懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一胎新手媽媽,尋日照左閃閃一切正常醫生介紹12週左右可以開始做埋t21同nifty。想知道各位通常係去私家醫院做?定診所?有冇咩需要比較,定睇價錢做人?

另外想知係未一定要做t21 or nifty?

男爵府

2024年龍年勳章

JCnana 發表於 22-4-26 19:18
第一胎新手媽媽,尋日照左閃閃一切正常醫生介紹12週左右可以開始做埋t21同nifty。想知道各位通常係去 ...

做t21 nifty pro呢啲都係睇價錢做就ok ,當然你可以去返你產檢呢個醫生度做返醫生做完會講埋報告 ,好方便!因為係邊做都係送返去同一間lab研究

男爵府

2024年龍年勳章

第一胎新手媽媽,尋日照左閃閃一切正常醫生介紹12週左右可以開始做埋t21同nifty。想知道各位通常係去 ...

其實係咪一定要做都唔一定,視乎返有冇經濟能力啦,做一次最平都要$4500但就買個安心同埋可以知性別,同埋政府都可以做早期唐氏,不過準確度80-85%

別墅

YYChannn 發表於 22-4-26 22:33
其實係咪一定要做都唔一定,視乎返有冇經濟能力啦,做一次最平都要$4500但就買個安心同埋可以知性別,同埋 ...

明白有時做媽媽就係好擔心,永遠都好想快啲chk哂所有野求安心 其實係未可以就咁打去診所問價錢?

別墅

YYChannn 發表於 22-4-26 22:33
其實係咪一定要做都唔一定,視乎返有冇經濟能力啦,做一次最平都要$4500但就買個安心同埋可以知性別,同埋 ...

因為我排緊期去公立照唐氏,咁其實照完唐氏下一步會再做啲咩?同埋公立醫院係未吾會12週就講性別?

男爵府

2024年龍年勳章

JCnana 發表於 22-4-26 23:01
明白有時做媽媽就係好擔心,永遠都好想快啲chk哂所有野求安心 其實係未可以就咁打去診所問 ...

係呀 你可以搵下邊間抵 打去約時間

男爵府

2024年龍年勳章

JCnana 發表於 22-4-26 23:03
因為我排緊期去公立照唐氏,咁其實照完唐氏下一步會再做啲咩?同埋公立醫院係未吾會12週就講性別?
...

政府唔講性別架 你未夠35歲政府唔幫照結構 佢會建議出去搵私家照 我12週就卜定照結構

水晶宮

私家醫院同私家診所做嘅safeT21 或NIFTY 都無分別,因為都係send 去同一個lab 到做。
分別在價錢
同埋有 d 會包醫生度頸皮睇鼻骨,有 d 得普通照大細心跳,有d 係姑娘照,有 d 連超聲波都無

別墅

Nbs 發表於 22-4-27 09:53
私家醫院同私家診所做嘅safeT21 或NIFTY 都無分別,因為都係send 去同一個lab 到做。
分別在價錢
同埋有 d ...

明白有冇好推介邊間診所/醫院好?相比之下私家醫院係未一定貴啲?

別墅

YYChannn 發表於 22-4-27 09:10
政府唔講性別架 你未夠35歲政府唔幫照結構 佢會建議出去搵私家照 我12週就卜定照結構
...

明白,想問一問其實做t21/nifty,什至之後照結構係未最好搵返同一個醫生?你有冇好推介?

水晶宮

JCnana 發表於 22-4-27 14:56
明白有冇好推介邊間診所/醫院好?相比之下私家醫院係未一定貴啲?
...

公家有度頸皮的話,私家普通婦產科做抽血就得
診所定醫院就自己格下價,唔一定醫院貴d, 因為間公司比不同嘅醫生醫院嘅offer 都唔同
要搵私家度頸皮的話,要搵有母胎專業資格嘅,要平的來來去去都係嗰幾個

男爵府

回覆樓主:

或者樓主打電話問下自己醫生或姑娘,請佢地介紹。
我當時都係問姑娘。
佢介紹咗,我自己打電話去約。

別墅

我都係去自己個私家醫生做咋,方便嘛

男爵府

記住唔好去 St paul 我被佢玩左
詳細睇我舊 poat

洋房

題外話

有冇人唔係產檢醫生做
之後佢黑黑地面?

大宅

好媽媽勳章

bowlbowlnama 發表於 22-5-5 01:06
題外話

有冇人唔係產檢醫生做

我個醫生唔會,我想做T21 advance ,佢直接reject我,話佢只做普通版,強烈建議我出去搵第二個醫生做advance,超有性格

首頁

尾頁

跳至