自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

早幾日話人手足夠唔需要內地醫護幫
家下話又物資充足

係咪真㗎?如果樣樣夠,唔該做好啲。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

珍珠宮

回覆樓主:

換咗啲高層佢啦!下面啲人做到叫救命,仲話夠人手唔使內地醫護幫!有冇人性呀?

增119醫護染疫 急症護士缺人手「做到啞」
https://m.mingpao.com/pns/%E8%A6%81%E8%81%9E/article/20220217/s00001/1645035910356/%E5%A2%9E119%E9%86%AB%E8%AD%B7%E6%9F%93%E7%96%AB-%E6%80%A5%E7%97%87%E8%AD%B7%E5%A3%AB-%E7%BC%BA%E4%BA%BA%E6%89%8B%E3%80%8C%E5%81%9A%E5%88%B0%E5%95%9E%E3%80%8D

醫局多103職員染疫 醫護急症室進戰地模式
https://m.mingpao.com/pns/%E8%A6%81%E8%81%9E/article/20220216/s00001/1644949653211/%E9%86%AB%E5%B1%80%E5%A4%9A103%E8%81%B7%E5%93%A1%E6%9F%93%E7%96%AB-%E9%86%AB%E8%AD%B7-%E6%80%A5%E7%97%87%E5%AE%A4%E9%80%B2%E6%88%B0%E5%9C%B0%E6%A8%A1%E5%BC%8F

范鴻齡指暫不需內地醫護幫忙
https://m.weibo.cn/1643971635/4737083589267292

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

物資相信夠,但人手一定唔夠,日日記者會何醫生都講

男爵府

佢唔係物資不夠
係高層決策昏庸的問題
漠視病患遭受冷待
眼高手低處理失當
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人手夠?!

咁多市民去急症室等……..返屋企………

感覺似保障自己利益、睇唔起中國醫護及產品!而家香港疫情已經咁嚴重,感覺罔顧香港人安危!好多病人得唔到照顧囉!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

醫管局上層麻木不仁!等天收!

侯爵府

膠層話夠就夠啦

珍珠宮

volan 發表於 22-2-18 16:24
佢唔係物資不夠
係高層決策昏庸的問題
漠視病患遭受冷待

睇得出范xx冷血,人手夠都噏得出

水晶宮

2024勳章

物資夠嗎?口水樽都一樽難求

男爵府

人手應該足夠。

朋友係公立醫院醫護人員,佢近排放大假,仲問我有乜活動。我問佢唔駛幫手咩,佢話唔駛。

男爵府

Jone_kuok 發表於 22-2-18 16:15
家下話又物資充足

我覺得物資應該唔缺, 係人手唔夠, 加上陸續有醫護染疫

ccysj01    發表於 22-2-18 17:20

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

政府交代最新疫情,而家啱啱講緊佢哋最缺嘅醫護人員,並叫大家唔好再送物資上去,應該係好多有心嘅市民送保暖嘅物件上去!

大宅

回覆樓主:

物資夠?就算比三張薄薄的毛氈比室外的病人都唔暖啦,夠的定義唔包是否幫到病人?!

昨天特首左一句將”要求” 話左比中央知,右一句”要求” 幾十架流動檢測車。依家中央是幫緊我地,佢自己攪唔掂,應該懷着感恩的心多謝中央的幫忙,依家是”請求中央幫忙” , 不是”要求”。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

家下話又物資充足
講得出人手夠既因為佢唔使落場做嘛

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

家下話又物資充足

高層唔使落手落腳做,梗係覺得夠人手啦

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

日日都話有員工確診, 唔信夠人手.

大宅

回覆樓主:

其實最唔夠就係隔離嘅地方!咁大陸呢方面好難幫到手吧。

ccysj01    發表於 22-2-18 17:21

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢哋真係好神奇,初初一日幾十單時又話無人手又話物資短缺,依家一日幾千單再加上移民潮反而人手物資充足

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係咪啲高層不食人間煙火咋

首頁
12345...7

尾頁

跳至