時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Cheddar85ang 發表於 22-4-3 17:38
自從黑暴誘發咗咁多痴線佬、變態婆出嚟,我都唔知香港原來係咁,的確文明大倒退。
疫情前我去華山旅遊,當 ...

自從黑運還有一個奇現象,不可以話香港不好的,一講就話香港既然不好,點解不移民。從沒有想吸收他人優點,隬補自己不足之處。照甘下去,漸漸步入固步自封,井底之蛙之勢。這情況比疫情更恐怖。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

happylife28 發表於 22-4-3 21:09
其實點解會講呢啲冇公德心係個人行為? 講明係冇 "公" 德, 係影响公眾的, 而且似乎越來越多! 老實講, 我都成 ...

我只係唔想無啦啦俾人定義為退步的香港人,你都識問點解,香港人到底出左咩問題。正如大陸人一樣,好耐以前,正正常常既都唔會想俾人同周街大小正便的大陸人混為一談。的確影響公眾但明明係個別個人行為,我唔想牽扯到其他奉公守法的好市民。

公爵府

畀面勳章

happylife28 發表於 22-4-3 20:54
其實如果計清楚, 唔係 7 百幾萬人的中的 2 千, 係入方倉果十幾萬人中的 2 千, 個比例其實高到好恐怖! (其實 ...

呢二千人係充滿惡意地想方法去整爛隔離設施,係用胸圍底褲,任何人屋企都唔會掉呢啲嘢落廁所掛

另,10間退營九間垃圾屋咁,唔好同我講「高質」,唔好同我講冰山一角

可以討厭政府,但做盡下濫野表達反抗係咩心態?

happylife28    發表於 22-4-4 00:23

子爵府

小華子 發表於 22-4-3 16:49
點解成日踩香港人抬高內地人?
你其實係咪大陸人扮香港人黎分化香港?黃人分化香港都算,連你係深藍都要踩 ...

呢個阿伯專出分化post,口講藍人其實同黃人一樣踩X香港,佢好勤力架唔知佢有冇錢收

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Crystalivy 發表於 22-4-3 23:22
呢個阿伯專出分化post,口講藍人其實同黃人一樣踩X香港,佢好勤力架唔知佢有冇錢收
...

妳覺得冇問題嗎?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

唔好再整呢d分化中港 post呀,當年不是所有香港人都好似樓主咁描述,反之當年好多香港人一有天災立刻飯都唔食去銀行排隊捐款幫助名字也不知的內地同胞。

樓主是否要內地人仇港到要互相殘殺才安心呢,樓主這樣分化中港根本和那些賤格黃畜一樣

搞小d屎棍可以嗎

Boeing787    發表於 22-4-4 11:16
小源    發表於 22-4-4 00:16

子爵府

大力大力 發表於 22-4-3 23:30
妳覺得冇問題嗎?

要問你自己 日日出post踩香港,同班黃人走佬去英國唱衰香港有咩分別,你都幾拾歲人啦,我認識嘅長老個個好愛國愛港!

珍珠宮

登陸火星 發表於 22-4-3 21:58
回覆 大力大力 的帖子

這個屈穎研安排了女兒去英國讀書,真愛國嗎 ...

下?!真係無言

伯爵府

大力大力 發表於 22-4-3 16:44
發洩就要破壞公物?

要勞煩別人為他清理? 這便是沒有修養丶 香港教育絕對是出現了問題、仲好嚴重~:igiv ...

你忘記了黑暴嗎?
佢哋要發洩對政府嘅不滿,所以四處破壞

侯爵府

Crystalivy 發表於 22-4-3 23:22
...

呢d post 睇完笑下咪算,咁愛國愛港又唔企出黎做d野 。好怕呢d一言堂阿叔,我老豆都係深色人,不過佢係黃,又係煩到一個點,講講講,叫佢死出去幫拖啦咁偉大,但聽到話企出黎就收x。

男爵府

睇到d留言回復真係好笑,人地講事實話香港人無公德心甘大把,D人就即刻玻璃心無限上崗屈人地搞分化,又係度話咩踩地香港人抬高大陸人,下,講事實都叫踩低香港人?所以話D香港人真係唔洗人地踩都已經夠曬低!另外又有d人好中意成日搬返d咸豐年前捐過d神沙比大陸就以爲自己大仁大義講足幾十年,如果講當年,當年你地d香港人走私電視電器返上大陸,人地當年可能做半年先買到個風扇,香港人呢條陰質數都唔知超過佢地當年捐既錢幾多百萬倍啦,呢d又唔講?香港人成日講一d唔講一d就仲以爲自己好公道!所以話香港人真係不知所謂到極點

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

熊妹妹 發表於 22-4-3 16:28
盡能力好好教育下一代

X2

侯爵府

回覆樓主:

自從反修例之後,令某些人覺得,只要自己政治正確,不合法的行為,都是敢於抗爭,點做都是為民主自由表態,致使他們對許多行為判斷,出現問題,以違法達義來美化自己的行為,這種價值觀令社會負上沉重代價,而這些人對批評的反應,就是拉埋全香港人來墊底,話批評的人是踩香港人,而減低自己所作所為令港人蒙羞的事實。

piklam1    發表於 22-4-5 08:45

大宅

分析不精精準,香港人唔係質素低,係叛逆 (rebellious),對公權力叛逆!

而且件事睇唔到同香港人質素高低有乜關係,邏輯上反而同 物件(方艙) 的質素高低有多點關係,一個人用壞其他人唔壞就係人的問題,咁多人正常使用都用壞明顯係”物件”質素問題喎,但理解temporary的東西不會好穩固,只為解燃眉之急,所以大家都需盡量愛惜!

男爵府

你又點知係隔離中心玩屎係香港人?
哦...有香港身份證嘅就係香港人..

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

姓屈果位真係屈得就屈

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至