懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2/8用CB驗到2-3W, 但今日 (2/15)又係話2-3W, 是否個胎已經無望架啦

大宅

pokultmama 發表於 22-2-15 17:38
2/8用CB驗到2-3W, 但今日 (2/15)又係話2-3W, 是否個胎已經無望架啦 ...

2-3wk 有分頭尾,加上週數不是少了,就不用太擔心啦
LOVE HHH

大宅

PERCYPIG 發表於 22-2-15 17:45
2-3wk 有分頭尾,加上週數不是少了,就不用太擔心啦

感謝你的安慰因為我真係好擔心, 明明知道2/21去覆診, 但自己驚阿B會好似之前一樣...剛剛驚過頭打去搵醫生改今星期六去睇

大宅

pokultmama 發表於 22-2-15 17:52
感謝你的安慰因為我真係好擔心, 明明知道2/21去覆診, 但自己驚阿B會好似之前一樣...剛剛驚過頭打 ...

Hcg未升到3+水平佢都係會出2~3

大宅

Csmcsm 發表於 22-2-15 19:24
Hcg未升到3+水平佢都係會出2~3

咁係咪 = 阿b唔得丫...

大宅

唔使驚. 可以好正常.

Clearblue hcg 指數最少 2753 先至會彈 3 weeks. 2-3 weeks 要有最少153(呢一個說明書有寫 - page 4 https://uk.clearblue.com/sites/d ... sional_brochure.pdf)

但係如果你係呢一個網址睇乜嘢係正常hcg 指數, 你會睇到個range 好大. Clearblue 3 weeks = 5 weeks pregnant,所以如果你睇返5 weeks 平均指數係 18 -7340 (https://www.verywellfamily.com/w ... y-pregnancy-2371287)

Absolute hcg number doesn’t matter as much as relative change, that is, 有冇隔2-3日倍增

首頁

尾頁

跳至