論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人新手
有朋友介紹個姐姐,因僱主移民斷約
如我請佢,佢一定要返一返鄉下嗎?
如果唔洗,即係我可慳返隔離酒店機票等費用?
直到我同佢張約完先要返鄉下?

大宅

要睇佢上手顧主係唔係真係移民
如果姐姐講大話,斷約要返原居地

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

移民可以當完約,不用回原居地揾工

大宅

好多姐姐做得唔好比人炒,見工果陣都會話係「僱主移民」,所以最好打比前僱主傾問清楚點解斷約,同埋如果前僱主真係移民,又真係覺得佢做得好,自然會好想佢第時搵到新工,實比推薦信姐姐令佢易d搵工。再者,如果做得好,前僱主一早留左佢比親戚朋友啦,仲點會留到出街啊?所以我聽到呢d「理由」而冇support,一概唔請!

la_source    發表於 22-7-13 17:38

大宅

yanyan-mummy 發表於 22-7-11 23:29
移民可以當完約,不用回原居地揾工

可以到我2年約完先返鄉下?
不過我而家請佢都要俾一程機票錢佢?

大宅

yancb 發表於 22-7-12 08:50
好多姐姐做得唔好比人炒,見工果陣都會話係「僱主移民」,所以最好打比前僱主傾問清楚點解斷約,同埋如果前 ...

而家就係朋友介紹呀

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mimiar 發表於 22-7-12 10:34
可以到我2年約完先返鄉下?
不過我而家請佢都要俾一程機票錢佢?

如果你而家請佢係得一年Visa,一年之後你要再自己extend,每一張合約係包來回機票

首頁

尾頁

跳至