懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

第10週,其實由第6週開始尿頻。心知尿頻是正常現象,所以就沒上心,但尿量也變很少,就不知是否正常。
我基本一有尿意就會去廁所,(嚴重時可以15分鐘一次),但尿量少(憑感覺估計20ml左右,柯完係冇左尿意。
飲水方向,我同孕前差唔多,全日計1000ml左右,分別是孕前一次可能飲一杯,可能幾個鐘後才飲第二杯。現在因有反胃感覺,所以都係枕住一啖一啖咁飲。
唔知懷孕初期尿量變少是否常見?

大宅

回覆樓主:

我而家5周都開始尿頻
最怕頻到訓唔到
當我們不屑某一個人某一件事時,很多時候都是因為我們想要卻得不到,所以才會吃酸葡萄,才表示不屑,不稀罕。你不屑那些性感暴露的同性是因為你很想做到卻沒有人家的本錢;你不屑別人交遊廣闊是因為你沒有面面俱圓的性格……不屑與渴望是銀幣的兩面,明知應該努力卻怕失敗不願付出,或者距離太遠懶得追趕,統統成了不屑。正面承認,然後努力克服改善,才是踏進成功人士門檻的第一步。BY 王貽興

男爵府

2024年龍年勳章

ohhippo 發表於 22-3-6 16:41
第10週,其實由第6週開始尿頻。心知尿頻是正常現象,所以就沒上心,但尿量也變很少,就不知是否正常。
我基 ...

好似每日 要2000 ml 先夠

複式洋房

如果尿頻但冇乜野痾, 可以係尿道炎架喎
最好睇醫生驗清楚

如果驗清楚唔係尿道炎
咁明知剛剛去完, 但而家又急
試下忍下唔好去, 如果唔係你膀胱會以為容量就係得咁少, 少少尿都會叫你去廁所起碼隔兩個鐘先去廁所啦

大宅

forzaazzurri 發表於 22-5-24 11:19
如果尿頻但冇乜野痾, 可以係尿道炎架喎
最好睇醫生驗清楚

我都係會 等耐小小先去
但我係度諗 咁早期就尿頻
有時晚上成曰去廁所

都唔知點涯落去
當我們不屑某一個人某一件事時,很多時候都是因為我們想要卻得不到,所以才會吃酸葡萄,才表示不屑,不稀罕。你不屑那些性感暴露的同性是因為你很想做到卻沒有人家的本錢;你不屑別人交遊廣闊是因為你沒有面面俱圓的性格……不屑與渴望是銀幣的兩面,明知應該努力卻怕失敗不願付出,或者距離太遠懶得追趕,統統成了不屑。正面承認,然後努力克服改善,才是踏進成功人士門檻的第一步。BY 王貽興

大宅

ohhippo 發表於 22-3-6 16:41
我基 ...

去驗下睇下係味尿道炎
如果唔係
就係懷孕尿頻嫁喇

首頁

尾頁

跳至