自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

CHOWCHOWWW 發表於 22-5-14 07:35
我個包快測得兩支,大量口罩....我攞佢都係想攞快測。但最後得兩支
...

我得一枝

男爵府

我個包快測得兩支,大量口罩....我攞佢都係想攞快測。但最後得兩支
...

我都係, 只係想要快測,因為返學日日要用, 點知得2枝。 其他d 野, 對我們來說, 無咩用, 而家都唔知點安置, 掉左浪費物資, 但自已又唔會用.....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

仔學校今日派咗,有數據卡、一盒5 sets檢測套裝、一盒50個平面口罩、10個kf94立體口罩、一盒連花清瘟、一啲連花清瘟週邊產品

wcpcelia    發表於 22-5-18 11:30

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...

咁好笑!?我地學校話唔齊未派得,仲未見影

放下自在

大宅

happymama11 發表於 22-5-16 11:36
仔學校今日派咗,有數據卡、一盒5set檢測套裝、一盒50個平面口罩、10個kf94立體口罩、一盒連花清瘟、一啲連 ...

點解咁多人話無數據卡嘅

wcpcelia    發表於 22-5-18 11:37

男爵府

...

Me too,我仲要得一支咋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

disneydisney88 發表於 22-5-16 18:22
點解咁多人話無數據卡嘅

咁我又唔知喎,我逐樣攞出嚟睇,但係呢一袋明顯裏面嘅物資係多個我前兩次自己登記攞嗰啲….

男爵府

回覆樓主:

我得1支快測,3個 baby size kn95口罩,1盒 baby 12.5cm口罩,另外有連花噴霧和珠珠~
我仔3年班,全部口罩都太細,即係暫時只得1支快測有用!!

大宅

2024年龍年勳章

disneydisney88 發表於 22-5-16 18:22
點解咁多人話無數據卡嘅

因為真係無派數據卡!

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

無數據卡

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bubu2910 發表於 22-5-16 21:55
我得1支快測,3個 baby size kn95口罩,1盒 baby 12.5cm口罩,另外有連花噴霧和珠珠~
我仔3年班,全部口罩 ...

尋日收到兩包,同你一樣,咁大包,只有兩支棒棒有用
放下自在

大宅

happymama11 發表於 22-5-16 18:28
咁我又唔知喎,我逐樣攞出嚟睇,但係呢一袋明顯裏面嘅物資係多個我前兩次自己登記攞嗰啲….
...

可能入物資應該無準則

任d 機構入

男爵府

無數據卡,但有個QR code可以申請。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

happymama11 發表於 22-5-16 11:36
仔學校今日派咗,有數據卡、一盒5 sets檢測套裝、一盒50個平面口罩、10個kf94立體口罩、一盒連花清瘟、一啲 ...

咁正。

不過我個話唔係人人有

珍珠宮

Onlok 發表於 22-5-18 11:06
咁正。

不過我個話唔係人人有

咁或者可能亞仔間中學,直接幫學生申請埋張數據卡,跟住入埋落個袋度,一齊派俾學生都未定!
尋日仲好笑,學校話袋入邊入漏咗兩樣物品,一支蚊怕水,同一支啫喱洗手液,尋日補派番

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

學校今次派果D,我地沒有數據卡

子爵府

bbli2006 發表於 22-5-14 09:42
我都係, 只係想要快測,因為返學日日要用, 點知得2枝。 其他d 野, 對我們來說, 無咩用, 而家都唔知 ...

我都係諗住攞檢測包返學用,點知得兩支,其它嘅都冇用,最後只留檢測包,其它嘅俾晒人,個個都話冇數據卡,咁啲數據卡去咗邊呢?

子爵府

bbli2006 發表於 22-5-14 09:42
我都係, 只係想要快測,因為返學日日要用, 點知得2枝。 其他d 野, 對我們來說, 無咩用, 而家都唔知 ...

我送晒俾清潔姐姐

伯爵府

回覆樓主:

我個包都冇數據卡
其實我唔知道係有數據卡派
我係登記咗去嗰啲類似青年社度自取

伯爵府

回覆樓主:

我個包都冇數據卡
其實我唔知道係有數據卡派
我係登記咗去嗰啲類似青年社度自取

首頁