自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

個媽媚係覺得把玩具攻擊力係0 所以就唔當一回事
覺得個仔好委屈 佢只係想同人地玩

簡直標準怪獸家長 我會遠離咁既家庭

子爵府

虎到金來勳章

而家好多人當"小朋友", "年紀細"係免死金牌, 做乜都得

伯爵府

mcs74 發表於 22-7-4 23:57
事主開頭強調只係掂到,後尾都講漏左口風,話自己小朋友可能想撩哥哥玩,咁呢個撩字發生係別人身上其實係 ...

佢仲話人哋13歲唔係好細
痴線到呢

珍珠宮

moon_o_o 發表於 22-7-5 13:38
佢仲話人哋13歲唔係好細
痴線到呢

佢當左13歲係大人嫁啦,佢個五歲皇帝仔就係bb!真係越睇越睇唔過眼!

其實佢地有無反省過當時小朋友遇到比人鬧,嚇到喊曬震曬時其實都多多少少因為個呀媽唔係佢身邊黎保護佢呀?佢地只講個小朋友好可憐要獨自面對呢件事,完全無反省過邊個令小朋友獨自面對。仲話人地帶風向。真係想爆粗

attach1/tmp/phpOmEvul

珍珠宮

人地網友問篤到13歲仔邊到唔答,人地老豆鬧咩又唔答,只強調自己仔唔輪到外人黎鬧(但自己又唔管教)

我本身都有少少同情5歲小朋友,但宜家只係覺得成家人都十分討厭。

珍珠宮

fanlee 發表於 22-7-5 12:47
但睇fb又話個大聲男人唔係個13歲男孩嘅父母…

即係點…

應該係父母黎,因為事主都講左同住一棟好幾年,而且呢個爸爸除左幫仔練波仲會練水。

goldpiglet    發表於 22-7-5 14:08

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

crystal媽咪 發表於 22-7-5 12:55

13歲嘅小朋友如果唔喺度打波,個男仔就唔會篤到佢

係喎好離譜啊,明知有個5歲小朋友拎住把劍,仲顧住打波,應該關心吓佢需唔需要陪玩,問候佢父母去咗邊樹嘛

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 22-7-5 14:04
係喎好離譜啊,明知有個5歲小朋友拎住把劍,仲顧住打波,應該關心吓佢需唔需要陪玩,問候 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

selinako^^ 發表於 22-7-5 12:10
我都覺撐果d 係分身,同屋苑有咁多人撐? 我住咁多年 又唔覺識咁多同聲同氣既人喎!一吹雞即刻有一批人沖 ...

其實我睇左比較活躍ge人係無回覆過相關post,人地可能費事加把嘴講,就好似日常生活中一定遇到好多比小朋友不禮貌對待ge人,只係費事幫人教仔,但唔代表人人都係咁,有個屋苑人士都唔係撐佢ge。

話人地縮頭烏龜,懦夫,自己係BK開post又del,又開又Del,自己返FB圍爐又唔敢認自己係小朋友父母,又唔比人留言。
呢d男人真係好嘔心,同個女人天造地設,個小朋友都唔慌好得去邊。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 22-7-5 14:06

其實我睇左比較活躍ge人係無回覆過相關post,人地可能費事加把 ...

係喎,過到去見到佢close左comment, 而果幾個所謂撐佢、佢cap曬圖嘅comment都係講差不多嘅嘢,真係似係分身右手支持左手

珍珠宮

mariefish 發表於 22-7-5 14:04
係喎好離譜啊,明知有個5歲小朋友拎住把劍,仲顧住打波,應該關心吓佢需唔需要陪玩,問候 ...

事主越露越多,開頭講羽毛球場同小朋友玩果到係隔左道門(原意想帶風小朋友同佢地離得遠根本無可能整到佢地)點知講講下先知原來係人地企係到等開門,未開始打波住。真係搵石頭扎自己隻腳,搞到個個以為佢小朋友入去玩。呢d呀媽想誤導人,點知網友心水咁清!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mcs74 發表於 22-7-5 01:02
話人地軟飯王,縮頭烏龜,懦夫
又話要貼到人地認錯為止

題外話,我唔知嗰個鬧人嘅叔叔是不是家庭主夫,又或者其實人哋係專業投資唔使返工(因為我朋友真係只留屋企炒股票同埋賭馬仔,佢係用電腦運算方式當一個賺錢嘅渠道), 其他人以為佢不務正業其實佢每個月真係10幾廿萬收入!
如果呢個阿叔真係有穩陣嘅被動收入,其實佢點解唔可以做虎爸,日日陪住個仔操水同埋落會所打波,中國人社會對家庭主夫或者男人冇一份實際嘅工作係真係有啲歧視!
以上只是個人突發奇想,我唔識佢

珍珠宮

Anpanmama 發表於 22-7-5 14:12

係喎,過到去見到佢close左comment, 而果幾個所謂撐佢、佢 ...

有d人惡有d人癲有d人大聲但唔代表無道理,好想知道究竟當時小朋友做左d咩觸動左大叔神經,事主又唔敢報東張,只敢係網上張牙舞爪。

佢地同住一棟,真係笑死我,冤家路窄,山水有相逢,期待5歲家長事態發展,遇到唔好做縮頭烏龜。

珍珠宮

Anpanmama 發表於 22-7-5 14:20
題外話,我唔知嗰個鬧人嘅叔叔是不是家庭主夫,又或者其實人哋係專業投資唔使返工(因為我朋友真係只留屋企 ...

其實就算人地做家庭主夫又如何,認真培養個仔操呢樣操果樣,好過果d係三樓玩電話,個仔就係一樓周圍騷擾人而不教養。

蘇生唔係歧視佢,只係狗口不出象牙,爛仔一名,故意詆毀人地黎發洩,小學雞。

伯爵府

其實可唔可以告騷生騷太疏忽照顧而導致5歳小孩心理受創?

珍珠宮

Anpanmama 發表於 22-7-5 14:20
題外話,我唔知嗰個鬧人嘅叔叔是不是家庭主夫,又或者其實人哋係專業投資唔使返工(因為我朋友真係只留屋企 ...

或者人哋本身係醫生或者返輪班工作
咪日頭都見到

當時都有call警察,警方都係互mark 低資料就收隊,騷哥仲不依不撓想點

翡翠宮

鴨鴨比 發表於 22-7-5 14:52
或者人哋本身係醫生或者返輪班工作
咪日頭都見到

估計呢個五歲小朋友嘅老竇老母係想所有人都認同佢係受害者,其實本來佢哋都係,但就係覺得自己冇面死撐以為想攞返個公道,越諗就覺得自己好似好委屈要上網取回公道可能甚至要阿叔受教瞓先至落啖氣!
佢呢個就係一個好好嘅例子,由受害者變成加害者,由圍爐取暖演變成捉蟲入C food, 公開人哋身份反而自己身份嘅被公開!

大宅

Anpanmama 發表於 22-7-5 15:11

估計呢個五歲小朋友嘅老竇老母係想所有人都認同佢係受害者 ...

睇完都一頭霧水。初時話教練,之後又變左爸爸。又要人道歉,但問題點解吾當刻要求個男人道歉,只係做鍵盤戰士,不斷玩分身幫自己。

首頁

尾頁

跳至