自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-1 13:50
疫情都幾年啦,家中豬隊友仲未識分細菌同病毒
買埋呢d做咩啊!工人唔識,陣間就以為已做 ...

我已經慣左影埋相俾佢去買
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

回覆樓主:

我在診所訂呢隻,診所同醫院用嘅牌子

公爵府

我兩枝都有買,上用來噴衫,下用來家居清潔。

大宅

回覆樓主:

我有用第二支

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 22-3-1 13:50
疫情都幾年啦,家中豬隊友仲未識分細菌同病毒
買埋呢d做咩啊!工人唔識,陣間就以為已做 ...

你原本想佢買邊支?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

fanny590 發表於 22-3-1 14:31
呢段野係滴露介紹第一枝

https://www.facebook.com/dettolhk/videos/292659576128268/

原來網頁有,但個樽又無寫,咁奇
怪錯豬隊友tim

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

茶木 發表於 22-3-1 16:26
我在診所訂呢隻,診所同醫院用嘅牌子

70%酒精一定有效了

王國長老

whyyou 發表於 22-3-1 16:40
你原本想佢買邊支?

我本來無特別研究(我買時就會睇成份)
頭先收貨,拎起嚟噴就望多兩望……點解無講病毒㗎
綠色果枝睇嚟都可靠,最底個benzaxxxxxxx 我知係有效殺冠狀病毒,俾咗相c6去買,買到了

藍色果枝病話殺到病毒

https://www.lysol.com/clean-and-protect/protect-against-germs/covid-19-resources/does-lysol-kill-covid-19

珍珠宮

回覆樓主:

高樂氏、Lysol和75%酒精消毒可殺新冠

珍珠宮

daijuju 發表於 22-3-1 17:07

請問75%酒精係咪直接用,不用溝水

珍珠宮

creambb 發表於 22-3-1 17:12
請問75%酒精係咪直接用,不用溝水

我多數直接買75%酒精濕紙巾。酒精噴霧也有賣75%的

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

可以喔,好似話殺死左細菌,病毒都生存唔到既

王國長老

daijuju 發表於 22-3-1 17:07

呢個已多次回購,好用鐘意佢夠濕

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

未有新冠之前, 我已經用開圖2的噴劑,我主要噴針板和座廁, 因為懶開漂白水

如果滅埋新冠又真好喎, 誤打誤撞買到好嘢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

miriam 發表於 22-3-1 16:23
我已經慣左影埋相俾佢去買

有時影左相都可以買錯
真係激死人呀
不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

crystal媽咪 發表於 22-3-1 17:37
有時影左相都可以買錯
真係激死人呀
對豬隊友死心算啦

最經典係叫佢買金寶雞蓉粟米湯,係買左幾罐,但無一罐係我要既湯囉

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 22-3-1 17:34

75%酒精濕紙巾最平,淘寶京東又平又多貨......幾蚊雞80抽。獨立包裝又有

珍珠宮

miriam 發表於 22-3-1 17:39
對豬隊友死心算啦

最經典係叫佢買金寶雞蓉粟米湯,係買左幾罐,但無一罐係我要既湯囉

好恐怖,我c6又係咁
求其搵搵唔到
成日買啲根本唔適合嘅替代品當做咗
自己網購算

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 22-3-1 17:34

呢個我以前用咗好多年。兩年前爆疫後再買新時,發覺用完隻手黐立立。之後無用,轉用滴x.
兩年啦,你現在用有無覺得黐立立?

王國長老

daijuju 發表於 22-3-1 17:41
好恐怖,我c6又係咁
求其搵搵唔到
成日買啲根本唔適合嘅替代品當做咗
連我囡都驚左叫佢買野,你就知佢幾 "好" 先得架

首頁

尾頁

跳至