自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 22-7-4 23:08
https://www.facebook.com/groups/skytower/permalink/10159970384922488/?fs=e&s=cl

Update

屋苑好多ac帶風向,繼續撐蘇生蘇太,好心啦,隻字不提自己欺凌緊13歲中學生,掩蓋自己卑鄙無恥嘅行為

珍珠宮

Anpanmama 發表於 22-7-5 00:42
屋苑好多ac帶風向,繼續撐蘇生蘇太,好心啦,隻字不提自己欺凌緊13歲中學生,掩蓋自己卑鄙無恥嘅行為
...

如果5歲家長小朋友識得引導返正確價值觀,5歲小朋友比人大鬧陰影好返就唔記得,反而記得自己唔可以再亂騷擾人。

13歲呢個就慘,識得上網,自己比人係會所騷擾完仲要係學校網網暴,有曬相,呢個年紀好在乎朋輩眼光,驚出街果個可能係佢。希望5歲家長唔好再扮受害者,自己果個係寶,人地果個就係草。另外,如果自己仔咁寶貝就睇實d啦,佢係你地心目中係皇帝仔,係別人眼中只係百厭星,無家教咋!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 22-7-5 00:52
如果5歲家長小朋友識得引導返正確價值觀,5歲小朋友比人大鬧陰影好返就唔記得,反而記得自己唔可以再亂騷 ...

其實連佢老竇老母都係冇家教,而家仲撐到好凶狠,佢真係覺得自己好有道理!
佢而家只係喺屋苑個Facebook係威係勢,其他各大Facebook page或者討論區都係俾人鬧到七彩,睇嚟唯有留喺屋苑圍爐取暖

珍珠宮

Anpanmama 發表於 22-7-5 00:54
其實連佢老竇老母都係冇家教,而家仲撐到好凶狠,佢真係覺得自己好有道理!
佢而家只係喺屋苑個Facebook係 ...

話人地軟飯王,縮頭烏龜,懦夫
又話要貼到人地認錯為止

既然咁威就報東張啦,唔知有無吉士,驚係識得係個group開幾個分身撐自己

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

傳傳下仲話人白卡添

已經見報了
將來佢個仔十三四歲
如果喺會所發生同樣情況
我又睇下佢鬧唔鬧人
又覺唔覺得自己抵死?

珍珠宮

goldpiglet 發表於 22-7-5 09:12
傳傳下仲話人白卡添

已經見報了

蘇爸爸又漏左口風,同住一棟幾年都一直相安無事。點解今次會發生呢d事?

attach1/tmp/phpIrgldC

珍珠宮

Carol999 發表於 22-7-2 19:09
淨睇你summary, 覺得Eric so係生番黎架?自己唔睇好個仔,走入去人哋打緊波個球場了人?人地打波整親佢仔 ...

我覺得佢理直氣壯在佢個仔『只是5歲』

佢不斷重複5歲。覺得一個大人唔應該用咁惡及大聲嘅態度鬧一個只是5歲嘅小朋友!

可能人地打緊波,夠氣,運動中嘅人講野的確係大聲左嘅。 仲有環境也可能好空擴而將聲量又大聲左。

真實係點嘅聲線就只得佢一個講,誇張失實都得

公爵府

牛年勳章

cara.mak 發表於 22-7-5 10:06
我覺得佢理直氣壯在佢個仔『只是5歲』

佢不斷重複5歲。覺得一個大人唔應該用咁惡及大聲嘅態度鬧一個只是5 ...

既然只得5歲,就冇理由大人係3樓,由得5歲人仔「獨自一人」係1樓喇!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcs74 發表於 22-7-5 01:02
話人地軟飯王,縮頭烏龜,懦夫
又話要貼到人地認錯為止

我都覺撐果d 係分身,同屋苑有咁多人撐? 我住咁多年 又唔覺識咁多同聲同氣既人喎!一吹雞即刻有一批人沖出黎圍爐喎!(一個屋苑竟然有十幾人撐,仲要好似好熟,朋友/親戚咁 跟本唔合理)
再講 佢地講既野 似自言自語,黎黎去去都係果2句
呢個人 真係最好上報,佢中意搞大佢,有排玩麻

伯爵府

回覆樓主:

應該係分身

goldpiglet    發表於 22-7-5 13:09

複式洋房

講嘢真係要小心啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

mcs74 發表於 22-7-4 23:02
咁公平d講,佢有教小朋友道歉ge,宜家佢仲要求人地父子向佢小朋友道歉添,對道歉好執著嫁
...

13歲仔有份鬧個5歲咩?點解要人哋父子道歉? 同埋點講都係佢仔騷擾人先喎,咁鬧人就梗係大聲,唔通嗲聲嗲氣咩,呢家人真係好煩,係街千祈唔好遇到佢哋

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

但睇fb又話個大聲男人唔係個13歲男孩嘅父母…

即係點…
身體健康,生活愉快

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

即係點…
身體健康,生活愉快

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

fanlee 發表於 22-7-5 12:47

即係點…

之前有人話係教練
不過我都唔清楚
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 22-7-5 12:28
13歲仔有份鬧個5歲咩?點解要人哋父子道歉? 同埋點講都係佢仔騷擾人先喎,咁鬧人就梗係大聲,唔通嗲聲嗲 ...

13歲嘅小朋友如果唔喺度打波,個男仔就唔會篤到佢

所以兩父子唔啱,攪到個五歲小朋友篤佢

#歪理到爆
我睇左好多唔同人嘅講法,其實只有五歲嘅小朋友郁手,頂籠都係男人開口話個小朋友,但冇郁手

fb d住客仲話傷害小朋友咩咩心理陰影

#曲線要講明

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

mcs74 發表於 22-7-3 13:55
有cctv呀,佢宜家就話佢仔只係用把膠劍篤哥哥wor,洗唔洗咁鬧佢仔wor

宜家佢仔篤人仲要求對家道歉,如果 ...

不知所謂 自己唔睇住個仔 任由佢去騷擾 搞其他路人 比人鬧
仲要咁兇
真係生仔要考牌 你個寶貝只係比人鬧 人地個仔係草咩?應份比佢個仔玩同整?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

https://topick.hket.com/article/ ... %E9%A9%9A?mtc=10012

標題是 疏忽管「教」
騷生騷太 可能又要對付埋媒體了

首頁

尾頁

跳至