時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021勳章

https://hk.yahoo.com/home/%E5%91%A8%E6%98%9F%E9%A6%B3%E7%BD%95%E6%9C%89%E5%8F%97%E8%A8%AA-%E9%BC%93%E5%8B%B5%E9%A6%99%E6%B8%AF%E9%9B%BB%E5%BD%B1%E4%BA%BA-214500992.html

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 22-6-29 10:04

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實佢同邊個都唔咬弦。
不過又咁講,藝術家脾氣都係古怪的。

子爵府

2021勳章

露比EE 發表於 22-6-28 11:49
https://hk.yahoo.com/home/%E5%91%A8%E6%98%9F%E9%A6%B3%E7%BD%95%E6%9C%89%E5%8F%97%E8%A8%AA-%E9%BC%93% ...

周生不嬲都好醒,有市場觸覺。他作品的信息很地道,中國一定是最多人欣賞佢作品的市場。
至於田雞,我覺得佢不嬲都係想有大佬格,但無大佬命的資深演員。兩個大佬格的男人好難走埋一齊

瑪瑙宮

https://hk.yahoo.com/home/%E5%91%A8%E6%98%9F%E9%A6%B3%E7%BD%95%E6%9C%89%E5%8F%97%E8%A8%AA-%E9%BC%93% ...

田雞最近轉咗顏色。

男爵府

党,你可以唔理,國一定要尊重。

子爵府

回覆樓主:

周生係一個自私自大到爆嘅人,唔理人感受,當年佢蝦黃x飛,連其他導演都話佢好x街

珍珠宮

2021勳章

乜田雞同周生不和嗎?

我覺得周生在電影圈內發展係好啱佢的天份,好有做演員的才華。

好多關於佢拍的電影,經過20年之後,每次重播都好有使人看了又再想看的獨特品味,一點都無悶塌的。

而且經過多年依然好貼地,笑聲無休

禁止訪問

翡翠宮

2021勳章

回覆樓主:

周生同邊個都唔啱, 不過大事大非前, 佢態度正確
田雞一向唔覺得佢有料
一位已經大師級, 另一位為搵食跪低, 無吉士

翡翠宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

babyf 發表於 22-6-28 12:08
周生不嬲都好醒,有市場觸覺。他作品的信息很地道,中國一定是最多人欣賞佢作品的市場。
至於田雞,我覺得 ...

公爵府

2021勳章 畀面勳章

加菲貓3 發表於 22-6-28 12:12
党,你可以唔理,國一定要尊重。

如果你認真了解近代歷史, 共產黨真係好令人值得敬重,還土地於民, 為民制產,到到今天為窮人脫貪, 哪個政權有咁樣以民為本之心?

唔好人云亦云, 自己去了解下歷史, 我可以肯定一樣野, 如果國共內戰時, 是共產黨輸了的話, 今日既中國肯定不是中國, 比西方列強瓜分咗, 但其實又唔會有咁嘅如果, 因為當時國民黨實在太失人心, 本身貪腐嚴重, 跟本唔可能贏到共產黨

c9709394    發表於 22-6-29 06:06
happylife28    發表於 22-6-29 02:34
Friday    發表於 22-6-28 14:56

子爵府

2021勳章

周星馳帶畀好多人歡樂,到今時今日翻睇咗十九幾次佢廿幾三十年前嘅戲都仍然笑得出,真係冇乜演員做得到。

公爵府

2021勳章

小肥兔 發表於 22-6-28 13:21
如果你認真了解近代歷史, 共產黨真係好令人值得敬重,還土地於民, 為民制產,到到今天為窮人脫貪, 哪個 ...

無共產黨無新中國,不過都有黑歷史,毛澤東為左自己攪個文化大革命,攪到好多人家破人亡,又要逃難,所以我覺得岩既要讚,吾岩既都不能逃避

Jpeg74    發表於 22-6-28 15:18

珍珠宮

2021勳章

我可能得罪好多人,一直都覺得佢 d戲好低俗,無藝術可言。加上知道佢人格後,只覺得咁既人就出咁嘅產物

子爵府

2021勳章

angiehouse 發表於 22-6-28 13:30
無共產黨無新中國,不過都有黑歷史,毛澤東為左自己攪個文化大革命,攪到好多人家破人亡,又要逃難,所以 ...

我覺得無人係聖人,當然無1個制度係十完十美,每個人&地方都有過去,過去有好有唔好,總不能只記壞嘅不提好嘅!

SU213    發表於 22-6-29 12:03
Jpeg74    發表於 22-6-28 15:19

子爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

田雞? 講梗邊個?

大宅

周生愛國的錢

珍珠宮

2021勳章

之前唔係話只有田雞先頂得佢順㗎咩

珍珠宮

2021勳章

SandyKL 發表於 22-6-28 12:11
田雞最近轉咗顏色。

唔撐中國?

子爵府

2021勳章

周生無同田雞不和. 點解咁傳?

首頁

尾頁

跳至