夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

wholemilk 發表於 22-2-16 16:43
咁我問你,如果承認就係有做,咁唔認係唔係即係無做?
女人質問男人,好多時唔係想知真相,而係想聽女人預先 ...

我又問你, 乜有人冇做過但又會認有同G上床?

個下場可能會喺家散人亡喎,我諗冇人會咁蠢!至於你喺咪會咁做呢, 我就唔敢肯定啦!因為你連樓主篇主文講乜你都未搞清楚,就要話樓主屈人, 唔通而家仲有苦打成招咩!

我只係聽過有人話打死都唔認,冇聽過話冇做過都要認!

子爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 16:59
半年前最初發現嘅時候,佢都話無做過,只係貪過癮入只網睇下,我最初都選擇相信咖,但最後越發現越多唔正 ...

啲男人梗係死都唔認有搵G啦!話自己淨係睇啦,你信咩?

大宅

kiki00000 發表於 22-2-16 16:59
半年前最初發現嘅時候,佢都話無做過,只係貪過癮入只網睇下,我最初都選擇相信咖,但最後越發現越多唔正 ...
我講過啦,你認定咗佢有,你就一定質問到佢答有為止,你只相信你認定嘅嘢,對你嚟講,佢即使只係皺眉都係出軌證據,所以佢先屈番你婚前出軌,等你試吓嗰種滋味。

大宅

wingyaumama 發表於 22-2-16 17:46
我又問你, 乜有人冇做過但又會認有同G上床?

個下場可能會喺家散人亡喎,我諗冇人會咁蠢!至於你喺咪會 ...
咁你又有冇試過,應承仔女一啲你其實唔應承嘅嘢?係有人會不堪其煩,答一啲女人想佢答嘅嘢,目的係為咗結束對話。

珍珠宮

好媽媽勳章

如果為了小朋友
不想單親
唯有做同屋住
各顧各先

大宅

其實真係睇吓你有幾愛佢。我之前都經歷過,但未左頭家我無即刻同佢離婚,我都因此睇過好多書,問過好多人。其實男人叫G或者出軌有可能是因為佢對你有啲不滿,佢唔開心,但覺得同你講又無用,於是就搵自己覺得解決到自己心理嘅方法解決,覺得咁樣個大局係好啲。男人不善表達,有問題就用啲咁嘅方法解決(emoji)(emoji)‍♀️。我唔係話佢啱,但真係有啲男人係咁諗嘢。所以如果有機會同佢傾,佢夠膽講的話就最好,但有時有可能佢覺得難以啟齒,驚你難受,所以都唔會講真話。

freeworld    發表於 22-2-16 19:19

大宅

jor_mankiu 發表於 22-2-16 18:28
其實真係睇吓你有幾愛佢。我之前都經歷過,但未左頭家我無即刻同佢離婚,我都因此睇過好多書,問過好多人。 ...

你自己可以想想嘅係有無嘢係你做得唔夠好,係咪你生完仔走樣,大佬個個生完仔到唔同架啦!但如果你真係好想繼續落去的話,呢個係你最可以做嘅。

如過你無作出改變,佢第日都會繼續叫G,只是唔會俾你發現,你個睇吓你有幾隻眼開隻眼閉…

如果離婚,都係慢慢長路,唔容易,到最後你都要作出改變。

當時我面對咁嘅狀況,我覺得先唔離,但裝備好自己,第日決定權係我度,佢離開我是佢的損失。

子爵府

wholemilk 發表於 22-2-16 18:20
咁你又有冇試過,應承仔女一啲你其實唔應承嘅嘢?係有人會不堪其煩,答一啲女人想佢答嘅嘢,目的係為咗結束 ...

我肯定我毋須再答你任何問題!

由你嘅回覆已經肯定你係一個非常自我嘅人,你認為係嘅就係㗎啦,都唔理人哋嘅情況同感受!

樓主已講明件事嘅 來龍去脈 ,你連篇文都未明解,就係要話樓主屈佢C6!講到好似你自己喺人哋屋企度睇住樓主點樣去屈佢C6咁! 根本將件事完全曲解!

你呢個人直頭就好似另一個帖主咁,明明自己 嫌棄老婆冇新鮮感,嫌棄老婆比唔到好似雞咁嘅服務比佢而去叫雞,比個老婆發現後離婚,就賴呢度啲jm唆擺佢老婆同佢離婚,,仲要認為叫G因為冇感情就唔叫出軌! 咪就係好似你認為樓主C6咁,自己乜都冇錯乜都冇唔啱,係比人哋屈出軌咁!

子爵府

wholemilk 發表於 22-2-16 18:20
咁你又有冇試過,應承仔女一啲你其實唔應承嘅嘢?係有人會不堪其煩,答一啲女人想佢答嘅嘢,目的係為咗結束 ...

如果以你咁樣嘅講法,其實唔係結束對話,係結束婚姻!

除非個男人就係想結束婚姻 先會好似你咁講去做!

複式洋房

回覆 kiki00000 的帖子

一班不了解男人的女人胡亂猜想男人,

一班想人離婚的女人借意喝倒彩,

結果.....

1. 男人偷食不會暗爽, 又要瞞又要偷又有壓力, 男人一向討厭煩, 想爽~不如離婚後光明正大去食任食!
2. 但男人仍冇/未選離婚, 說到底對老婆還是有情有愛;

做好自己吧 !! 珍惜對方.

茶類愛好者    發表於 22-2-17 00:17

子爵府

對老婆有情有愛就唔係去叫雞、去出軌傷害身邊人! 有問題應該係要拎出黎講,拎出嚟一齊解決,唔係自己以為咁樣就叫做解決咗! 呢啲只係為咗自己,一個自私嘅行為!

比自己信任嘅人出賣嗰種傷害,未受過嘅人根本就唔會知個傷害程度有幾深,之後嘅影響有幾大!

子爵府

樓主

我會原諒佢一次,但以後就已經唔會再有信任,自己亦都很痛苦!如果你可以做到放得低,就讓時間慢慢去療傷!

好多jm為咗仔女留低,但係活在不信任嘅情況下! 只要對方行蹤不明、有少少嘅風吹草動,你嘅情緒都會受到影響!

由你發現開始嘅頭一年係最難受嘅一年,將自己盡量增值及令自己閒不下來會好過一點!

之後如果你仍然覺得接受不來,才再考慮離婚的問題吧!

男爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 09:55
對,就算話我幫住自己都好,婚前玩到天花龍鳳都唔緊要,但婚後一定要忠誠。但我婚前認識那個男仔,我地只 ...

男人偷食唔啱
仲要想盡辦法搵藉口,賴落女方度,真係睇佢唔起
如果唔係藉口,為咗婚前既事,十幾年來都記住要報復女人,咁記仇嘅人更加唔可以同佢過一世

茶類愛好者    發表於 22-2-17 00:18

複式洋房

其實真係睇吓你有幾愛佢。我之前都經歷過,但未左頭家我無即刻同佢離婚,我都因此睇過好多書,問過好多人。 ...

妳是一個好有智慧,冷靜和賢淑的女人。

妳老公有妳這樣妻子,是一生福氣。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,唔需要立即離婚。
你C6講嘅只係藉口,
完全不用考究。
現在處理唔到,
就將件事放埋一邊先,
俾時間睇清楚C6有冇心改,
一切等冷靜下來再講。
現時要做嘅係叫你C6去男科診所驗身,
你也要做檢查。
盡快安排返工,有自己收入。
執返正自己,呢個世界唔係得你C6一個男人。

茶類愛好者    發表於 22-2-17 00:19

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

完全唔需要委屈自己,問自己個心想點,
加油!

大宅

freeworld 發表於 22-2-16 18:39
回覆 kiki00000 的帖子

一班不了解男人的女人胡亂猜想男人,

你是男的嗎?此時此刻,我真係好想聽下,男性對呢件事嘅睇法。既然去偷食又要瞞又要呃又有壓力,又要擔心東窗事發,係咩動力另到佢食過翻尋味接二連三咁去

大宅

wingyaumama 發表於 22-2-16 19:03
樓主

我會原諒佢一次,但以後就已經唔會再有信任,自己亦都很痛苦!如果你可以做到放得低,就讓時間慢慢去 ...

多謝你,我睇曬你給我嘅留言,可能你都經歷過,所以我覺得你特別能理解我嘅感受,你所講嘅,真係正如我心所想嘅。其實我仲好愛佢,但我真係未接受到呢個現實。如果我俾一次機會佢,我又好怕佢再傷我一次,霖下我都驚。

大宅

佢的確係不善表達個種人,但如果有問題,佢覺得用呢種方法解決得到,咁會唔會以後都會繼續係咁。我今晚同佢講左幾句,我提到如果真係咁憎我要報復我,咁不如離婚,佢唔肯,話無可能,話佢係愛我嘅,然後我再問,究竟我地之間係咩問題,係咪我唔夠好,你要咁對我?佢答,唔係,係佢嘅問題。我再問,係你嘅咩問題?佢話,佢唔想再提。

子爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 21:54
佢的確係不善表達個種人,但如果有問題,佢覺得用呢種方法解決得到,咁會唔會以後都會繼續係咁。我今晚同 ...

啲男人就係咁,根本唔想坦白,衰咗唔認衰,再冇辦法賴落去時,咪話唔講!

你呢個情況搵婚姻輔導啦!如果唔係以後一諗起或有些事影響到情緒,對方反而又會話係你唔啱!,因為佢哋認為,話咗唔再講就唔講,再提就係你唔啱!

所以你自己真係要有心理準備 要承受呢種極差感覺及壓抑!

首頁
12345...7

尾頁

跳至