興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

請問大家會否為主子溝貓糧?
朋友講會為家中主子餵食兩溝貓糧(一款美國M品牌無穀物及一款比利時B品牌的天然貓糧), 認為這樣營養會更好, 不知道是不是?

男爵府

回覆 jcdad 的帖子

我都會溝貓糧,因以前食過的糧會因一d原因停產,無貨好煩,

所以我而家都四五隻牌子糧混比佢地食

20150618bb    發表於 23-1-11 17:16

大宅

回覆 0404lau 的帖子

謝謝你的意見

複式洋房

最緊要睇返貓貓受唔受到, 我屋企幾隻貓淨係食RC, 醫生話佢地食長毛貓果隻冇咁易嘔毛, 果然, 轉左幾隻都係佢最好, 而家冇咩嘔仲肥返, 我見幾間online貓糧鋪都有, 就唔考慮幫佢溝

大宅

0404lau 發表於 22-6-16 11:26

我都會溝貓糧,因以前食過的糧會因一d原因停產,無貨好煩,

請問你溝邊幾款糧? 可以告知嗎?

大宅

meiyi99 發表於 22-6-25 19:13
最緊要睇返貓貓受唔受到, 我屋企幾隻貓淨係食RC, 醫生話佢地食長毛貓果隻冇咁易嘔毛, 果然, 轉左幾隻都係佢 ...

請問你選用RC邊隻貓糧? 我的貓咪腸胃不太好, 常嘔毛, 所以希望可以找到一款貓糧啱佢食, 佢自細食開MERRICK無穀物貓糧,但呢款貓糧近幾年常常無貨, 今次問左好多問店都無貨, 都唔知點算....

男爵府

fromm,kakato,wellness,carat

頭三種係天然糧,carat係味精的,引班小子食。。。

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章

jcdad 發表於 22-6-11 14:16
朋友講會為家中主子餵食兩溝貓糧(一款美國M品牌無穀物及一款比利時B品牌的天然 ...

我都係會溝貓糧,因之前貓貓對單一糧厭倦無胃口唔肯食,溝咗之後又正常進食。
但我最多溝3款咋 (emoji)

洋房

RC好, 但成日缺貨, 而且唔知係味精多, 定有獨特味道, 我朋友話貓貓食左RC
就唔食其他嘢, 點知我隻貓都係咁.
RC我諗幾有營養, 因為我以前有2隻老狗13歲甩晒毛, 轉食左RC老狗糧後, 立即
生翻晒成身靚毛以佢哋少女時代咁, 攪到我哋都想食埋一份
我養幾次貓, 佢哋好醒, 溝糧會食鍾意食果啲, 唔鍾意果啲剩番

男爵府

jcdad 發表於 22-6-11 14:16
朋友講會為家中主子餵食兩溝貓糧(一款美國M品牌無穀物及一款比利時B品牌的天然 ...

我隻貓每日都係食兩款貓糧, 一隻係三文魚,另一隻係肉類糧

子爵府

我最多溝3款,平時溝開2種

首頁

尾頁

跳至