自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mickeyeva 發表於 22-6-2 19:56
同一個叫杜港嘅人買保險,之後張保單失效,俾人呃!
阮太都唔少嘢!
睇資料杜港在Viu拍個劇男排女將和IT狗, ...

呃佢係佢朋友,拎上電視台有用咩
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章

白毛毛 發表於 22-6-2 20:09
尋晚冇睇東張西望,頭先啱啱睇到。
講真,行姐嗰單我唔覺佢被騙,我覺得佢直頭都係無賴!
阮呢單雖然佢自己 ...

我同意你講行姐嗰單
幸福可以好簡單

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大力大力 發表於 22-6-2 20:23
講明供死15-30年、有鬼人買咩?

咁買果時又唔睇唔問?
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章

PaPa 發表於 22-6-2 20:30
現在啲人衰咗就揾東張西望出面,希望減少損失。
就好似前幾天,有個女人自己唔睇清楚,被騙用信用卡付款, ...

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 22-6-2 20:53
咁買果時又唔睇唔問?

一定係呢句。。。。。 識咗佢咁多年,我梗係信佢啦

stagea    發表於 22-6-3 12:37
幸福可以好簡單

象牙宮

就好似前幾天,有個女人自己唔睇清楚,被騙用信用卡付款, ...

果單好似係收email被騙,真騙案
放下自在

象牙宮

BBJOJO 發表於 22-6-2 20:54
一定係呢句。。。。。 識咗佢咁多年,我梗係信佢啦

所以遇人不淑先係重點
放下自在

男爵府

我未響呢啲agent 買保險,我想問係咪有咩改agent 呀,離職呀,張單欠款都會去番呢D艇仔broker呢?唔係應該買完保險之後,主要係嗰間保險公司直接跟客戶聯絡?

我買銀行保險,就只有供、供、供

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cattz288 發表於 22-6-2 20:53
咁買果時又唔睇唔問?

Agent 有意隱瞞、事主信朋友、再講合約全英文細字、放大鏡都睇唔到~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2023年兔年勳章

KITTYCOW2009 發表於 22-6-2 20:06
供左10幾萬,得返$300幾蚊

大宅

好媽媽勳章

白毛毛 發表於 22-6-2 20:09
尋晚冇睇東張西望,頭先啱啱睇到。
講真,行姐嗰單我唔覺佢被騙,我覺得佢直頭都係無賴!
阮呢單雖然佢自己 ...

同意

象牙宮

大力大力 發表於 22-6-2 21:26
Agent 有意隱瞞、事主信朋友、再講合約全英文細字、放大鏡都睇唔到~
...

合約已經有中英對照,亦有冷靜期,唔好話乜都唔知喇
放下自在

大宅

cattz288 發表於 22-6-2 21:35

同意,自己買左乜都要望一眼啦
雖然個agent講野1999咁,但供2年就供完邊有咁大隻「夾拿」

象牙宮

clalorin 發表於 22-6-2 21:38
同意,自己買左乜都要望一眼啦
雖然個agent講野1999咁,但供2年就供完邊有咁大隻「夾拿」
...

今時今日,保險公司為保障自己,每份單都會搵cs call客係咪清楚明白內容,好長氣,已經錄晒音
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 22-6-2 21:35

佢都冇買過~鬼知咩!
而家仲使乜放大鏡, softcopy,放到啲字大個隻眼都得。

珍珠宮

呢單直頭攪野啦,人哋有send email通知佢,係佢自己唔睇之嘛,仲要嘈信用卡公司,關信用卡公司咩事,4千幾歐羅咪當買個教訓囉

象牙宮

白毛毛 發表於 22-6-2 21:42

佢都冇買過~鬼知咩!

咪囉 就係太多輸打贏要case
放下自在

子爵府

行姐就自己責任!
阮生阮太似真係被呃,阮太好巴辣,勁港女

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我以前都同銀行買過呢啲保險,好彩8年期滿攞得番本金,但都係搵笨既,只係保障保險公司,第二年真係有突發事情發生,無錢都要起ATM透支幾萬出嚟交保費。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

yuyueng 發表於 22-6-2 21:50
我以前都同銀行買過呢啲保險,好彩8年期滿攞得番本金,但都係搵笨既,只係保障保險公司,第二年真係有突發 ...

以前銀行買過供5年,之後滾存話10年攞得,最終15年先攞番錢,計落唔抵(通帳都唔只)

首頁

尾頁

跳至