懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

太太懷孕後,已經食呢隻Supplement,需唔需要再補充其他Supplement?
醫生講,3個月後應該停止食葉酸,太太應該繼續食 定 食其他? 好混亂,求分享經驗 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

bearbear0930 發表於 22-2-19 14:30
太太懷孕後,已經食呢隻Supplement,需唔需要再補充其他Supplement?
醫生講,3個月後應該停止食葉酸,太太 ...

前兩日我去健康院檢查,問姑娘話葉酸可以食到生完BB直到餵人奶都食得,但我第一胎時,我就食到懷孕6個月就停,今胎第二胎我都應該會食到懷孕6個月我就停。
同埋如果你去健康院檢查,醫生姑娘都會開俾你,不用自己買的

大宅

bearbear0930 發表於 22-2-19 14:30

我之前孕期都係食blackmores, 不過我唔飲奶嘅,私家醫生有再補開鈣片

禁止訪問

複式洋房

政府會比
唔係你都可以買惠氏個DHA同維他命
我睇私家先開比我
去到政府都係比惠氏我

子爵府

Mylittletororo 發表於 22-2-19 18:13
我之前孕期都係食blackmores, 不過我唔飲奶嘅,私家醫生有再補開鈣片
我都食梗Blackmores, 佢本身包含左唔同嘅維他命,DHA同葉酸,請問如你所說嘅話,都可能要額外加鈣片之類先足夠?

別墅

我而家7個月,葉酸食到3個月個陣就轉左食mom綜合維他命,綜合維他命有包含葉酸唔洗再特別食葉酸

洋房

由知道有左開始食惠氏23種維他命,20週後再加藻油一齊食,如果去公立佢比果隻葉酸就係惠氏,同埋媽媽可以登記惠氏媽媽會,隔一段時間會打黎有優惠價買。

洋房

我嗰時係食呢隻加飲鈣思寶

大宅

pky726 發表於 22-2-19 22:49
我都食梗Blackmores, 佢本身包含左唔同嘅維他命,DHA同葉酸,請問如你所說嘅話,都可能要額外加鈣片之類先 ...

嗯,blackmores入面嘅鈣唔夠孕中期BB骨骼發展用,可以早晚飲高鈣奶或者食鈣片,是但一樣

首頁

尾頁

跳至