婆媳關係

跳至

首頁
45678...20

尾頁

男爵府

Astra00 發表於 22-5-24 06:45
咪理佢咁多啦。要近都近自己娘家的人(假設良好關係)。

係呀我住近娘家, 都唔知幾爽

珍珠宮

Astra00 發表於 22-5-22 17:33
逼出來。因為踩到我個仔。同埋,我都係以事論事。夠疆係我面前做戲都罵一次佢個女比我看下,佢有冇?係無 ...
你6299明蛤你,都叫有反擊既理由,最慘係有啲人(不論6299定新抱邊個都好)暗地裡耍陰招,又唔同你鬧又唔同你嘈,但做事兩個標準兩個態度,呢啲比較難對付

珍珠宮

happy44 發表於 22-5-23 21:21
我係FTM, 當初我有咗bb都同老公傾好曬, 先做 FTM, 到我生左BB我奶奶特登搭車入嚟我屋企同我講, 叫我唔好 ...
呢啲99咪雙重標準囉,佢洗唔洗佢老公錢?你試下佢老公啲錢俾太嫲洗,佢反唔反枱?

男爵府

crazypaper 發表於 22-5-24 11:52
呢啲99咪雙重標準囉,佢洗唔洗佢老公錢?你試下佢老公啲錢俾太嫲洗,佢反唔反枱?
...

我 99個 99 喺我老爺好細個已經死咗, 以我奶奶的性格, 乜都要管, 肯定同佢奶奶家嘈屋閉

珍珠宮

happy44 發表於 22-5-24 12:01
我 99個 99 喺我老爺好細個已經死咗, 以我奶奶的性格, 乜都要管, 肯定同佢奶奶家嘈屋閉
...
咁佢真係惡哂

男爵府

crazypaper 發表於 22-5-24 13:03
咁佢真係惡哂

係呀,冇人教佢做奶奶應有嘅態度

珍珠宮

happy44 發表於 22-5-24 13:37
係呀,冇人教佢做奶奶應有嘅態度
有啲有太奶奶既奶奶,都一樣唔會將心比己,睇佢性格有無同理心,大部份人都沒有

男爵府

crazypaper 發表於 22-5-24 14:27
有啲有太奶奶既奶奶,都一樣唔會將心比己,睇佢性格有無同理心,大部份人都沒有
...

我仔半歲時因病入咗醫院, 住咗五日,我冇返過屋企, 日日喺醫院陪住個仔, 我老爺奶奶呢到坐喺度,黑住面, 好似左右門神咁, 話我都唔帶過個仔去邊度, 啲態度衰到呀,整到佢病咗, 阿仔發燒又叫呀仔冚多張被, 連隔離床個媽咪都忍唔住, 等我99走咗之後同我, 講而家發要散熱點會冚多張被呀, 跟住我同醫生講,如果見到我奶奶麻煩同佢,係吾需要冚多張被呀, 佢對我咁衰,我點解要對佢好呀

水晶宮

happy44 發表於 22-5-24 08:32

係呀我住近娘家, 都唔知幾爽

正常如果同自己娘家關係良好,個支援都可以好多。點都好過近奶奶,近奶奶就多數比奶奶搞事影響自己。

水晶宮

crazypaper 發表於 22-5-24 11:52
...

奶奶雙重標準就梗係得啦,一向玩大細超㗎嘛,又點會有公平呢兩隻字啊?

男爵府

Astra00 發表於 22-5-24 16:10
正常如果同自己娘家關係良好,個支援都可以好多。點都好過近奶奶,近奶奶就多數比奶奶搞事影響自己。
...

我呀爸已不在,呀媽不在香港往, 但我有阿婆阿姨細佬妹, 我都覺得好溫馨, 如果住緊99, 我驚日日同老公嗌交收場

水晶宮

crazypaper 發表於 22-5-24 11:26
你6299明蛤你,都叫有反擊既理由,最慘係有啲人(不論6299定新抱邊個都好)暗地裡耍陰招,又唔同你鬧又唔同 ...

我奶奶已經擺明做事兩個標準㗎啦,對住佢個女同對住我已經唔同態度啦。

我奶奶玩人先玩得出神入化,我冇喺度詳述姐,唔代表佢冇玩陰招嘅,如果唔係我又點會叫佢做影后?四川變臉添!

水晶宮

happy44 發表於 22-5-24 16:13
我呀爸已不在,呀媽不在香港往, 但我有阿婆阿姨細佬妹, 我都覺得好溫馨, 如果住緊99, 我驚日日同老公嗌 ...

好彩我幾年前搬屋,換一個一定要坐車先可以到達嘅地方。以前近奶奶嗰邊,慘到不得了,佢步行五至10分鐘就可到我屋企,有我鎖匙自由出入,當正去第二個家。非常之冇癮。

直到幾年前搬遠左,先至有運行咋。起碼佢唔會發起顛上嚟突然自出自入先啦!同埋佢冇話鎖匙,我都舒服好多。

水晶宮

happy44 發表於 22-5-24 08:32
呢啲1999 佢個女做FTM就得, 個新抱做 FTM就係死罪

對。直程係。件大姑咪咁囉。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-24 16:15
好彩我幾年前搬屋,換一個一定要坐車先可以到達嘅地方。以前近奶奶嗰邊,慘到不得了,佢步行五至10分鐘就 ...

係呀, 如果住近佢,佢日日上嚟話睇孫, 你都唔知應吾應酬佢好, 坐喺度阻住曬, 如果你想午睡, 佢又會話你掛住瞓覺唔做家務, 又話到屋企亂, 所以唯一嘅方法就係有咁遠搬咁遠

珍珠宮

Astra00 發表於 22-5-24 16:13
我奶奶已經擺明做事兩個標準㗎啦,對住佢個女同對住我已經唔同態度啦。

我奶奶玩人先玩得出神入化,我冇 ...
最緊要佢個乖仔知道,有啲係乖仔被蒙在鼓裡,完全唔知呀媽所作所為的

珍珠宮

happy44 發表於 22-5-24 15:55

我仔半歲時因病入咗醫院, 住咗五日,我冇返過屋企, 日日喺 ...
呢啲自把自為真係無事都俾佢搞到有事
無常識都算,要聽人意見 再唔係自己問下醫生,佢地當正自己勁過醫生,可以掛牌

男爵府

crazypaper 發表於 22-5-24 16:34
呢啲自把自為真係無事都俾佢搞到有事
無常識都算,要聽人意見 再唔係自己問下醫生,佢地當正自己勁過醫生, ...

係呀,又話我同bb分開床瞓又話懶緊張, 佢啲仔都BB時期都係一齊瞓, 跟住我就回返去, 嗰時大人同bb一齊瞓死幾多bb你點知呀, 以前個年代都唔會登出嚟㗎喇(個仔係我底線, 影響到佢 我一定會出聲), 成日用以前個月代同我講

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happy44 發表於 22-5-24 16:19
係呀, 如果住近佢,佢日日上嚟話睇孫, 你都唔知應吾應酬佢好, 坐喺度阻住曬, 如果你想午睡, 佢又會話 ...

有D 99好有毅力,坐個幾鐘車都要個個星期上黎你屋企,由中午坐到夜晚9點幾10點先捨得走,佢個寶貝仔仲要送埋佢落樓搭車先安心

男爵府

lovebobo 發表於 22-5-24 16:56
有D 99好有毅力,坐個幾鐘車都要個個星期上黎你屋企,由中午坐到夜晚9點幾10點先捨得走,佢個寶貝仔仲要送 ...

我都試過,之前個星期六同99食完晏, 正常係隔個禮拜先再見, 跟住嗰個禮拜我同地同我婆婆飲茶, 佢住 99無端端打電話嚟話到咗我到屋企門口,要我老公返屋企車去過嚟飲茶跟住車返佢屋企

首頁
45678...20

尾頁

跳至