神,睇下f ...

所以我覺得大部份市民想法同政府係平行線. 政府搞到好恐慌但市民一於照聚會. 咁仲清乜鬼零. 到時經濟真係清零

伯爵府

新年流流,我都允許自己惡毒咁佢詛咒依兩個毒婦真係睇住後尾個兩年

珍珠宮

Amycheung2013 發表於 22-2-4 00:41
大把香港人自己都唔自律可以點?攪成咁,當權者當然最大責任,但香港人自己心何嘗唔係?你睇下拜神,睇下f ...

旨意啲人自律,就唔需要法律同警察啦
好明顯咁係唔work,政府仲不斷犯錯
這是領導者的責任,人就係要管的

珍珠宮

esmehouse 發表於 22-2-3 23:21
好似馬會有送智能手機俾低下層人士

但可以去邊度叉電?

珍珠宮

QY08040408 發表於 22-2-4 00:50
新年流流,我都允許自己惡毒咁佢詛咒依兩個毒婦真係睇住後尾個兩年:ang ...

same x2
我都極少會詛咒人,但見到呢倆姊妹真系好火滾 祝佢哋不得好死,魔女害港

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

Kumahung 發表於 22-2-3 23:47
又唔做全民檢測,葵涌邨個度封完,幾日,幾棟強檢完,又係有個案,咪姐係唔work lor。

要啲人自律,日本人 ...

葵涌邨唔係幾橦強驗!係成一供18座強檢!封就封果幾座!為乜?同我地玩緊魷魚遊戲?

水晶宮

bobotenten 發表於 22-2-3 23:20
無人上街反佢,正常人學唔到暴徒咁反佢,令佢更加自大自我。
陳姑娘要供豪宅話之班市民要生要死。
...

其實上咗街佢哋都係四両撥千斤咁撥開哂當無件事

水晶宮

ching070707 發表於 22-2-4 01:09
葵涌邨唔係幾橦強驗!係成一供18座強檢!封就封果幾座!為乜?同我地玩緊魷魚遊戲?
...

政府永遠只做一半,漏一半

水晶宮

中國14億人都唔會靠人的自律!人係要管的,所以先會有法律!但香港政府明顯咩都唔管唔理,踢個波比市民,叫市民「自律」?!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你講中晒我心聲

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

中國人是要管的,其實全世界人都係要管的,所以要有法規。。。

唔該呀爺可唔可以管下個無能嘅特首,同某啲無能嘅高官

珍珠宮

Kumahung 發表於 22-2-4 01:44
中國人是要管的,其實全世界人都係要管的,所以要有法規。。。

唔該呀爺可唔可以管下個無能嘅特首,同某 ...

其實漏洞可能在他腦中

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/731532/%E7%96%AB%E6%83%85-%E9%99%B3%E8%82%87%E5%A7%8B%E7%A8%B1%E7%AC%AC%E4%BA%94%E6%B3%A2%E7%96%AB%E6%83%85%E6%9C%AA%E5%A4%B1%E6%8E%A7-%E8%AB%87-%E6%B4%AA%E9%96%80%E5%AE%B4-%E9%98%B2%E7%96%AB%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E7%84%A1%E6%BC%8F%E6%B4%9E

伯爵府

cara.mak 發表於 22-2-4 01:00
但可以去邊度叉電?

寒冷天氣警告現正生效,​民政事務總署今日(3日)已在各區開放共18間臨時避寒中心,供有需要的市民避寒,中心會於明日(4日)日間寒冷天氣警告仍然生效期間繼續開放。所有人士必須先使用「安心出行」流動應用程式,方獲准進入臨時避寒中心,12歲以下和65歲或以上的人士、有困難使用「安心出行」的殘疾人士、沒有智能手機的人士等可獲豁免,惟必須填寫指定表格登記其個人資料、聯絡電話和進入避寒中心的日期及時間,再由中心職員核實資料。

而為確保入住臨時避寒中心的人士不受干擾,任何市民或團體如希望送贈物品給入住者,須先聯絡中心職員進行登記,然後將物品放置在指定的室內地點。中心職員會協助通知入住者有關安排,讓他們自行領取所需物品。

大宅

emilylam 發表於 22-2-4 01:24
中國14億人都唔會靠人的自律!人係要管的,所以先會有法律!但香港政府明顯咩都唔管唔理,踢個波比市民, ...

圍封咗幾日要生要死了 ,又話被人炒,又話餓死人,吵住要賠償。唔好下下用攞大陸比較,大家體制唔同,而且大陸嘅成功,市民嘅配合佔咗好大部分嘅功勞。
政府依家做咩都有一班人出嚟話錯㗎啦,自問自己為抗疫做到幾多分先?以己度人。。。。

珍珠宮

Amycheung2013 發表於 22-2-4 02:04
圍封咗幾日要生要死了 ,又話被人炒,又話餓死人,吵住要賠償。唔好下下用攞大陸比較,大家體制唔同,而且 ...

http://www.takungpao.com/news/232108/2022/0113/676783.html

首頁
23456...10

尾頁

跳至