自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

邊度買KF94/3D口罩又抵又好用?

Pass Over 英文版成人口罩、 Atex 兒童口罩驗到有假貨

Comfort Fit, LG, Samsung, Clapiel, Air Guard, Air Oasis, Passover, Heal made, KN Flax, EZ well, K-Care, Medi Mask, Neulpuleun, Nainfour, Product Lab.. ...?

男爵府

真係要睇面形。前排用過Passover 同air queen 覺得唔錯,昨日去sasa 補給買咗另外一隻牌子,今日試吓覺得下巴位冇咁包。所以建議唔好一次買太多。好在我姐姐小面用中童size, 唔會浪費。

侯爵府

popofat 發表於 22-3-14 00:47
真係要睇面形。前排用過Passover 同air queen 覺得唔錯,昨日去sasa 補給買咗另外一隻牌子,今日試吓覺得下 ...

冇咁包即係太細?係咩牌子?

男爵府

princesscupcake 發表於 22-3-14 00:49

冇咁包即係太細?係咩牌子?

Heal made. 唔算細,佢d 尺寸對過差唔多,但可能係cutting 或者係條繩尺寸,各牌子都有d d唔同。我老公就覺得冇問題

子爵府

回覆樓主:

認同樓上講真係要試,藍色passover我同兩個仔都覺得唔舒服,而healmade我姪女用緊話好用,如果有散買最好試左先

男爵府

princesscupcake 發表於 22-3-13 23:53
如題

我覺得睇面形~
我自己完全用唔到韓國型,下巴位唔得~大面、小面買過不下十個牌子~ 救世我都唔得~ M 同 R都唔得~ (老公用KF94完全無問題)

我最反找到V型易fit我~ 所以集中用v型(都有kF94是v型)

侯爵府

BABYPURPLE 發表於 22-3-14 01:01
認同樓上講真係要試,藍色passover我同兩個仔都覺得唔舒服,而healmade我姪女用緊話好用,如果有散買最好試 ...

昨日見屈臣X散買8蚊一塊LG, 日本城全部大盒裝

侯爵府

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

有冇人用3D口罩?

水晶宮

我今日用EZwell,舒服唔算焗。無之前用嗰款KF94咁焗
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

侯爵府

wsyggk 發表於 22-3-18 12:10
我今日用EZwell,舒服唔算焗。無之前用嗰款KF94咁焗

EZwell喺邊度買?
邊隻牌子焗?

水晶宮

princesscupcake 發表於 22-3-18 12:18

EZwell喺邊度買?

EZwell我之前喺代購買㗎,無現貨要等嗰d。之前用嘅KF94係朋友俾我,差d喺條街焗暈,不過我本身好怕熱。咩牌子我要晏d先睇到。
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

princesscupcake 發表於 22-3-13 23:53
LG, Samsung, Clapiel, Air Guard, Air Oasis, Passover, Heal made, KN Flax, EZ well, K-Care, Medi Mask ...

我呢排都係帶兩個口罩,一個屈臣氏level3 再加個韓國口罩,但呢幾日開始熱好辛苦,我唔鍾意戴牛油紙質地嘅韓國口罩,啱啱喺屈臣氏買咗幾個LG韓國口罩,好舒服但係得三層,唔係一般KF94 有四層,擔心佢個保護唔夠高

侯爵府

Anpanmama 發表於 22-3-18 12:45
我呢排都係帶兩個口罩,一個屈臣氏level3 再加個韓國口罩,但呢幾日開始熱好辛苦,我唔鍾意戴牛油紙質地嘅 ...

戴牛油紙質地係咩感覺?
屈臣氏LG成$8/個,比較貴啲~

珊瑚宮

wsyggk 發表於 22-3-18 12:31
EZwell我之前喺代購買㗎,無現貨要等嗰d。之前用嘅KF94係朋友俾我,差d喺條街焗暈,不過我本身好怕熱。咩 ...

有, 現fb有現貨賣, 得黑色
$129/50隻

侯爵府

cbeyond 發表於 22-3-18 12:51
$129/50隻

莎 X $160盒 (白色)
好用嗎?

水晶宮

cbeyond 發表於 22-3-18 12:51
$129/50隻

Thank you但我唔戴黑色㗎同埋呢個價我嫌貴唔捨得買,我呢個之前搵代購買$65/50隻

男爵府

LG, Samsung, Clapiel, Air Guard, Air Oasis, Passover, Heal made, KN Flax, EZ well, K-Care, Medi Mask ...

我睇過d人話Clapiel,EZ well好用。
我自己就無專睇牌子,總之係信得過的韓國代購,4層KF94有認證,價錢唔太貴我就買

侯爵府

wsyggk 發表於 22-3-18 18:20
Thank you但我唔戴黑色㗎同埋呢個價我嫌貴唔捨得買,我呢個之前搵代購買$65/50隻:wahaha ...

$60/50個 正貨咁平?

水晶宮

princesscupcake 發表於 22-3-18 18:36
$60/50個 正貨咁平?

$65,無諗過會唔係正貨我覺得口罩本身成本就好低。就咁用落我覺得係正貨啩,因為都幾軟熟透氣。之前又喺代購買咗另一款日本KF94,d色好靚,都係$45/50個咋。不過要等兩個月

首頁
12345...9

尾頁

跳至