自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢篇訪問真係好難頂,要share。爭人周身債都話要買最好同埋唔係二手嘢俾小朋友,佢識唔識咩叫量力而為? 個老婆又係,懶人特別多藉口,你唔用工人自己湊都已經可以慳啦,真係枉佢好意思講出口好似好無奈咁...

節錄:
獨力孭起成頭家,自認並非好爸爸的他,坦言養小朋友最大壓力:「3個仔都飲奶粉,2、3日就開一罐,小朋友啲嘢特別貴,見到啱個仔嘅會買咗先,仲要最好同唔係二手嘢,不過玩具、衫就可以幾兄弟輪住玩輪住着。」

問到對兒子曾有何承諾?他苦笑說:「想佢哋做『富二代』,我都捱過窮,依家狀況唔係咁好,希望佢哋18歲前畀我照顧到,18歲後就可以自食其力。」又坦言對囝囝有內疚感,因大仔申請入讀幼稚園時,疑因其負面新聞而被拒,他無奈說:「試過出街被人指住鬧『渣男』,鬼叫我係公眾人物咩,但老婆唔開心,唔關事嘅仔又硬食。」

談及早前太太鬧離婚,他指太太3年來不停懷孕而影響情緒,更當面問身邊的雯雯可想離婚,雯雯細聲答:「睇你咋!」雯雯坦言想出外打工賺生活費,但又擔心家傭一人難照顧3名幼兒及3隻愛犬,故陷於兩難困局。

https://orientaldaily.on.cc/content/%E5%A8%9B%E6%A8%82/odn-20220620-0620_00282_011/%E7%8D%A8%E5%AE%B6%E5%B0%88%E8%A8%AA%EF%BC%9A%E9%9B%AF%E9%9B%AF%E9%9B%A2%E5%94%94%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E7%9D%87%E8%80%81%E5%85%AC--%E5%BC%B5%E8%87%B4%E6%81%92%E3%80%8C%E6%B8%A3%E7%94%B7%E3%80%8D%E8%AE%8A%E3%80%8C%E6%9A%96%E7%88%B8%E3%80%8D--%E6%84%A7%E5%B0%8D%E5%A6%BB%E5%85%92%E6%93%AC%E7%B5%90%E7%B4%AE

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔想睇佢地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rayrayus 發表於 22-6-20 07:09
呢篇訪問真係好難頂,要share。爭人周身債都話要買最好同埋唔係二手嘢俾小朋友,佢識唔識咩叫量力而為? 個 ...

擬?即係製造noise喇
放下自在

珊瑚宮

想搵人湊b?

珍珠宮

原來仲有三隻狗
咁又真係幾忙下

水晶宮

養三隻狗咁多? 仲以為得一隻。 咁既情況其實老婆出去做pt,唔好買最好既野比小朋友會好啲。 ( 因為我見佢哋用既奶樽都好貴)

伯爵府

呢篇訪問真係好難頂,要share。爭人周身債都話要買最好同埋唔係二手嘢俾小朋友,佢識唔識咩叫量力而為? 個 ...

全方位不自量力

abirdma    發表於 22-6-20 12:17

水晶宮

擬?
紮咗先講啦

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

無錢仲做FTM, 周身債仲又工人又3隻狗 繼續養尊處優。兩公婆一樣只吃喝玩樂。3個小朋友食奶話貴, 咁養3隻狗唔貴?

男爵府

打算結紮
打算出黎做
都係得個諗

三年生三個
我真係反晒白眼

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

談及早前太太鬧離婚,他指太太3年來不停懷孕而影響情緒更當面問身邊的雯雯可想離婚,雯雯細聲答:「睇你咋!」

做嘅時候都有情緒嘅

伯爵府

戥個工人慘

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

三個仔三隻狗+工人,
以為佢搵十萬九千七,
唔通真係家姐姐夫養

公爵府

回覆樓主:

點解淨係諗到紮左係出面玩就冇後事要跟… 佢好似係性上癮ga ma

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

老實講哩對夫婦好令人不屑,用不屑已經好比面 ,本身想再講難聽啲,希望佢地小朋友第日唔好似佢地兩個

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

佢唔只應該紥,係應該剪左佢!淨係用下面諗野!不自量力、但仲要曬命!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

一早應該要紥,仲擬....?

子爵府

回覆樓主:

兩公婆都short short地!

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

咁窮,箸長碗短,仲請到工人?

男爵府

會唔會正正經經搵份工?
仲諗幕後….

首頁
12345...6

尾頁

跳至