自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

到今時今日原來真係有人一針都未打,我去茶餐廳買早餐外賣,有個目測70歲男人坐茶餐廳門口檯仔食嘢,門口得一張檯仔專登為佢開,阿姐話佢無打針無裝安心,但個男人係熟客幫襯咗好多年,朝朝都嚟,佢食完要抹漂白水收檯,佢話個男人食完要返工!依加仲可以咁咩?唔打針仲有工可以返?

象牙宮

老公好多同事,係唔會打針,
好多公司都唔會迫人打針的。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

mercurycc 發表於 22-3-17 10:13

我老公都有同事係死硬派唔打針,不過佢係反政府

男爵府

我有朋友廿幾三十歲都仲未打針, 佢到而家都仲認為呢支係毒針,話拖得就拖。

水晶宮

我都有個朋友到而家都係一針都未打

瑪瑙宮

大廚勳章

Ritzmary 發表於 22-3-17 10:09
到今時今日原來真係有人一針都未打,我去茶餐廳買早餐外賣,有個目測70歲男人坐茶餐廳門口檯仔食嘢,門口得 ...

其實冇打針嘅人中咗招咪好囉。。。之前點樣諗辦法都開唔到醫生證明豁免打針。。。中咗招之後有一段時間係豁免打針。。。咁佢哋咪啱數囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

公司唔迫人打針,但入building 要掃安心

瑪瑙宮

大廚勳章

baby_yee 發表於 22-3-17 10:16
我都有個朋友到而家都係一針都未打

我仍然都係有兩個行家死都唔打針。。。直到今時今日都係咁。。。寧願你係屋企。。唔堂食唔去超市。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

大把工唔打針都返得,我老細自己都未打….

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我公司就係講唔會迫人打針...個高層又話自己唔會打針
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

象牙宮

vivibabyvivi 發表於 22-3-17 10:15
我老公都有同事係死硬派唔打針,不過佢係反政府
佢地話打左都中,
隻針咁新無信心唔打多,
有個都中左,好快無事,
所以其他更加話無打無問題。

象牙宮

seaheart88 發表於 22-3-17 10:17
我仍然都係有兩個行家死都唔打針。。。直到今時今日都係咁。。。寧願你係屋企。。唔堂食唔去超市。。
...
你果行唔打真係開唔到喎?
係呢政府發放援助,收到未?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ckmammy 發表於 22-3-17 10:16
我有朋友廿幾三十歲都仲未打針, 佢到而家都仲認為呢支係毒針,話拖得就拖。 ...
我公司個5x歲高層...又係話毒針唔會打,又串打左針嘅我地做咩打D毒落自己個身度... 佢真係反政府反到痴左
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

子爵府

到今時今日原來真係有人一針都未打,我去茶餐廳買早餐外賣,有個目測70歲男人坐茶餐廳門口檯仔食嘢,門口得 ...

我地公司得1個無打針,但中招嘅有20%以上,當中0/1/2/3針都有,個個後生所以7/14日後完成quarantine都返工啦⋯⋯我地驚緊無打針個人會唔適當地戴口罩,因為佢有抗體

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

點解冇工返

象牙宮

Ritzmary 發表於 22-3-17 10:16
公司唔迫人打針,但入building 要掃安心
佢地又唔洗掃既!
係喎!呢d人唔入大廈?
見好多人唔掃。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我公司一定要打針
嗰陣最後通牒時嗰班顏色人士個個都好似俾人推去死咁
又話咩之後可能會見佢唔到 又話下次見可能會係醫院 有咩野最後同佢講好快啲講
我真係好想講 係啊 咁巴閉辭職囉笨
跟住打完返嚟有咩毛病都賴枝針
咩打完針之後起身見頭暈
「過左幾個月」之後話因為枝針皮膚敏感

公爵府

Fishqqma 發表於 22-3-17 10:23
點解冇工返

瑪瑙宮

大廚勳章

mercurycc 發表於 22-3-17 10:21
你果行唔打真係開唔到喎?
係呢政府發放援助,收到未?

佢哋係自己老闆。。。自己做。。請一個夥計。。。佢啲夥計有打針㗎。。。係嗰兩位冇打姐。。。但係總之有落手落腳有返舖頭嘅就應該要打啦。。。而家就算客人入嚟美容院都最少要打咗一針啦。。。

不過佢哋唔講比客人聽咪冇人知囉。。。因為一般嘅客人都認為我哋係打咗針。。。點會諗到有啲人咁自私唔打?但係又繼續營業

我啱啱收到通知啦。。。將會得到賠償。。。因為話要幾日先至入到戶口
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我哥死都唔打,仲唔俾我媽去打,不過我媽啋佢都儍,一早打齊三針

msms0118    發表於 22-3-17 18:25
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁
12345...6

尾頁

跳至