自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 22-7-2 22:45
睇佢地屋苑啲post真係大開眼界

識睇要睇留言

SkyTower真係多謝曬Eric So同佢太太陳女士,出曬名啦宜家

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

kwokdicken 發表於 22-7-2 22:03
係唔係唱最愛借借古老擴音機果位?

嗰位姓郭
仲有位Eric姓曾

大宅

回覆樓主:

呢啲發泡劍睇起上嚟無乜攻擊性,但其實打人都好痛的。

我屋企都有兩把,比我掉咗。

5歲小朋友可能真係想同哥哥玩,但重點係人哋想唔想同佢玩?如果人哋唔想玩,佢就係騷擾緊別人。

5歲小朋友可能唔識,但佢父母行為真係好可怕!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

selinako^^ 發表於 22-7-2 21:30

打人仲去人地學校尋仇? 報警啦!

我真是不明,就算真是uncle 不岩,都是uncle 錯,關個13歲青年乜野事呢?要去人地中學group 唱人父親?

佢地甘做,是以大欺小?呢頭話人uncle 欺負5歲小朋友,甘佢地的行為呢?網絡欺凌一個13歲青年就得?

如果我是13歲青年的父母,我會報警,網絡欺凌同比人起底

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcs74 發表於 22-7-3 03:28
識睇要睇留言

SkyTower真係多謝曬Eric So同佢太太陳女士,出曬 ...

2個唱雙簧?
咁要睇 BK 能力D, 定佢FB 力能D

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

C.Humphrey 發表於 22-7-2 22:35
So生話「有人」,佢唔會敢做唔敢認既
咁咪估係花生友囉

爛仔咁...乜野叫有排玩?
佢自己驚就係度 DEL POST, 係自己地盤就扮晒野

阿叔同個仔打羽毛球就係食軟飯? 咁佢湊住5歲仔, 係唔係都食緊軟飯?
不知所謂

報警啦, 等警察查下果個有心人係邊個...起人底

珍珠宮

selinako^^ 發表於 22-7-3 13:16
爛仔咁...乜野叫有排玩?
佢自己驚就係度 DEL POST, 係自己地盤就扮晒野

佢係自己地盤都收左皮啦,有兩個唔同意見即刻封留言區唔比再留言

翡翠宮

mcs74 發表於 22-7-3 13:33
佢係自己地盤都收左皮啦,有兩個唔同意見即刻封留言區唔比再留言
...

侯爵府

回覆樓主:

唔知呢個“豪宅”club house有無cctv影到事發經過呢?否則唔使口同鼻拗。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Lilyforest 發表於 22-7-3 13:43
唔知呢個“豪宅”club house有無cctv影到事發經過呢?否則唔使口同鼻拗。

你睇返第二頁最尾,佢話佢決定報警,睇cctv

我冇追咁多,其實係咪五歲小朋友有郁手??用玩具發泡膠劍篤哥哥??

但哥哥在埸,爸爸由頭到尾最多都只係開口罵??
attach0/tmp/phpY1NmTw
attach1/tmp/phpKJn7bj
attach2/tmp/phpOZDWu5
attach3/tmp/phpKBIOOR
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

yurijm 發表於 22-7-2 18:34
我頭先都想留言
呢啲家長諗住5歲小朋友道歉大哂咁
話人地唔接受道歉,大大聲鬧

其實五歲好多時都會唔小心整到吓人,真係好小事,就算嗰個男人喪鬧佢個仔,條氣唔順,都唔駛喺咁多個討論區唱嘅,仲搞埋人哋學校,可能佢初初post有班人撐佢,咁佢就越搞越大,過曬火位啦

珍珠宮

有cctv呀,佢宜家就話佢仔只係用把膠劍篤哥哥wor,洗唔洗咁鬧佢仔wor

宜家佢仔篤人仲要求對家道歉,如果唔係話呢件事唔會完wor

水晶宮

依家小事化大曬,攞嚟煩

珍珠宮

20162016 發表於 22-7-3 13:55
其實五歲好多時都會唔小心整到吓人,真係好小事,就算嗰個男人喪鬧佢個仔,條氣唔順,都唔駛喺咁多個討論 ...

其實最大問題係個5歲家長不在旁邊,現場完全唔知道5歲係點樣整到人,唔小心掂到定係一路搞住人先比人鬧?
可能人地開頭有斯文叫佢唔好搞但佢係咁篤呢?又無家長,人地大聲鬧咯,鬧到家長出現,但家長一黎到個態度係你做咩鬧我仔,人地真係難收火,我就唔信蘇生蘇太會企定定比人比人喪鬧啦,中間有無言語衝突?

水晶宮

mcs74 發表於 22-7-3 13:55
有cctv呀,佢宜家就話佢仔只係用把膠劍篤哥哥wor,洗唔洗咁鬧佢仔wor

宜家佢仔篤人仲要求對家道歉,如果 ...

‘如果唔係話呢件事唔會完wor’…..唔駛咁吖嘛?!佢哋起曬人底,除時比人告添啦,好心唔好咁癲啦~

珍珠宮

yurijm 發表於 22-7-2 18:34
我頭先都想留言
呢啲家長諗住5歲小朋友道歉大哂咁
話人地唔接受道歉,大大聲鬧

咁鬼賤,網絡欺凌,人多蝦人少

珍珠宮

20162016 發表於 22-7-3 14:05
‘如果唔係話呢件事唔會完wor’…..唔駛咁吖嘛?!佢哋起曬人底,除時比人告添啦,好心唔好咁癲啦~
...

原文係咁,費事佢係咁貼啦,幫佢keep住呢種熱度。
attach1/tmp/phpJS7Gg7

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Gee2020 發表於 22-7-3 05:56
呢啲發泡劍睇起上嚟無乜攻擊性,但其實打人都好痛的。

我屋企都有兩把,比我掉咗。

x100

教壞子孫稀齡人

水晶宮

mcs74 發表於 22-7-3 14:11
原文係咁,費事佢係咁貼啦,幫佢keep住呢種熱度。

五歲人仔,睇你點教㗎啫,根本依家係大人咬住唔放,我明佢個仔比人喪鬧係心痛係唔順氣,但老實講,佢依家搞到過曬火,最後蝕底係佢

珍珠宮

20162016 發表於 22-7-3 14:19
五歲人仔,睇你點教㗎啫,根本依家係大人咬住唔放,我明佢個仔比人喪鬧係心痛係唔順氣,但老實講,佢依家 ...

無錯,講到自己個仔幾大陰影,呢次其實係一個好好機會教佢仔唔好周圍整人,人地會唔鐘意會發火,道歉唔係大曬,人地唔一定要接受!今次只係比叔叔鬧,下次可能比叔叔打,任何人無責任慣住你!

內文無講到哥哥鬧人,佢仲要貼去哥哥學校group網絡欺凌人。仲要人地哥哥道歉,真係越講越谷氣!人地哥哥明明係係比佢仔篤果個

首頁
45678...9

尾頁

跳至