自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Ivan1023 發表於 22-7-29 16:25
無中過,已打3針,其它屋企人無事
衛生署話自己用快速中2線並不是確認個案,一定要覆檢才算。
林 ...

係冇錯,現在要覆檢,才確認。點解要覆,因之前有人虛報。總知你最好暫時不要外出,直到出報告。為人為己!

男爵府

mymarigold 發表於 22-7-29 16:27
有呀,我知有人中咗,但因想喺 mirror 演唱會,所以唔上報。。。。

我昨天去睇中医,也見好多人中咗都吾報,怕去竹高湾喎,自私到一個點!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Ivan1023 發表於 22-7-29 16:25
無中過,已打3針,其它屋企人無事
衛生署話自己用快速中2線並不是確認個案,一定要覆檢才算。
林 ...

其實而家一樣喎
係你太心急
我係2條線果日報,跟住報,即時有隔離令同康復碼
我揀家居隔離
第二日就有人上門俾樽同棒你撩鼻覆檢
第三日就收到初步陽性確認sms
但係我去到第6-7日好返陰性都未收到手帶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mymarigold 發表於 22-7-29 16:27
有呀,我知有人中咗,但因想喺 mirror 演唱會,所以唔上報。。。。

我識唔少人都唔報
好似老人家、無固定工果類
我放緊產假報完假紙都對我無用
不過唔洗打第三針先報
根本輕微到不得了
0支援無睇過醫生
主要都係用屋企儲備同食supplements休息下就好返

珍珠宮

玩具勳章

mymarigold 發表於 22-7-29 16:24
其實不知者不罪,但知道咗之後都覺得自己冇問題,呢個先係最大問題
...

X2 仲要甘多辯駁,多得佢唔少,識少少扮代表,唔知仲答人

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

littlefunpig 發表於 22-7-29 18:47
其實而家一樣喎
係你太心急

我都第四日又係未有手帶,可能現在太多人中做唔切

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

littlefunpig 發表於 22-7-29 18:47
其實而家一樣喎
係你太心急

另想問收到核酸初陽sms後,係咪要入條link再上報多一次?(之前已上報了快測結果)

大宅

占妹 發表於 22-8-20 13:23
另想問收到核酸初陽sms後,係咪要入條link再上報多一次?(之前已上報了快測結果)
...

唔使,之前報咗已經有哂隔離令,再報會double, 唔知邊日計Day 1

翡翠宮

占妹 發表於 22-8-20 13:21
我都第四日又係未有手帶,可能現在太多人中做唔切

我係7日轉陰後到好返都無收過任何野
不過我要個康復碼就夠

翡翠宮

占妹 發表於 22-8-20 13:23
...

唔洗理之後果個
你已經申報左
係好低能唔知點解會send 2次

侯爵府

Gooblovebb 發表於 22-8-20 13:33
唔使,之前報咗已經有哂隔離令,再報會double, 唔知邊日計Day 1

謝謝(emoji)(emoji)

侯爵府

littlefunpig 發表於 22-8-20 13:36
唔洗理之後果個
你已經申報左
係好低能唔知點解會send 2次

各自溝通不足 希望唔使入隔離營就得

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Gooblovebb 發表於 22-8-20 13:33

第一日快測是Day 0
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

占妹 發表於 22-8-20 13:54
各自溝通不足 希望唔使入隔離營就得

我唔入得要照顧個bb

佢俾條link我日日申報返快測結果
呢個就有做

子爵府

回覆 littlefunpig 的帖子

請問有條link 曰曰申報?我只係自己影相記低佢...有無人可以教我
[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

大宅

royce 發表於 22-8-20 17:37
回覆 littlefunpig 的帖子

請問有條link 曰曰申報?我只係自己影相記低佢...有無人可以教我 ...

應該呢條:https://icmsdata.hqss.ogcio.gov.hk

好似唔係日日報,好似係day 1,6,7 ,我都唔記得了

大宅

littlefunpig 發表於 22-8-20 13:35
我係7日轉陰後到好返都無收過任何野
不過我要個康復碼就夠

Me too, 七月中快測中,剛好出手帶前。但所有物資都冇收過,除咗有人上門核實外,冇人打過電話來

子爵府

回覆 royce 的帖子

真係唔該哂!上門收左撿測就無人理,唔知跟住做乜
[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

翡翠宮

Gooblovebb 發表於 22-8-20 17:54
Me too, 七月中快測中,剛好出手帶前。但所有物資都冇收過,除咗有人上門核實外,冇人打過電話來
...

一樣
果陣仲話開始要派手帶
從來都無收過

首頁

尾頁

跳至