自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以自己去電力公司網計下
https://www.clp.com.hk/zh/residential/bills-payment-tariffs-residential/bill-calculator.html

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lagortsa 發表於 22-2-13 08:45
冇得計, 業主話比几多就几多.
你話有用微波爐,燈都要開掛?手機都要叉電?18蚊我覺得唔係貴

翡翠宮

lagortsa 發表於 22-2-13 08:54
冇開燈, 但用手机flashlight.

用得最多係电話义電囉.
當每日淨係用微波爐同叉電,$18/30日,每日比$0.6,你覺得唔合理?
同埋唔開燈會唔會睇電話?如果會,好傷眼架,
如果覺得開燈電費會貴,買啲usb led燈,無咁嘥電

翡翠宮

lagortsa 發表於 22-2-13 09:04
我有枝 usb led 燈, 睇書, 寫野時有時会用.

我問問因為之前7, 8 , 9 月我都有開空調, 燈開得多過依家... ...
之前政府有補貼,係咪業主收少左你,有開冷氣,我相信一定唔止交18蚊/月電費

翡翠宮

lagortsa 發表於 22-2-13 09:11
佢几個多先收一次, 連埋租一齊交.

我自己除返開計係 $18/ 月.
既然你自己睇到用左幾多度電,即係知大約要比幾錢, 咁業主條數計得啱唔啱?
如果唔啱咪同業主傾返

首頁

尾頁

跳至