網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

往常大時大節有無免運費呀?想買野但運費同貨價一樣,好似好唔抵。

子爵府

9157 發表於 22-7-23 15:53
往常大時大節有無免運費呀?想買野但運費同貨價一樣,好似好唔抵。

日馬無免運費,只試有信用卡滿減或扣減運費,不過最近好似冇乜信用卡優惠。
另外,可以留意日馬似乎多數預設計快運運費,運費選擇一欄選返標準運費。

伯爵府

irhk 發表於 22-7-23 21:44
日馬無免運費,只試有信用卡滿減或扣減運費,不過最近好似冇乜信用卡優惠。
另外,可以留意日馬似乎多數預 ...
唔該晒,依你經驗,多數邊間銀行信用卡日馬會有優惠?

子爵府

9157 發表於 22-7-23 21:56
唔該晒,依你經驗,多數邊間銀行信用卡日馬會有優惠?

銀聯,citibank,DBS。另外,有幾張信用卡都長期做緊海外網購有4% rebate。

伯爵府

irhk 發表於 22-7-23 22:05
銀聯,citibank,DBS。另外,有幾張信用卡都長期做緊海外網購有4% rebate。
Thanks. 咁我睇下

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

irhk 發表於 22-7-23 21:44
另外,可以留意日馬似乎多數預 ...

請問點樣知道寄香港幾錢?同埋邊度可以睇到係咪淘寶貨?用ae卡個rate會唔會好d? thx

necoro Nekoichi BariBari Bed, Size 8, Beige https://amzn.asia/d/4pPxJ03

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

vivian0919 發表於 22-10-14 19:01

請問點樣知道寄香港幾錢?同埋邊度可以睇到係咪淘寶貨 ...

可以用牌子係淘寶搵下有無,同埋搵埋同類產品,可能係OEM,多看多做功課,就會查到,咁當然會有漏網既

價錢可以照按購買,但唔好確定,就可以睇到貨價同運費,仲可以轉港紙,睇完就退出番

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

oceandeepsea 發表於 22-10-15 09:28

可以用牌子係淘寶搵下有無,同埋搵埋同類產品,可能 ...

睇唔到佢咩牌子 ,唔該哂你
請問佢運費大概貴900yen, 請問知唔知仲有冇咩其他費用?我見佢九百yen運費好平 ,thx
attach0/tmp/phpVv7TqJ
attach1/tmp/phpLgYtLq

子爵府

vivian0919 發表於 22-10-15 11:33
睇唔到佢咩牌子 ,唔該哂你
請問佢運費大概貴900yen, 請問知唔知仲有冇咩其他費用?我 ...

個運費係3990Yen,唔係990Yen。
日馬直送香港貨品會有退稅,扣稅後貨價加埋運費總額支付後,貨品會直接送到你屋企冇額外費用。
亞馬遜個即時兑換率其實係幾好嘅,如果你張信用卡本身冇網購回贈之類嘅優惠,你都可以考慮直接選用港幣支付,咁用信用卡唔會產生額外嘅外幣兌換手續費。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

irhk 發表於 22-10-15 21:01
個運費係3990Yen,唔係990Yen。
日馬直送香港貨品會有退稅,扣稅後貨價加埋運費總額支付後,貨品會直接送 ...

唔該哂,爭d以為990運費買左 ,邊張信用卡有網購回贈?仲以為AE卡會抵d , thx

子爵府

vivian0919 發表於 22-10-15 21:14
唔該哂,爭d以為990運費買左 ,邊張信用卡有網購回贈?仲以為AE卡會抵d , thx ...

有啲信用卡如HSBC red card,張卡長做有4% rebate,但依家有上限。有啲信用卡係指定月份做「X%」 rebate,多數都有上限。主要係留意佢條款外地網購有否一定要外幣結算至計。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

irhk 發表於 22-10-15 23:12
有啲信用卡如HSBC red card,張卡長做有4% rebate,但依家有上限。有啲信用卡係指定月份做「X%」 rebate, ...

知唔知呢幾張邊張好d, visa signature (但揀左食肆), ae, 渣打國泰,dbs black? Thx

首頁

尾頁

跳至