自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

係咪佢返港機票我地要負責?隔離費用(如有)我地都要負責畀?

仲有無其他費用?謝謝

呢個工人係其他朋友既工人介紹既,唔係經agent 介紹

翡翠宮

牛年勳章

請本地,你都要俾機票錢,但無回鄉就免隔離費用,亦減低中招/ 無機票 / 變節既可能性。
睇你自己急唔急用同有幾鍾意個新工人

翡翠宮

牛年勳章

朋友介紹既工人都還信得過
但朋友既工人介紹既工人就唔好抱咁大期望

伯爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-3-11 18:10

仲有無其他費用?謝謝

咁你都肯請?
回來唔知有無染疫仲要比錢佢住酒店隔離,一陣一個唔該話唔返,你仲蝕喎,慎重考慮清楚。

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 22-3-11 18:17
請本地,你都要俾機票錢,但無回鄉就免隔離費用,亦減低中招/ 無機票 / 變節既可能性。
睇你自己急唔急用同 ...

呢個係本地既。10月先完約,話之後返鄉下1個月,12月返港開工
我未見佢,我見個工人話佢好好啊,份人好簡單。不過我聽到12月先返黎,我又等唔到佢咁耐喔。有點猶豫,同時想了解定費用d嘢,第一次請工人好多地方唔了解

子爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-3-11 18:10

仲有無其他費用?謝謝

現在工人唔易到港,我朋友工人三次取消航班來唔到香港,不停改隔離酒店時間!

子爵府

佢返黎染疫有排搞
如果佢要返鄉下先再黎,唔會考慮,佢返完去可能唔再黎香港

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 22-3-11 18:18
朋友介紹既工人都還信得過
但朋友既工人介紹既工人就唔好抱咁大期望

朋友工人介紹啊就係
朋友無介紹啦,除非佢用開唔再用。但身邊無…

珍珠宮

sisilee321 發表於 22-3-11 18:21
佢返黎染疫有排搞
如果佢要返鄉下先再黎,唔會考慮,佢返完去可能唔再黎香港
...

係囉,我都擔心㗎。又要驗孕,驗呢驗路

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-3-11 18:21
呢個係本地既。10月先完約,話之後返鄉下1個月,12月返港開工
我未見佢,我見個工人話佢好好啊,份人好簡 ...

本地工人,你可以見下佢見,個工人實話自己啲friend好。
但我就覺得尼個時勢要返鄉下既,我就唔考慮啦。

珍珠宮

cat_hellobb 發表於 22-3-11 18:21
現在工人唔易到港,我朋友工人三次取消航班來唔到香港,不停改隔離酒店時間!
...

係喔,感覺同請個海外無太大分別

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 22-3-11 18:23
本地工人,你可以見下佢見,個工人實話自己啲friend好。
但我就覺得尼個時勢要返鄉下既,我就唔考慮啦。
...

好啦。我其實都唔考慮了。老公就話試下考慮,12月到港都可以頂到下。但我驚有差池,我想工人8月中到我屋企熟悉下環境㗎,咁之後可以容易d幫到我

珍珠宮

KateC2012 發表於 22-3-11 18:23
佢返去再返黎,個費用同你請個海外差不多(會平少少),我只會為我個前工人比呢筆錢(因為大家夾到)

...

係囉,我都知我係咩都要俾了。真係同請個海外無太大分別。如果叫agent搞文件,可能要俾幾千蚊?另加機票,酒店隔離,新簽證費…..暈…
唸唸下都係風險太大

珍珠宮

cat_hellobb 發表於 22-3-11 18:21
...

而家菲律賓仲要禁航班

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-3-11 18:24
係喔,感覺同請個海外無太大分別

慳左1大舊agent fee囉,但機票,隔離酒店都係一樣,如果染疫上唔到機又或黎到hk出事都係煩
放下自在

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 22-3-11 18:17
睇你自己急唔急用同 ...

請本地,佢唔返鄉下,我都要俾機票錢?唔係好明。請賜教

珍珠宮

cattz288 發表於 22-3-11 18:29
慳左1大舊agent fee囉,但機票,隔離酒店都係一樣,如果染疫上唔到機又或黎到hk出事都係煩 :zom ...

我天真地以為agent fee 萬幾蚊係包曬

男爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 22-3-11 18:21
我未見佢,我見個工人話佢好好啊,份人好簡 ...

如果你第一次請工人最好揾agent 幫手,例如可以做番本身工人用緊嘅agent。

另外工人返菲再返港風險好高,除咗隔離費用外,你唔知搶唔搶到隔離酒店,又唔知有無機返,又唔知佢會唔會染疫,仲有佢打咗針未,最重要係唔知幾時入到屋,太多未知數了。

如果唔係咁多risk ,本地完約就唔會咁吃香。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

佢打咗針未?如果香港打針我記得可以唔需要約指定外傭酒店,其他檢疫酒店都得,除咗呢樣其實呢個姐姐同你請海外冇乜分別

首頁

尾頁

跳至